Millet İttifakı çoban ateşi yaktı

SİYASET 10.07.2021 - 23:29, Güncelleme: 10.07.2021 - 23:29
 

Millet İttifakı çoban ateşi yaktı

Millet İttifakı’nın Alanya temsilcileri CHP ve İYİ Parti yöneticileri ‘çoban ateşi’ yaktı.

haberimizvar.net  Millet İttifakı’nın Alanya temsilcileri CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan ‘çoban ateşi’ yaktı. Çoban ateşinin etrafında CHP Belediye Meclis Üyesi mimar Serkan Salvur ve İYİ Parti ilçe yöneticileri buluştu. Yakılan ateşi İYİ Parti İlçe Başkanı Arıkan, sosyal medya hesabından, “Temmuz ayında Toroslar’da çoban ateşini yaktık” diye paylaştı.   ÇOBAN ATEŞİ NEDİR?   Kurtuluş Savaşı öncesi Atatürk bir taraftan Anadolu’da kongreler yaparken, diğer taraftan da halkı bir araya getirip, örgütleme gayretinde. Kurtuluş Savaşı’na katılmaya karar veren köyler, geceleri birer ‘çoban ateşi’ yakarak yakınlardaki köylere, “Ben de Mustafa Kemal Paşa’nın yanındayım” mesajını iletirler. Mustafa Kemal Atatürk bu çoban ateşlerini, “Korkmayın, Toros dağlarının tepesinde, bir Yörük çadırında bir ‘çoban ateşi’ yanıyorsa, Türk milletini kimse yenemez” diye anlatır. 
Millet İttifakı’nın Alanya temsilcileri CHP ve İYİ Parti yöneticileri ‘çoban ateşi’ yaktı.

haberimizvar.net

 Millet İttifakı’nın Alanya temsilcileri CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan ‘çoban ateşi’ yaktı. Çoban ateşinin etrafında CHP Belediye Meclis Üyesi mimar Serkan Salvur ve İYİ Parti ilçe yöneticileri buluştu. Yakılan ateşi İYİ Parti İlçe Başkanı Arıkan, sosyal medya hesabından, “Temmuz ayında Toroslar’da çoban ateşini yaktık” diye paylaştı.

 

ÇOBAN ATEŞİ NEDİR?
 

Kurtuluş Savaşı öncesi Atatürk bir taraftan Anadolu’da kongreler yaparken, diğer taraftan da halkı bir araya getirip, örgütleme gayretinde. Kurtuluş Savaşı’na katılmaya karar veren köyler, geceleri birer ‘çoban ateşi’ yakarak yakınlardaki köylere, “Ben de Mustafa Kemal Paşa’nın yanındayım” mesajını iletirler. Mustafa Kemal Atatürk bu çoban ateşlerini, “Korkmayın, Toros dağlarının tepesinde, bir Yörük çadırında bir ‘çoban ateşi’ yanıyorsa, Türk milletini kimse yenemez” diye anlatır. 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.