Kilise kapısı üzerinde dans edenlere ev hapsi

ASAYİŞ 12.07.2021 - 18:36, Güncelleme: 12.07.2021 - 18:36
 

Kilise kapısı üzerinde dans edenlere ev hapsi

Kadıköy’deki Surp Takavor Kilisesi’nin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynayan üç kişi hakkında ev hapsi istendi. İstanbul Valiliği konu ile ilgili açıklama yaparken siyasilerden de tepkiler geldi.

haberimizvar.net  İstanbul’un Kadıköy ilçesinde trafiğe kapalı alanda dün akşam (11 Temmuz 2021) bir kalabalık oluştu. Surp Takavor Kilisesi’nin önündeki yaya yolunda bir grup müzik eşliğinde eğlendi. Bu sırada kalabalıktan 3 kişi, kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynadı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grubun Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde oynamasına ilişkin soruşturma başlattı.   YAKALANAN 3 KİŞİYE EV HAPSİ İSTENDİ   Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği şüphelilerin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerine talimat verdi. Polis ekipleri yaptıkları çalışmada, kilise duvarının üstüne çıkarak oynadığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan üç kişi, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal ilçesindeki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Üç kişi daha sonra ev hapsi istemiyle hakimliğe çıkarıldı.   İNSANLIK ADINA MAHKUM EDİYORUZ   Görüntüler sosyal medyada tepki çekerken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten bir açıklama geldi. Çelik şunları söyledi: “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi’ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz”.   HDP’DEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRI   Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabetler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir” ifadelerini kullandı. “Kadıköy’deki kilisemize saygısızlık yapanları ve yol verenleri kınıyorum” diyen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanlığı’nı o noktada görev yapan polisler hakkında soruşturma açmaya çağırdı.
Kadıköy’deki Surp Takavor Kilisesi’nin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynayan üç kişi hakkında ev hapsi istendi. İstanbul Valiliği konu ile ilgili açıklama yaparken siyasilerden de tepkiler geldi.

haberimizvar.net

 İstanbul’un Kadıköy ilçesinde trafiğe kapalı alanda dün akşam (11 Temmuz 2021) bir kalabalık oluştu. Surp Takavor Kilisesi’nin önündeki yaya yolunda bir grup müzik eşliğinde eğlendi. Bu sırada kalabalıktan 3 kişi, kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynadı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grubun Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde oynamasına ilişkin soruşturma başlattı.

 

YAKALANAN 3 KİŞİYE EV HAPSİ İSTENDİ

 

Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği şüphelilerin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerine talimat verdi. Polis ekipleri yaptıkları çalışmada, kilise duvarının üstüne çıkarak oynadığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan üç kişi, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal ilçesindeki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Üç kişi daha sonra ev hapsi istemiyle hakimliğe çıkarıldı.

 

İNSANLIK ADINA MAHKUM EDİYORUZ

 

Görüntüler sosyal medyada tepki çekerken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten bir açıklama geldi. Çelik şunları söyledi: “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi’ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz”.

 

HDP’DEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRI
 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabetler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir” ifadelerini kullandı. “Kadıköy’deki kilisemize saygısızlık yapanları ve yol verenleri kınıyorum” diyen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanlığı’nı o noktada görev yapan polisler hakkında soruşturma açmaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.