Doğaya zarar veren projelerden vazgeçin

GÜNDEM 30.07.2021 - 19:05, Güncelleme: 30.07.2021 - 19:05
 

Doğaya zarar veren projelerden vazgeçin

Tarım Orman- Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Dostcan Şakar, başta Manavgat olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde devam eden orman yangınlarına dair basın açıklaması yaptı.

haberimizvar.net- Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde konuşan Dostcan Şakar  “Küresel iklim değişikliğinin, büyük bir kuraklık felaketi ile devam ettiği bugünlerde, ekosistemimizin en önemli parçası olan ormanlarımız, ülkemizin dört bir yanında yaşamsal alanlarımız cayır cayır yanmaktadır. Yangının büyüklüğü sadece orman alanları ve içindeki canlılar için değil; orman içinde ve çevresinde yaşayan halk için de büyük tehdit oluşturmaktadır” dedi.  Dostcan Şakar sendika olarak taleplerini şu şekilde sıraladı: “Doğal alanların RES, HES, JES, Termik, Nükleer vb. yok edici projelere kurban edilmesinin bir an önce durdurulması, Doğanın rant aracı olarak görülmesi anlayışından ve ranta feda edilmesinden vazgeçilmesi, Doğal alanların tüm insanlığın ortak değeri olduğu bilinciyle, turizm, madencilik, ulaşım vb. adlar altında yandaşlara peşkeş çekilmesi uygulamalarına son verilmesi, Doğanın sahibi değil, bir parçası olduğumuz bilincinin bir politikaya dönüşerek kamusal hizmetlerin de buna göre düzenlenmesi Güvenlik adı altında baraj yapımı, orman katliamı, yangın çıkarma ve müdahale etmeme gibi kirli savaş uygulamalarına son verilmesi, Emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilerek daha verimli çalışma ortamının yaratılması Orman yangınlarıyla mücadele eylem planlarının kamuoyuna net bir şekilde açıklanması, gerekli olan araç ve gerecin eksiksiz temin edilmesi, bu konuda yapılan ihalelerde şeffaflık ilkesinin gözetilmesi, Orman yangınlarıyla mücadele edilmesi için gerekli emekçilerin yıl boyu istihdamı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınarak Emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilerek daha verimli çalışma ortamının yaratılması”
Tarım Orman- Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Dostcan Şakar, başta Manavgat olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde devam eden orman yangınlarına dair basın açıklaması yaptı.

haberimizvar.net- Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde konuşan Dostcan Şakar  “Küresel iklim değişikliğinin, büyük bir kuraklık felaketi ile devam ettiği bugünlerde, ekosistemimizin en önemli parçası olan ormanlarımız, ülkemizin dört bir yanında yaşamsal alanlarımız cayır cayır yanmaktadır. Yangının büyüklüğü sadece orman alanları ve içindeki canlılar için değil; orman içinde ve çevresinde yaşayan halk için de büyük tehdit oluşturmaktadır” dedi. 

Dostcan Şakar sendika olarak taleplerini şu şekilde sıraladı:
“Doğal alanların RES, HES, JES, Termik, Nükleer vb. yok edici projelere kurban edilmesinin bir an önce durdurulması,
Doğanın rant aracı olarak görülmesi anlayışından ve ranta feda edilmesinden vazgeçilmesi,
Doğal alanların tüm insanlığın ortak değeri olduğu bilinciyle, turizm, madencilik, ulaşım vb. adlar altında yandaşlara peşkeş çekilmesi uygulamalarına son verilmesi,
Doğanın sahibi değil, bir parçası olduğumuz bilincinin bir politikaya dönüşerek kamusal hizmetlerin de buna göre düzenlenmesi
Güvenlik adı altında baraj yapımı, orman katliamı, yangın çıkarma ve müdahale etmeme gibi kirli savaş uygulamalarına son verilmesi,
Emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilerek daha verimli çalışma ortamının yaratılması
Orman yangınlarıyla mücadele eylem planlarının kamuoyuna net bir şekilde açıklanması, gerekli olan araç ve gerecin eksiksiz temin edilmesi, bu konuda yapılan ihalelerde şeffaflık ilkesinin gözetilmesi,
Orman yangınlarıyla mücadele edilmesi için gerekli emekçilerin yıl boyu istihdamı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınarak Emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilerek daha verimli çalışma ortamının yaratılması”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.