İşte o gecenin fotoğrafı

YEREL 10.07.2021 - 00:53, Güncelleme: 10.07.2021 - 01:07
 

İşte o gecenin fotoğrafı

Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’in gündeme getirdiği Kalaşnikof sevkiyatı gecesinin fotoğrafını yayınladı. Acarer, fotoğrafta yer alan Ahmet Onay ve Abdülsebur Soğanlı için, “Balat’ta sevkiyat, Esenyurt’ta hatıra fotoğrafı” diye yazdı.

haberimizvar.net- Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker, Twitter hesabından dün akşam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından silah dağıttığını iddia etmişti. İki gün önce Berlin’deki evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Ahmet Onay ve Abdülsebur Soğanlı’nın silah sevkiyatının yapıldığı gece çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Acarer paylaştığı fotoğrafa, “Peker’in dün paylaştıklarını teyit ediyor. Gazilik verilen Ahmet Onay ve Abdülsebur Soğanlı. Balat’ta sevkiyat, Esenyurt’ta hatıra fotoğrafı” diye not yazdı. BAKANLIK PERSONELİ DE ORADAYDI Peker, Özyurtlar şirketine ait bir araçta taşınan ve Kalaşnikof olarak bilinen AK-47 piyade tüfeklerinin, İstanbul’un Balat semtinde AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e teslim edildiğini öne sürmüştü. Peker, “Silahları getiren araçta Esenyurt AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ve de 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay vardı. Silahlar Balat’ta Demir Kilise olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi’nin hizasındaki boş bir ara sokakta, gece 01.00 civarında siyah Passat’a yüklendi” demişti. AHMET ONAY İDDİALARI DOĞRULADI Sedat Peker’in iddialarında adı geçen kişilerle bir arada bulunduğunu doğrulayan Ahmet Onay ise, “Dönemin AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Ayhan ve yanındaki kişilerle birlikte Balat’taki kilisenin yakınlarında bulundum. Abdülsebur Soğanlı ile birlikte gittim. Yanımızda da adını bilmediğim bir kişi daha vardı, ancak o süreçte yaralarımın tam iyileşmemesinden dolayı araçtan inmedim. Kalaşnikof marka silahların, bahse konu kişiler arasında başka bir yere transfer ya da alışveriş yapıldığını görmedim” açıklaması yapmıştı. 
Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’in gündeme getirdiği Kalaşnikof sevkiyatı gecesinin fotoğrafını yayınladı. Acarer, fotoğrafta yer alan Ahmet Onay ve Abdülsebur Soğanlı için, “Balat’ta sevkiyat, Esenyurt’ta hatıra fotoğrafı” diye yazdı.

haberimizvar.net- Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker, Twitter hesabından dün akşam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından silah dağıttığını iddia etmişti. İki gün önce Berlin’deki evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Ahmet Onay ve Abdülsebur Soğanlı’nın silah sevkiyatının yapıldığı gece çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Acarer paylaştığı fotoğrafa, “Peker’in dün paylaştıklarını teyit ediyor. Gazilik verilen Ahmet Onay ve Abdülsebur Soğanlı. Balat’ta sevkiyat, Esenyurt’ta hatıra fotoğrafı” diye not yazdı.

BAKANLIK PERSONELİ DE ORADAYDI

Peker, Özyurtlar şirketine ait bir araçta taşınan ve Kalaşnikof olarak bilinen AK-47 piyade tüfeklerinin, İstanbul’un Balat semtinde AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e teslim edildiğini öne sürmüştü. Peker, “Silahları getiren araçta Esenyurt AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ve de 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay vardı. Silahlar Balat’ta Demir Kilise olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi’nin hizasındaki boş bir ara sokakta, gece 01.00 civarında siyah Passat’a yüklendi” demişti.

AHMET ONAY İDDİALARI DOĞRULADI

Sedat Peker’in iddialarında adı geçen kişilerle bir arada bulunduğunu doğrulayan Ahmet Onay ise, “Dönemin AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Ayhan ve yanındaki kişilerle birlikte Balat’taki kilisenin yakınlarında bulundum. Abdülsebur Soğanlı ile birlikte gittim. Yanımızda da adını bilmediğim bir kişi daha vardı, ancak o süreçte yaralarımın tam iyileşmemesinden dolayı araçtan inmedim. Kalaşnikof marka silahların, bahse konu kişiler arasında başka bir yere transfer ya da alışveriş yapıldığını görmedim” açıklaması yapmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.