Yazlık sarayın ilk fotoğrafları

GÜNDEM 09.07.2021 - 17:03, Güncelleme: 09.07.2021 - 17:03
 

Yazlık sarayın ilk fotoğrafları

Erdoğan’ın Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayının ilk fotoğrafları da ortaya çıktı. 29 bin ton dolgu yapılan arazideki saray 3 ana bloktan oluşuyor.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatillerini geçirmesi için Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Okluk Koyu’na inşa edilen yazlık sarayın ilk fotoğrafları ortaya çıktı. Sözcü gazetesinin ulaştığı fotoğraflarda, 3 ana bloktan oluşan yazlık sarayın içinde bir de cami yer alıyor. Plaj içerisinde güneşlenme ve dinlenme amaçlı bungalovlar da bulunuyor. MÜTEAHHİT FİRMA RÖNESANS HOLDİNG Okluk Koyu’nda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği ev 2017 yılında yıkıldı ve yerine yeni yapılar inşa edildi. 2018–2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak yapılan yazlık sarayın görsellerini, yapının mimarı Şefik Birkiye web sitesinden paylaşmıştı. Resmi kayıtlarda ‘Marmaris Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’ olarak geçen yazlık saray, 92 dönümlük arazi üzerine kurulu ve 13 bin 166 metrekarelik kapalı alana sahip. Yazlık saray, Ankara’daki Beştepe Külliyesi’ni de yapan Rönesans Holding tarafından büyük bir gizlilik içerisinde tamamlandı. 1680 KAMYON KUM VE ÇAKIL TAŞINDI Marmaris Devlet Konukevi’nin kapısında Cumhurbaşkanlığı’nın forsu bulunuyor. Koyun arka tarafında kalan iç kısımda ise personel lojmanları ve helikopter pistiyle bir de cami yer alıyor. Yazlık saray için yerleşkenin sahilindeki 10 bin 966 metrekarelik alana dolgu yapıldığı öğrenildi. Alanın yaklaşık 3 bin 677 metrekaresinin kum, 7 bin 298 metrekaresinin ise kum veya çakıl ile doldurulduğu belirtildi. ÇED raporuna göre, yapılan dolgu toplam 16 bin 430 metreküp. Ortalama 29 bin 209 ton dolgu yapılırken, nakliyesi için bin 168 kamyon seferi yapıldı. 
Erdoğan’ın Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayının ilk fotoğrafları da ortaya çıktı. 29 bin ton dolgu yapılan arazideki saray 3 ana bloktan oluşuyor.

haberimizvar.net-   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatillerini geçirmesi için Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Okluk Koyu’na inşa edilen yazlık sarayın ilk fotoğrafları ortaya çıktı. Sözcü gazetesinin ulaştığı fotoğraflarda, 3 ana bloktan oluşan yazlık sarayın içinde bir de cami yer alıyor. Plaj içerisinde güneşlenme ve dinlenme amaçlı bungalovlar da bulunuyor.

MÜTEAHHİT FİRMA RÖNESANS HOLDİNG

Okluk Koyu’nda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği ev 2017 yılında yıkıldı ve yerine yeni yapılar inşa edildi. 2018–2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak yapılan yazlık sarayın görsellerini, yapının mimarı Şefik Birkiye web sitesinden paylaşmıştı. Resmi kayıtlarda ‘ Marmaris Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’ olarak geçen yazlık saray, 92 dönümlük arazi üzerine kurulu ve 13 bin 166 metrekarelik kapalı alana sahip. Yazlık saray, Ankara’daki Beştepe Külliyesi’ni de yapan Rönesans Holding tarafından büyük bir gizlilik içerisinde tamamlandı.

1680 KAMYON KUM VE ÇAKIL TAŞINDI

Marmaris Devlet Konukevi’nin kapısında Cumhurbaşkanlığı’nın forsu bulunuyor. Koyun arka tarafında kalan iç kısımda ise personel lojmanları ve helikopter pistiyle bir de cami yer alıyor. Yazlık saray için yerleşkenin sahilindeki 10 bin 966 metrekarelik alana dolgu yapıldığı öğrenildi. Alanın yaklaşık 3 bin 677 metrekaresinin kum, 7 bin 298 metrekaresinin ise kum veya çakıl ile doldurulduğu belirtildi. ÇED raporuna göre, yapılan dolgu toplam 16 bin 430 metreküp. Ortalama 29 bin 209 ton dolgu yapılırken, nakliyesi için bin 168 kamyon seferi yapıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.