Üniversiteler uzaktan eğitimde sınıfta kaldı

EĞİTİM 17.07.2021 - 11:51, Güncelleme: 17.07.2021 - 11:51
 

Üniversiteler uzaktan eğitimde sınıfta kaldı

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (Uni-Ar) “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması” çalışmasının 2021 yılına ait raporunu yayımladı. Raporda üniversitelerin uzaktan eğitimde sınıfta kaldığı aktarıldı.

haberimizvar.net-  Raporun sonuç metninde ülkede de dünyada da üniversitelerin dijitalleşmeye yönelik açıklamalarının Covid-19 sürecinde reklam olduğu aktarıldı. Raporda şu ifadeler kullanıldı: “Çalışmaya katılan lisans öğrencileri COVID-19 sürecindeki uzaktan eğitim sürecinde üniversite/fakültelerinin yönetimlerinden ve özellikle dijital içerik/ öğretim materyallerinden memnuniyetsizlik duymaktadırlar. Öğrencilerin çoğu; üniversite ve fakültelerinin uzaktan eğitim hazırlığının bulunmadığını; öğretim elemanlarının uzaktan eğitimde öğretme becerilerinden yoksun olduğunu; kullandıkları uzaktan eğitim sisteminin yetersiz olduğunu ifade etmişlerdir.” Rapor şöyle devam etti: “Öğrencilerin değerlendirmelerine göre uzaktan eğitim sürecinde üniversitelerin sınıfta kaldığı aşikârdır. Son olarak araştırmanın en önemli bulgusu üniversite yönetimlerine ilişkindir. ‘Şu Mektepler Olmasa Maarifi Ne Güzel İdare Ederdim’ hicvini gerçek olarak kabul eden pek çok üniversite yöneticimiz Mart 2020’den itibaren kriz yönetimini her şeyi boş vermek olarak algılamış durumdadırlar.”
Üniversite Araştırma Laboratuvarı (Uni-Ar) “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması” çalışmasının 2021 yılına ait raporunu yayımladı. Raporda üniversitelerin uzaktan eğitimde sınıfta kaldığı aktarıldı.

haberimizvar.net-  Raporun sonuç metninde ülkede de dünyada da üniversitelerin dijitalleşmeye yönelik açıklamalarının Covid-19 sürecinde reklam olduğu aktarıldı.

Raporda şu ifadeler kullanıldı: “Çalışmaya katılan lisans öğrencileri COVID-19 sürecindeki eğitim " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">uzaktan eğitim sürecinde üniversite/fakültelerinin yönetimlerinden ve özellikle dijital içerik/ öğretim materyallerinden memnuniyetsizlik duymaktadırlar. Öğrencilerin çoğu; üniversite ve fakültelerinin eğitim " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">uzaktan eğitim hazırlığının bulunmadığını; öğretim elemanlarının uzaktan eğitimde öğretme becerilerinden yoksun olduğunu; kullandıkları eğitim " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">uzaktan eğitim sisteminin yetersiz olduğunu ifade etmişlerdir.”

Rapor şöyle devam etti: “Öğrencilerin değerlendirmelerine göre eğitim " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">uzaktan eğitim sürecinde üniversitelerin sınıfta kaldığı aşikârdır. Son olarak araştırmanın en önemli bulgusu üniversite yönetimlerine ilişkindir. ‘Şu Mektepler Olmasa Maarifi Ne Güzel İdare Ederdim’ hicvini gerçek olarak kabul eden pek çok üniversite yöneticimiz Mart 2020’den itibaren kriz yönetimini her şeyi boş vermek olarak algılamış durumdadırlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.