10 bin dolar sorusuna şaşırtan yanıt: Bu bizim görevimiz değil

GÜNDEM 11.07.2021 - 10:44, Güncelleme: 11.07.2021 - 10:44
 

10 bin dolar sorusuna şaşırtan yanıt: Bu bizim görevimiz değil

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Peker’den ‘ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyi’ TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sordu. Şentop adına yanıt veren Sadi Bilgiç, “Bu bizim görev kapsamımızda değil” dedi.

haberimizvar.netCHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’den “ayda 10 bin dolar alan siyasetçi olduğu” yönündeki iddiasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sordu. Önergeye Şentop yerine Meclis Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç yanıt verdi. Bilgiç yazılı yanıtında, “Sorunuza konu hususların Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı üyelerinin ve Danışma Kurulunun TBMM’nin faaliyetleriyle ilgili görevleri kapsamında olmadığı anlaşılmaktadır” dedi. SİYASET KURUMUNA AĞIR BİR İTHAM haberimizvar.net- Sedat Peker’in, “10 bin dolar değil, daha büyüklerini yolladım, çanta çanta” sözlerine işaret eden Zeybek, verdiği soru önergesinde,  “Organize suç örgütü lideri ya da üyesi olduğu iddia edilen Sedat Peker’in yayınladığı videoda 10 bin dolar alan milletvekili/siyasetçi olduğu iddiası, siyaset kurumuna ağır bir ithamdır. Bu ithamın doğruluğu iddia sahibinin kim olduğuna bakılmadan araştırılması elzemdir. Kamuoyunun siyaset kurumuna güveni gerçeğin ortaya çıkması ile mümkün” ifadelerini kullandı RAFET ZEYBEK 30 HAZİRAN’DA SORDU Zeybek, önergesinde; “Organize suç örgütü lideri ya da üyesi Sedat Peker’in iddia ettiği aylık on bin dolar para alan milletvekili/siyasetçi kimdir? Bu konuya dair inceleme yapılmış mıdır?” sorularına yanıt aradı. Meclis Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ise, 30 Haziran 2021 tarihinde önergeye şu yanıtı verdi: “İlgili önergeniz ile bir suç örgütü lideri tarafından ortaya atılan bir iddia soru konusu yapılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün ‘Başkanlığa sorular’ başlıklı 100’üncü maddesinde ‘Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı üyelerinin ve Danışma Kurulunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin faaliyetleriyle ilgili görevleri hakkında, Başkanlıktan yazılı soru’ sorulabileceği hükme bağlanmıştır. Bu çerçevede sorunuza konu hususların Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı Üyelerinin ve Danışma Kurulunun TBMM’nin faaliyetleriyle ilgili görevleri kapsamında olmadığı anlaşılmaktadır”. MECLİS BAŞKANI TOPU TACA ATMIŞTI “Sedat Peker’den para alan siyasetçi” tartışması sürerken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop 27 Mayıs’ta İçişleri Bakanı Soylu’ya bir yazı göndererek iddiaları aydınlatmasını istemişti. Şentop’u ziyaret eden Soylu’nun sözlü ve yazılı olarak bilgilendirdiği açıklandı. Şentop bu görüşmeye ilişkin olarak, “Milletvekillerimizin genel olarak kendilerini töhmet altında hissettiğini, bu konuyla ilgili bilgi ve belgelerin hukuki süreçlerin yürütülebilmesi için adli mercilere ya da başkanlığımıza verilmesini talep etmiştim. Sayın Bakanımız geldi, yazılı cevabını da getirdi. Öncelikle şunu ifade edeyim, kastettiği isim TBMM’de milletvekili olan bir kişi değil. Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan milletvekillerinden biri değildir, diyor. Diğer husus ve iddialarla ilgili adli makamlara başvurulmuştur, diyor. Konunun bundan sonraki aşaması kısmı adli çalışmalar kapsamında olacaktır” açıklaması yaptı.  
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Peker’den ‘ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyi’ TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sordu. Şentop adına yanıt veren Sadi Bilgiç, “Bu bizim görev kapsamımızda değil” dedi.

haberimizvar.net CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’den “ayda 10 bin dolar alan siyasetçi olduğu” yönündeki iddiasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sordu. Önergeye Şentop yerine Meclis Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç yanıt verdi. Bilgiç yazılı yanıtında, “Sorunuza konu hususların Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı üyelerinin ve Danışma Kurulunun TBMM’nin faaliyetleriyle ilgili görevleri kapsamında olmadığı anlaşılmaktadır” dedi.

SİYASET KURUMUNA AĞIR BİR İTHAM

haberimizvar.net- Sedat Peker’in, “10 bin dolar değil, daha büyüklerini yolladım, çanta çanta” sözlerine işaret eden Zeybek, verdiği soru önergesinde,  “Organize suç örgütü lideri ya da üyesi olduğu iddia edilen Sedat Peker’in yayınladığı videoda 10 bin dolar alan milletvekili/siyasetçi olduğu iddiası, siyaset kurumuna ağır bir ithamdır. Bu ithamın doğruluğu iddia sahibinin kim olduğuna bakılmadan araştırılması elzemdir. Kamuoyunun siyaset kurumuna güveni gerçeğin ortaya çıkması ile mümkün” ifadelerini kullandı

RAFET ZEYBEK 30 HAZİRAN’DA SORDU

Zeybek, önergesinde; “Organize suç örgütü lideri ya da üyesi Sedat Peker’in iddia ettiği aylık on bin dolar para alan milletvekili/siyasetçi kimdir? Bu konuya dair inceleme yapılmış mıdır?” sorularına yanıt aradı. Meclis Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ise, 30 Haziran 2021 tarihinde önergeye şu yanıtı verdi: “İlgili önergeniz ile bir suç örgütü lideri tarafından ortaya atılan bir iddia soru konusu yapılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün ‘Başkanlığa sorular’ başlıklı 100’üncü maddesinde ‘Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı üyelerinin ve Danışma Kurulunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin faaliyetleriyle ilgili görevleri hakkında, Başkanlıktan yazılı soru’ sorulabileceği hükme bağlanmıştır. Bu çerçevede sorunuza konu hususların Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı Üyelerinin ve Danışma Kurulunun TBMM’nin faaliyetleriyle ilgili görevleri kapsamında olmadığı anlaşılmaktadır”.

MECLİS BAŞKANI TOPU TACA ATMIŞTI

“Sedat Peker’den para alan siyasetçi” tartışması sürerken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop 27 Mayıs’ta İçişleri Bakanı Soylu’ya bir yazı göndererek iddiaları aydınlatmasını istemişti. Şentop’u ziyaret eden Soylu’nun sözlü ve yazılı olarak bilgilendirdiği açıklandı. Şentop bu görüşmeye ilişkin olarak, “Milletvekillerimizin genel olarak kendilerini töhmet altında hissettiğini, bu konuyla ilgili bilgi ve belgelerin hukuki süreçlerin yürütülebilmesi için adli mercilere ya da başkanlığımıza verilmesini talep etmiştim. Sayın Bakanımız geldi, yazılı cevabını da getirdi. Öncelikle şunu ifade edeyim, kastettiği isim TBMM’de milletvekili olan bir kişi değil. Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan milletvekillerinden biri değildir, diyor. Diğer husus ve iddialarla ilgili adli makamlara başvurulmuştur, diyor. Konunun bundan sonraki aşaması kısmı adli çalışmalar kapsamında olacaktır” açıklaması yaptı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.