CHP’li vekil mecliste türkü söyledi

GÜNDEM 09.07.2021 - 11:18, Güncelleme: 09.07.2021 - 11:18
 

CHP’li vekil mecliste türkü söyledi

Müzik sektöründe yaşanan sorunları dile getirmek için söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kürsüye çıkarak Dadaloğlu'ndan türkü söyledi.

habeimizvar.net-  TBMM genel kurulunda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan tarafından “Müzik sektöründeki sorunların araştırılması ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler üretilmesi” amacıyla verilen önerge görüşülürken söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kürsüden Dadaloğlu türküsü söyledi. 300 YILDIR BU TÜRKÜ SÖYLENİYOR Türküyü başarıyla yorumlayan Kayışoğlu’nu, milletvekilleri dikkatle dinledi. Türkünün ilk kıtasını söyledikten sonra konuşmasını, “Oğuzların Avşar boyundan Dadaloğlu bundan tam üç yüz yıl önce Osmanlı’nın göçebe Türkmenlere karşı uyguladığı iskan politikasına böyle isyan etmişti, ama tam üç yüz yıldır bu türkü söyleniyor bu topraklarda. TRT’nin arşivinde de mevcut; kimse yasaklayamadı, yasaklayamayacak” diyerek tamamlayan Kayışoğlu’nu milletvekilleri alkışlayarak kutladı.  
Müzik sektöründe yaşanan sorunları dile getirmek için söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kürsüye çıkarak Dadaloğlu'ndan türkü söyledi.

habeimizvar.net-  TBMM genel kurulunda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan tarafından “Müzik sektöründeki sorunların araştırılması ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler üretilmesi” amacıyla verilen önerge görüşülürken söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kürsüden Dadaloğlu türküsü söyledi.

300 YILDIR BU TÜRKÜ SÖYLENİYOR

Türküyü başarıyla yorumlayan Kayışoğlu’nu, milletvekilleri dikkatle dinledi. Türkünün ilk kıtasını söyledikten sonra konuşmasını, “Oğuzların Avşar boyundan Dadaloğlu bundan tam üç yüz yıl önce Osmanlı’nın göçebe Türkmenlere karşı uyguladığı iskan politikasına böyle isyan etmişti, ama tam üç yüz yıldır bu türkü söyleniyor bu topraklarda. TRT’nin arşivinde de mevcut; kimse yasaklayamadı, yasaklayamayacak” diyerek tamamlayan Kayışoğlu’nu milletvekilleri alkışlayarak kutladı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.