Erdoğan’a ‘Uğur Bey’in eşi’ tepkisi: Emine Hanım’ın eşi konuştu

GÜNDEM 09.07.2021 - 17:24, Güncelleme: 09.07.2021 - 17:24
 

Erdoğan’a ‘Uğur Bey’in eşi’ tepkisi: Emine Hanım’ın eşi konuştu

Erdoğan’ın BioNTech aşısını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini duyururken “Uğur Bey’in eşi” ifadesini kullanmasına tepki gösteren Ali Babacan, “Emine Hanım’ın eşi konuştu” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Diyarbakır’da, korona virüse karşı BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin, yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Erdoğan’ın, Özlem Türeci’den sadece ‘Uğur Bey’in eşi’ olarak bahsetmesi dikkat çekti. Sosyal medyada gündem olan, “En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacaklar” ifadesi, aşı çalışmalarının başladığı ilk zamanlarda, medyada ve çeşitli platformlarda Türeci’nin adının anılmadığı zamanları hatırlattı. TÜRECİ’NİN ADININ ANILMAMASINA TEPKİ Erdoğan’ın söz konusu ifadelerine Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından tepki gösterdi. Erdoğan’ın, “En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacaklar. Böylece BioNTech’te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız” sözlerinin paylaşıldığı bir tweeti alıntılayan Babacan, “Emine Hanımın eşi konuştu” dedi. ALMANYA’NIN EN ZENGİN 100’Ü ARASINDA Almanya merkezli BioNTech şirketi, aileleri Türkiye’den Almanya’ya göçmüş Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından 2008’de kuruldu. BioNTech’in CEO’su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi’nde çalışıyor. 55 yaşındaki Şahin, daha önce de Türeci ile birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. Şirketin kurucularından Dr. Özlem Türeci, on yıl boyunca Klinik ve Bilimsel Danışma Kurulu’nda görev yaptıktan sonra 2018’de BioNTech Tıp Şefi oldu. 53 yaşındaki Türeci aynı zamanda Kanser İmmünoterapi Derneği Başkanı. BioNTech şirketinde de mRNA teknolojisini kullanarak aşı alanında bir devrim yapmayı hedefleyen çift, şimdi bu yöntemi korona virüs aşısı için kullanıyor. Şahin-Türeci çifti Almanya’nın en zengin 100 kişisi arasında.  
Erdoğan’ın BioNTech aşısını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini duyururken “Uğur Bey’in eşi” ifadesini kullanmasına tepki gösteren Ali Babacan, “Emine Hanım’ın eşi konuştu” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Diyarbakır’da, korona virüse karşı BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin, yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Erdoğan’ın, Özlem Türeci’den sadece ‘Uğur Bey’in eşi’ olarak bahsetmesi dikkat çekti. Sosyal medyada gündem olan, “En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacaklar” ifadesi, aşı çalışmalarının başladığı ilk zamanlarda, medyada ve çeşitli platformlarda Türeci’nin adının anılmadığı zamanları hatırlattı.

TÜRECİ’NİN ADININ ANILMAMASINA TEPKİ

Erdoğan’ın söz konusu ifadelerine Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından tepki gösterdi. Erdoğan’ın, “En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacaklar. Böylece BioNTech’te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız” sözlerinin paylaşıldığı bir tweeti alıntılayan Babacan, “Emine Hanımın eşi konuştu” dedi.

ALMANYA’NIN EN ZENGİN 100’Ü ARASINDA

Almanya merkezli BioNTech şirketi, aileleri Türkiye’den Almanya’ya göçmüş Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından 2008’de kuruldu. BioNTech’in CEO’su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi’nde çalışıyor. 55 yaşındaki Şahin, daha önce de Türeci ile birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. Şirketin kurucularından Dr. Özlem Türeci, on yıl boyunca Klinik ve Bilimsel Danışma Kurulu’nda görev yaptıktan sonra 2018’de BioNTech Tıp Şefi oldu. 53 yaşındaki Türeci aynı zamanda Kanser İmmünoterapi Derneği Başkanı. BioNTech şirketinde de mRNA teknolojisini kullanarak aşı alanında bir devrim yapmayı hedefleyen çift, şimdi bu yöntemi korona virüs aşısı için kullanıyor. Şahin-Türeci çifti Almanya’nın en zengin 100 kişisi arasında.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.