İki gün önce yangın ihalesi

GÜNDEM 29.07.2021 - 20:51, Güncelleme: 29.07.2021 - 20:51
 

İki gün önce yangın ihalesi

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğünün, 80 günlük orman ve kırsal alan yangını söndürülmesi ihalesini 26 Temmuz’da, yani yangından iki gün önce yaptığı ortaya çıktı. İhalenin KİK’te, değerlendirme sürecinin tamamlanmasını beklediği kaydedildi.

haberimizvar.net-  Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün öğlen saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını nedeniyle Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler ve Sarılar mahalleleri boşaltıldı. Birçok ev, sera, tarım alanı yangından etkilendi. Çok sayıda hayvan da yangın nedeniyle öldü. AFAD yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’nün ise, 80 günlük orman ve kırsal alan yangını söndürülmesi işçiliği ile minibüs kiralama ihalesini yangından sadece iki gün önce yaptığı ortaya çıktı. İhaleye katılanların tekliflerinin değerlendirilme süreci Kamu İhale Kurumu’nda (KİK) sürüyor. İHALE İKİ YILDIR GEÇ YAPILIYOR Daha önceki yıllarda Manavgat bölgesinde orman yangınları ile mücadele için açılan ihalelerin mart ve nisan aylarında tamamlandığı belirtildi. 2017-2018-2019 yıllarında yangınla mücadele için taşıt kiralanması ve işçi temin edilmesi ihalelerinin mart ve nisan aylarında bitirildiği son iki yılda ise ihalelerin temmuz ayının sonuna kaydığı kaydedildi. 
Manavgat Orman İşletme Müdürlüğünün, 80 günlük orman ve kırsal alan yangını söndürülmesi ihalesini 26 Temmuz’da, yani yangından iki gün önce yaptığı ortaya çıktı. İhalenin KİK’te, değerlendirme sürecinin tamamlanmasını beklediği kaydedildi.

haberimizvar.net-  Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün öğlen saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını nedeniyle Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler ve Sarılar mahalleleri boşaltıldı. Birçok ev, sera, tarım alanı yangından etkilendi. Çok sayıda hayvan da yangın nedeniyle öldü. AFAD yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’nün ise, 80 günlük orman ve kırsal alan yangını söndürülmesi işçiliği ile minibüs kiralama ihalesini yangından sadece iki gün önce yaptığı ortaya çıktı. İhaleye katılanların tekliflerinin değerlendirilme süreci Kamu İhale Kurumu’nda (KİK) sürüyor.

İHALE İKİ YILDIR GEÇ YAPILIYOR

Daha önceki yıllarda Manavgat bölgesinde orman yangınları ile mücadele için açılan ihalelerin mart ve nisan aylarında tamamlandığı belirtildi. 2017-2018-2019 yıllarında yangınla mücadele için taşıt kiralanması ve işçi temin edilmesi ihalelerinin mart ve nisan aylarında bitirildiği son iki yılda ise ihalelerin temmuz ayının sonuna kaydığı kaydedildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.