Ormanlara giriş yasaklandı

GÜNDEM 30.07.2021 - 21:28, Güncelleme: 30.07.2021 - 21:28
 

Ormanlara giriş yasaklandı

Yangınların önüne geçmek için valiliklerce birçok ilde ormanlık alana giriş yasağı getirildi. Antalya Valiliği ormanları 1 ay boyunca yasakladı. Orman kenarında mola verenlere, piknik yapanlara, mangal, semaver ve ateş yakanlara da ceza verilecek.

haberimizvar.net-  Ormana girişler valilikler tarafından bazı illerde 1, bazı illerde de 1.5 ay boyunca yasaklandı. Yangınların en yoğun şekilde yaşandığı Antalya’da Vali Ersin Yazıcı imzasıyla yayınlanan genelgeyle 1 aylık yasak getirildi. Valilik genelgesi, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporlarıyla bölgemizde mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle ilimizde orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır” açıklamasıyla başladı. ORMANA GİRİŞLER 1 AY YASAKLANDI Antalya ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişlerin 30 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar 1 ay sürecince yasaklandığı belirtilen genelgede, “Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır. Orman Yasasının 31’inci ve 32’nci maddesi kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır” denildi. ELEKTRİK ŞİRKETLERİ BAKIM YAPACAK Genelgede şu ifadeler yer aldı: “Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımıyla ilgili kuruluşlar (Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, CK Akdeniz Perakende Satış AŞ, TEİAŞ ve EUAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde elektrik kesintisi uygulayacaklardır”. ORMANLARA ÖZEL DENETİM EKİPLERİ “Tüm belediyelerimiz orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır. İlçe kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe kaymakamlıklarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili mücadele edilmesi sağlanacaktır”. UYMAYANLAR HAKKINDA ADLİ İŞLEM “Bu karar Antalya ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır. Bu karar ve önemlere aykırı hareket edenlere hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır. Bu karar hükümleri 30 Temmuz 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında uygulanır. Bu karar hükümleri Antalya Valiliği tarafından yürütülür”. 
Yangınların önüne geçmek için valiliklerce birçok ilde ormanlık alana giriş yasağı getirildi. Antalya Valiliği ormanları 1 ay boyunca yasakladı. Orman kenarında mola verenlere, piknik yapanlara, mangal, semaver ve ateş yakanlara da ceza verilecek.

haberimizvar.net-  Ormana girişler valilikler tarafından bazı illerde 1, bazı illerde de 1.5 ay boyunca yasaklandı. Yangınların en yoğun şekilde yaşandığı Antalya’da Vali Ersin Yazıcı imzasıyla yayınlanan genelgeyle 1 aylık yasak getirildi. Valilik genelgesi, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporlarıyla bölgemizde mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle ilimizde orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır” açıklamasıyla başladı.

ORMANA GİRİŞLER 1 AY YASAKLANDI

Antalya ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişlerin 30 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar 1 ay sürecince yasaklandığı belirtilen genelgede, “Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır. Orman Yasasının 31’inci ve 32’nci maddesi kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır” denildi.

ELEKTRİK ŞİRKETLERİ BAKIM YAPACAK

Genelgede şu ifadeler yer aldı: “ Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımıyla ilgili kuruluşlar (Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, CK Akdeniz Perakende Satış AŞ, TEİAŞ ve EUAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde elektrik kesintisi uygulayacaklardır”.

ORMANLARA ÖZEL DENETİM EKİPLERİ

“Tüm belediyelerimiz orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır. İlçe kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe kaymakamlıklarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili mücadele edilmesi sağlanacaktır”.

UYMAYANLAR HAKKINDA ADLİ İŞLEM

“Bu karar Antalya ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır. Bu karar ve önemlere aykırı hareket edenlere hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır. Bu karar hükümleri 30 Temmuz 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında uygulanır. Bu karar hükümleri Antalya Valiliği tarafından yürütülür”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.