CHP’li Zeybek: Pakdemirli özür dilemeli

YEREL 28.07.2021 - 17:13, Güncelleme: 28.07.2021 - 17:13
 

CHP’li Zeybek: Pakdemirli özür dilemeli

Manavgat’ta çıkan yangına sıcak ve rüzgar nedeniyle güçlükle müdahale edildiğini söyleyen CHP Milletvekili Rafet Zeybek, “THK’yı yangın uçağı ihalesine almayan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli kamuoyundan özür dilemelidir” dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Manavgat’ta çıkan orman yangınına Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiğini aktardı. Hava şartları nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandığını belirten Zeybek, “THK yangın söndürme uçaklarını 4.9 ton su taşıma kapasitesi var’ diye ihaleye almayıp satışına neden olan, son iki yılda sessiz kalan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli kamuoyundan özür dilemelidir” dedi. SABOTAJ DAHİL HER ŞEY ARAŞTIRILSIN Manavgat’ta çıkan orman yangınına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Zeybek, “Mirasımız ağaçlarımızın kül olması hepimizi derinden üzmüştür. Farklı noktalarda çıkan yangınlarda sabotaj dahil tüm olasılıklar kolluk kuvvetleri ve adli makamlarca araştırılmalıdır. Manavgat’a ve doğaya bu kötülüğü yapanlar ortaya çıkarılmalıdır” çağrısında bulundu. SICAK HAVA VE RÜZGAR ENGELLİYOR Zeybek şunları belirtti: “Aşırı sıcak hava ve şiddetli rüzgâr nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandığı bilgisi elimize ulaştı. Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarını, ‘4,9 ton su taşıma kapasitesi var’ diye ihaleye almayıp satışına neden olan, yangınla mücadelede her türlü hava aracına ihtiyaç varken son iki yılda bu durumda sessiz kalan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli de kamuoyundan özür dilemelidir”.
Manavgat’ta çıkan yangına sıcak ve rüzgar nedeniyle güçlükle müdahale edildiğini söyleyen CHP Milletvekili Rafet Zeybek, “THK’yı yangın uçağı ihalesine almayan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli kamuoyundan özür dilemelidir” dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Manavgat’ta çıkan orman yangınına Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiğini aktardı. Hava şartları nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandığını belirten Zeybek, “THK yangın söndürme uçaklarını 4.9 ton su taşıma kapasitesi var’ diye ihaleye almayıp satışına neden olan, son iki yılda sessiz kalan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli kamuoyundan özür dilemelidir” dedi.

SABOTAJ DAHİL HER ŞEY ARAŞTIRILSIN

Manavgat’ta çıkan orman yangınına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Zeybek, “Mirasımız ağaçlarımızın kül olması hepimizi derinden üzmüştür. Farklı noktalarda çıkan yangınlarda sabotaj dahil tüm olasılıklar kolluk kuvvetleri ve adli makamlarca araştırılmalıdır. Manavgat’a ve doğaya bu kötülüğü yapanlar ortaya çıkarılmalıdır” çağrısında bulundu.

SICAK HAVA VE RÜZGAR ENGELLİYOR

Zeybek şunları belirtti: “Aşırı sıcak hava ve şiddetli rüzgâr nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandığı bilgisi elimize ulaştı. Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarını, ‘4,9 ton su taşıma kapasitesi var’ diye ihaleye almayıp satışına neden olan, yangınla mücadelede her türlü hava aracına ihtiyaç varken son iki yılda bu durumda sessiz kalan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli de kamuoyundan özür dilemelidir”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.