Bayram görüşünün kime zararı var?

GÜNDEM 14.07.2021 - 14:06, Güncelleme: 14.07.2021 - 14:06
 

Bayram görüşünün kime zararı var?

Başak Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş için Adalet Bakanı’na seslendi. “Cezaevlerinde normalleşme ne zaman başlayacak?” diye soran Demirtaş, bayramda görüş kısıtlamalarına tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bayramlarda cezaevlerinde kapalı görüş bile yapılmadığını belirtti. Twitter hesabından, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketleyerek bir video paylaşan Başak Demirtaş, “Önümüz Kurban Bayramı. Bayram görüşü yine yok. Her şey normalleşirken cezaevleri görüşleri neden normalleşmiyor?” diye sordu. CEZAEVLERİ NORMALLEŞMEDİ Başak Demirtaş, videoda şu ifadeleri kullandı: “Merhabalar. Hepimizin bildiği gibi, bir süre önce salgın tedbirleri büyük oranda kaldırıldı ve normalleşmeye geçildi. Geçildi ama cezaevlerindeki görüş koşulları salgın döneminde olduğu gibi, aynen devam ediyor. Normalde, pandemi öncesi her hafta olan kapalı görüş hakkını bile kullanamıyoruz. Mesela bu Temmuz ayı içerisinde sadece toplamda iki defa kapalı görüş yapabileceğiz”. BAYRAMDA TELEFON BİLE YOK “Normalde bayramlarda ek açık görüş olurdu. Bu bayramda yine olmayacak. Bırakın açık görüşü, kapalı görüş bile yok. Bayram vesilesiyle ek telefon hakkı bile tanınmadı. Maalesef cezaevlerine bayram gelmiyor. Oysaki Adalet Bakanı bundan tam 13 ay önce, kısa sürede görüntülü görüşme yapılabileceğini söylemişti. Buradan Adalet Bakanı’na sormak istiyorum: Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir ki? Cezaevlerinde normalleşme ne zaman başlayacak?”. 
Başak Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş için Adalet Bakanı’na seslendi. “Cezaevlerinde normalleşme ne zaman başlayacak?” diye soran Demirtaş, bayramda görüş kısıtlamalarına tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bayramlarda cezaevlerinde kapalı görüş bile yapılmadığını belirtti. Twitter hesabından, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketleyerek bir video paylaşan Başak Demirtaş, “Önümüz Kurban Bayramı. Bayram görüşü yine yok. Her şey normalleşirken cezaevleri görüşleri neden normalleşmiyor?” diye sordu.

CEZAEVLERİ NORMALLEŞMEDİ

Başak Demirtaş, videoda şu ifadeleri kullandı: “Merhabalar. Hepimizin bildiği gibi, bir süre önce salgın tedbirleri büyük oranda kaldırıldı ve normalleşmeye geçildi. Geçildi ama cezaevlerindeki görüş koşulları salgın döneminde olduğu gibi, aynen devam ediyor. Normalde, pandemi öncesi her hafta olan kapalı görüş hakkını bile kullanamıyoruz. Mesela bu Temmuz ayı içerisinde sadece toplamda iki defa kapalı görüş yapabileceğiz”.

BAYRAMDA TELEFON BİLE YOK

“Normalde bayramlarda ek açık görüş olurdu. Bu bayramda yine olmayacak. Bırakın açık görüşü, kapalı görüş bile yok. Bayram vesilesiyle ek telefon hakkı bile tanınmadı. Maalesef cezaevlerine bayram gelmiyor. Oysaki Adalet Bakanı bundan tam 13 ay önce, kısa sürede görüntülü görüşme yapılabileceğini söylemişti. Buradan Adalet Bakanı’na sormak istiyorum: Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir ki? Cezaevlerinde normalleşme ne zaman başlayacak?”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.