Kaya: Türkiye, kayıplar ülkesi oldu

GÜNDEM 16.07.2021 - 11:07, Güncelleme: 16.07.2021 - 11:07
 

Kaya: Türkiye, kayıplar ülkesi oldu

İyi Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, Türkiye’ye özgü icat edildiğini öne sürdüğü Cumhurbaşkanlığı sisteminin ‘güçler ayrılığı’ ilkesini ortadan kaldırdığına dikkat çekerek, “Türkiye, ne yazık ki bir kayıplar ülkesi oldu” dedi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin beraberinde hukuk ve adalet sistemini çökerttiğini belirten İyi Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, her karışı şehitlerin kanı ile sulanmış vatan toprağının arsa-arazi nitelemesi yapılarak rant kapısı olarak görüldüğünü söyledi.

haberimizvar.net- Başkan Kaya, “Türkiye’ye özgü olarak icat edilen partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemizi ve milletimizi getirdiği sonuç ortada Türkiye ne yazık ki bir  kayıplar ülkesi oldu.  Şeffaflık ilkesi yok. Denetlenebilirlik yok. Hukuk ve adalet sistemi çökmüş, ekonomi “faiz sebep enflasyon sonuç” zihniyeti ile idare ediliyor. Eğitim tam bir keşmekeş içinde bugünümüz, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin-ülkemizin geleceği, devlet ciddiyetinden uzak tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkan anlık acemice denemelerin elinde mahvediliyor. Bir gece ansızın İstanbul Sözleşmesi tek taraflı olarak fesih ediliyor. Kadınlarımız ve çocuklarımız cinayete-ölüme-cinsel istismara terk ediliyor. Türkiye’nin partili cumhurbaşkanlığı sistemini daha fazla taşıyamayacağı ortada” diye konuştu. Türkiye’ye özgü partili cumhurbaşkanlığı sisteminin “güçler ayrılığı” ilkesini ortadan kaldırdığını öne süren Başkan Kaya, “Halbuki güçler ayrılığı ilkesi, adil bir yönetim için olmazsa olmazdır. Mahkemelerin herhangi bir baskı altında kalmadan özgür bir şekilde karar verebilmesi için bu ilkenin uygulanması zorunludur. Birbirlerinin karşısında bağımsız olması gereken ve her biri farklı bir statüye sahip olan bu güçlerin ayrı olması güçler dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Bir ülkede yürütme gücünün ve ülkedeki bir uyuşmazlığın giderilmesini sağlar” dedi. 2010’DA ADALET ÖLDÜ 2010 yılında yapılan referandum sonucunda adaletin de öldüğünü ifade eden Başkan Kaya, “Referandum öncesinde kapı kapı gezerek,  yargının bağımsızlığının yok olacağını, adalet mekanizmasının çökeceğini, yargıya güven kalmayacağını anlattığımızda bizlerin yargı vesayetinden yana olduğunu edenler, şimdi anladınız mı?  Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket edenler üstünler hukuku gün gelip size de dokunduğunda anladınız mı? Şimdi yapılan anketlerde yargıya duyulan güven en alt sıralarda geliyor” şeklinde konuştu. Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:  Ne oldu? Anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanı hem oyun kuran, hem oynayan, hem hakem, hem de takım lideri oldu. Denetim yok, Yargı yok, Meclisin adı var fakat yetkisi yok. Adalet sisteminin çöktüğü, şeffaflık-denetlenebilir olma ilkesinin ortadan kalktığı bir ülkede ekonomi düzelir mi?  Yapacak çok işimiz var farkındayız. Biz İYİ Parti olarak, Türk Milleti olarak kararlıyız, azimliyiz, çok çalışacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’mizi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. ATA’MIZIN bu idealini gerçekleştireceğiz. Varlığımız Türk Milletine armağan olsun”  
İyi Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, Türkiye’ye özgü icat edildiğini öne sürdüğü Cumhurbaşkanlığı sisteminin ‘güçler ayrılığı’ ilkesini ortadan kaldırdığına dikkat çekerek, “Türkiye, ne yazık ki bir kayıplar ülkesi oldu” dedi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin beraberinde hukuk ve adalet sistemini çökerttiğini belirten İyi Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, her karışı şehitlerin kanı ile sulanmış vatan toprağının arsa-arazi nitelemesi yapılarak rant kapısı olarak görüldüğünü söyledi.

haberimizvar.net- Başkan Kaya, “Türkiye’ye özgü olarak icat edilen partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemizi ve milletimizi getirdiği sonuç ortada Türkiye ne yazık ki bir  kayıplar ülkesi oldu.  Şeffaflık ilkesi yok. Denetlenebilirlik yok. Hukuk ve adalet sistemi çökmüş, ekonomi “faiz sebep enflasyon sonuç” zihniyeti ile idare ediliyor. Eğitim tam bir keşmekeş içinde bugünümüz, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin-ülkemizin geleceği, devlet ciddiyetinden uzak tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkan anlık acemice denemelerin elinde mahvediliyor. Bir gece ansızın İstanbul Sözleşmesi tek taraflı olarak fesih ediliyor. Kadınlarımız ve çocuklarımız cinayete-ölüme-cinsel istismara terk ediliyor. Türkiye’nin partili cumhurbaşkanlığı sistemini daha fazla taşıyamayacağı ortada” diye konuştu.
Türkiye’ye özgü partili cumhurbaşkanlığı sisteminin “güçler ayrılığı” ilkesini ortadan kaldırdığını öne süren Başkan Kaya, “Halbuki güçler ayrılığı ilkesi, adil bir yönetim için olmazsa olmazdır. Mahkemelerin herhangi bir baskı altında kalmadan özgür bir şekilde karar verebilmesi için bu ilkenin uygulanması zorunludur. Birbirlerinin karşısında bağımsız olması gereken ve her biri farklı bir statüye sahip olan bu güçlerin ayrı olması güçler dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Bir ülkede yürütme gücünün ve ülkedeki bir uyuşmazlığın giderilmesini sağlar” dedi.
2010’DA ADALET ÖLDÜ
2010 yılında yapılan referandum sonucunda adaletin de öldüğünü ifade eden Başkan Kaya, “Referandum öncesinde kapı kapı gezerek,  yargının bağımsızlığının yok olacağını, adalet mekanizmasının çökeceğini, yargıya güven kalmayacağını anlattığımızda bizlerin yargı vesayetinden yana olduğunu edenler, şimdi anladınız mı?  Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket edenler üstünler hukuku gün gelip size de dokunduğunda anladınız mı? Şimdi yapılan anketlerde yargıya duyulan güven en alt sıralarda geliyor” şeklinde konuştu.
Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:  Ne oldu? Anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanı hem oyun kuran, hem oynayan, hem hakem, hem de takım lideri oldu. Denetim yok, Yargı yok, Meclisin adı var fakat yetkisi yok. Adalet sisteminin çöktüğü, şeffaflık-denetlenebilir olma ilkesinin ortadan kalktığı bir ülkede ekonomi düzelir mi? 
Yapacak çok işimiz var farkındayız. Biz İYİ Parti olarak, Türk Milleti olarak kararlıyız, azimliyiz, çok çalışacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’mizi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. ATA’MIZIN bu idealini gerçekleştireceğiz. Varlığımız Türk Milletine armağan olsun”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.