Bu utancın affı olmaz

GÜNDEM 30.06.2021 - 16:24, Güncelleme: 30.06.2021 - 16:24
 

Bu utancın affı olmaz

Elmalı davası olarak bilinen ve iki çocuğun cinsel yolla istismar edildiğini otaya çıktığı olayla ilgili CHP İl Gençlik Kolları Adliye önünde açıklama yaptı

haberimizvar.net- Elmalı davası olarak bilinen ve iki çocuğun cinsel yolla istismar edildiğini otaya çıktığı olayla ilgili CHP İl Gençlik Kolları Adliye önünde açıklama yaptı. Partililerle birlikte kamuoyuna seslenen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Yılmaz, “Antalya’mızda yaşanan iğrenç olayın kurbanları, çocuklarımız Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde yaşadıkları olayı resim çizerek anlattı! Yanlış duymadınız! Bu Ülkede iki çocuk kâğıda hayallerini çizmek yerine, resimlerle nasıl istismara uğradıklarını çizmek zorunda kaldılar. Bu utanç verici durumun affı olmaz, olmamalı” dedi.  Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “İnsanlıktan çıkmış sözde öz anne ve üvey babanın yaptıkları yüreğimizi dağlarken, bu alçakların tahliye edilmesi, gençliğin vicdanını da, kamu vicdanını zedeledi. Biz biliyoruz ki, insan olan herkes vicdanı olan herkes bu alçakların dışarda serbestçe dolaşmasından dolayı içi sızlıyor. Bu alçakların, geçici bile olsa tahliye eden adalet sistemi sorgulanmalıdır.  Adalet, Elmalı Davasında bir an önce sağlanmalıdır. Bu ülkenin küçücük çocuklarını, kadınlarını, halkını koruyamayan adaletiniz bugün bir kez daha toplum güvenini sarsmıştır. Ama bizler biliyoruz ki, bu ülkede hakimler, savcılar var! İşte bu yüzden; bugün hepimiz bu çocukların çıkaramadığı ses olacağız. 'Bir kereden bir şey olmaz diyen' zihniyetin, kendine has yasaları yüzünden çocuklarımıza Bu zulmü reva görenlerin karşısında dimdik duracağız! Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerine ne düşerse iz bırakır. Geleceğimizin üzerinde güzel izler bırakalım utanç izleri değil!  Bu çocuklarımızın utanç izlerini silmek için; Güzel yarınlara olan inancını kaybetmemeleri için; Adalet’in sağlanması için; Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Gençlik Kolları olarak, elimizden geleni yapacağız ve bu davanın takipçisi olacağız! Çocuklar susar, biz susmayacağız!” dedi.
Elmalı davası olarak bilinen ve iki çocuğun cinsel yolla istismar edildiğini otaya çıktığı olayla ilgili CHP İl Gençlik Kolları Adliye önünde açıklama yaptı

haberimizvar.net-  Elmalı davası olarak bilinen ve iki çocuğun cinsel yolla istismar edildiğini otaya çıktığı olayla ilgili CHP İl Gençlik Kolları Adliye önünde açıklama yaptı. Partililerle birlikte kamuoyuna seslenen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Yılmaz, “Antalya’mızda yaşanan iğrenç olayın kurbanları, çocuklarımız Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde yaşadıkları olayı resim çizerek anlattı! Yanlış duymadınız! Bu Ülkede iki çocuk kâğıda hayallerini çizmek yerine, resimlerle nasıl istismara uğradıklarını çizmek zorunda kaldılar. Bu utanç verici durumun affı olmaz, olmamalı” dedi. 

Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “İnsanlıktan çıkmış sözde öz anne ve üvey babanın yaptıkları yüreğimizi dağlarken, bu alçakların tahliye edilmesi, gençliğin vicdanını da, kamu vicdanını zedeledi. Biz biliyoruz ki, insan olan herkes vicdanı olan herkes bu alçakların dışarda serbestçe dolaşmasından dolayı içi sızlıyor. Bu alçakların, geçici bile olsa tahliye eden adalet sistemi sorgulanmalıdır.  Adalet, Elmalı Davasında bir an önce sağlanmalıdır. Bu ülkenin küçücük çocuklarını, kadınlarını, halkını koruyamayan adaletiniz bugün bir kez daha toplum güvenini sarsmıştır. Ama bizler biliyoruz ki, bu ülkede hakimler, savcılar var! İşte bu yüzden; bugün hepimiz bu çocukların çıkaramadığı ses olacağız. 'Bir kereden bir şey olmaz diyen' zihniyetin, kendine has yasaları yüzünden çocuklarımıza Bu zulmü reva görenlerin karşısında dimdik duracağız! Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerine ne düşerse iz bırakır. Geleceğimizin üzerinde güzel izler bırakalım utanç izleri değil!  Bu çocuklarımızın utanç izlerini silmek için; Güzel yarınlara olan inancını kaybetmemeleri için; Adalet’in sağlanması için; Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Gençlik Kolları olarak, elimizden geleni yapacağız ve bu davanın takipçisi olacağız! Çocuklar susar, biz susmayacağız!” dedi.






Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.