KKTC’de Erdoğan’ı boykot kararı

SİYASET 16.07.2021 - 23:33, Güncelleme: 16.07.2021 - 23:33
 

KKTC’de Erdoğan’ı boykot kararı

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ardından ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi de Erdoğan’ın KKTC Meclisi’nde yapacağı konuşmaya katılmama kararı aldı.

haberimizvar.net  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerinde yapacağı konuşmayı Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) de boykot etme kararı aldı. KKTC’de 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Harekatı anısına her yıl kutlanan Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine bu yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de geniş bir heyetle katılması planlandı.   KIBRIS’TA TARTIŞMA ÇIKTI   Söz konusu ziyaret, Kıbrıs’ta tartışmalara neden oldu. İlk olarak KKTC’deki muhalefet partilerinden TDP, Erdoğan’ın Lefkoşa’daki Cumhuriyet Meclisi’nde yapacağı konuşmayı boykot etme kararı aldı. Bu kararın ardından KKTC’nin son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Tufan Erhürman’ın genel başkanı olduğu CTP de, boykot kararı aldı. 50 sandalyeli KKTC Meclisi’nde ana muhalefetteki CTP’nin 12, TDP’nin 3 milletvekili bulunuyor. 
Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ardından ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi de Erdoğan’ın KKTC Meclisi’nde yapacağı konuşmaya katılmama kararı aldı.

haberimizvar.net

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerinde yapacağı konuşmayı Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) de boykot etme kararı aldı. KKTC’de 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Harekatı anısına her yıl kutlanan Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine bu yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de geniş bir heyetle katılması planlandı.

 

KIBRIS’TA TARTIŞMA ÇIKTI

 

Söz konusu ziyaret, Kıbrıs’ta tartışmalara neden oldu. İlk olarak KKTC’deki muhalefet partilerinden TDP, Erdoğan’ın Lefkoşa’daki Cumhuriyet Meclisi’nde yapacağı konuşmayı boykot etme kararı aldı. Bu kararın ardından KKTC’nin son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Tufan Erhürman’ın genel başkanı olduğu CTP de, boykot kararı aldı. 50 sandalyeli KKTC Meclisi’nde ana muhalefetteki CTP’nin 12, TDP’nin 3 milletvekili bulunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.