O çizimler dosyaya ait değil

GÜNDEM 05.07.2021 - 23:37, Güncelleme: 05.07.2021 - 23:37
 

O çizimler dosyaya ait değil

Kamuoyunda büyük infial yaratan Elmalı davası ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Davayla ilgili olduğu söylenen birtakım ses kayıtları, yazışmalar, çizimler bu dosyaya ait değil” dedi.

haberimizvar.net   İki kardeşin istismara uğradığı Elmalı davası ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan dikkat çeken bir düzeltme geldi. TRT Haber’de konuşan Bakan Yanık, “Dosyanın içeriğiyle alakalı çok detaylı bilgi vermem doğru olmaz. Bu dava daha bitmedi. Bunu kamuoyuna hatırlatmak lazım. Biz kararlılıkla süreci takip ediyoruz. Maalesef bu tür konularda dezenformasyon metodu da işliyor. Davayla ilgili olduğu söylenen birtakım ses kayıtları, yazışmalar, çizimler bu dosyaya ait değil” dedi.   İKİ AYRI SÜRECİ YÜRÜTÜYORUZ   Derya Yanık şunları söyledi: “Bakanlık olarak bu davayla ilgili iki ayrı süreci eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Birincisi hukuki süreç, ikincisi sosyal destek süreci. Elmalı davasında çocuklarla ilgili durum tespit edildikten sonra sosyal ekonomik destek vermeye başladık. Mağdur çocukların durumu çok sıkı takip ediliyor”.   ELMALI DAVASI’NDA NELER OLDU?   Antalya’nın Finike ilçesinde iki kardeşin cinsel istismara uğradığı ile ilgili dava Ocak ayında görülmüştü. 3’üncü duruşmada tutuklu sanıklar serbest bırakılmıştı. Bunun ardından çocukların yaşadıkları cinsel istismarı çizim ve yazı ile anlattığı görsellerin ortaya çıkmış, bu durum toplumda infiale neden olmuştu. Elmalı davasındaki tepki çeken tahliyeler ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de HSK sürecinin başladığını açıklamıştı. Twitter’dan paylaşımda bulunan Gül “Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı” ifadelerini kullanmıştı.   İKİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMALAR   Taciz suçlaması yöneltilen anne ve üvey babanın tutuksuz yargılanması kararına karşı sosyal medyada başlayan tepkiler devleti de kilitlemişti. Toplumu infiale sürükleyen korkunç iddialar konusunda aydınlatıcı açıklama yapılamamıştı. Tepkiler karşısında Aile Bakanlığı’nın “Biz karara itiraz ettik, tutuklama istedik”, Adalet Bakanlığı’nın “HSK soruşturma başlattı” duyuruları kamuoyunu sarsan iğrenç iddiaların gerçek olduğu ve mahkemenin bu suçları işleyen kişileri serbest bıraktığı algısına yol açmıştı.   
Kamuoyunda büyük infial yaratan Elmalı davası ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Davayla ilgili olduğu söylenen birtakım ses kayıtları, yazışmalar, çizimler bu dosyaya ait değil” dedi.

haberimizvar.net

  İki kardeşin istismara uğradığı Elmalı davası ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan dikkat çeken bir düzeltme geldi. TRT Haber’de konuşan Bakan Yanık, “Dosyanın içeriğiyle alakalı çok detaylı bilgi vermem doğru olmaz. Bu dava daha bitmedi. Bunu kamuoyuna hatırlatmak lazım. Biz kararlılıkla süreci takip ediyoruz. Maalesef bu tür konularda dezenformasyon metodu da işliyor. Davayla ilgili olduğu söylenen birtakım ses kayıtları, yazışmalar, çizimler bu dosyaya ait değil” dedi.

 

İKİ AYRI SÜRECİ YÜRÜTÜYORUZ

 

Derya Yanık şunları söyledi: “Bakanlık olarak bu davayla ilgili iki ayrı süreci eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Birincisi hukuki süreç, ikincisi sosyal destek süreci. Elmalı davasında çocuklarla ilgili durum tespit edildikten sonra sosyal ekonomik destek vermeye başladık. Mağdur çocukların durumu çok sıkı takip ediliyor”.

 

ELMALI DAVASI’NDA NELER OLDU?

 

Antalya’nın Finike ilçesinde iki kardeşin cinsel istismara uğradığı ile ilgili dava Ocak ayında görülmüştü. 3’üncü duruşmada tutuklu sanıklar serbest bırakılmıştı. Bunun ardından çocukların yaşadıkları cinsel istismarı çizim ve yazı ile anlattığı görsellerin ortaya çıkmış, bu durum toplumda infiale neden olmuştu. Elmalı davasındaki tepki çeken tahliyeler ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de HSK sürecinin başladığını açıklamıştı. Twitter’dan paylaşımda bulunan Gül “Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı” ifadelerini kullanmıştı.

 

İKİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMALAR

 

Taciz suçlaması yöneltilen anne ve üvey babanın tutuksuz yargılanması kararına karşı sosyal medyada başlayan tepkiler devleti de kilitlemişti. Toplumu infiale sürükleyen korkunç iddialar konusunda aydınlatıcı açıklama yapılamamıştı. Tepkiler karşısında Aile Bakanlığı’nın “Biz karara itiraz ettik, tutuklama istedik”, Adalet Bakanlığı’nın “HSK soruşturma başlattı” duyuruları kamuoyunu sarsan iğrenç iddiaların gerçek olduğu ve mahkemenin bu suçları işleyen kişileri serbest bıraktığı algısına yol açmıştı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.