Aklımızla dalga geçme

GÜNDEM 01.08.2021 - 11:55, Güncelleme: 01.08.2021 - 11:55
 

Aklımızla dalga geçme

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manavgat’ta yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla izlediklerini belirterek, “İnanılır gibi değil. Sayın Cumhurbaşkanı sanki başka bir ülkede yaşıyormuş gibi açıklamalar yapıyor. Adeta aklımızla dalga geçiyor. Cumhurbaşkanlığı’na 13 özel uçak almayı akıl eden zihniyet, her yıl yaz aylarında yangınlarla mücadele eden ülkemize yangın uçağı almayı nasıl akıl edemez? Türkiye ‘Muz Cumhuriyeti’ değildir” dedi

HABERİMİZVAR.NET- İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manavgat ilçesi ve çevresinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı, "Uçak konusundaki sıkıntıların nedeni THK'nın teknolojisini yenileyememiş olmasıdır. Ayrıca son yangınlarda çok işimize yarayan anfibik uçaklar ile gelişmiş helikopterlerimiz sayesinde yangınla mücadelede filomuzdaki zaafiyeti ortadan kaldırmaya çalıştık” açıklamasına çok sert tepki gösterdi.  CUMHURBAŞKANI SORUMLUDUR Mehmet Başaran, Erdoğan’ın açıklamaları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirterek, “İnanılır gibi değil. Sayın Cumhurbaşkanı sanki başka bir ülkede yaşıyormuş gibi açıklamalar yapıyor. Adeta aklımızla dalga geçiyor. 19 yıldır ülkeyi yöneten zihniyet, utanmasa yangınların sorumluluğunu da Türk Hava Kurumu’na yükleyecek. Türk Hava Kurumu’na kayyum atayan sizsiniz. Yangın uçaklarının bakımını yapmayan ve pilotların işlerine son veren de sizin atadığınız kayyum. O zaman sorumlu da siz oluyorsunuz. Her zaman haklı olmak zorunda değilsiniz. En azından bu konuda sorumluğunuzu kabul edin” dedi. NASIL AKIL EDEMEZLER?  Türk Hava Kurumu’nun 5 yıl önce İsrail’de meydana gelen yangına 3 yangın söndürme uçağı gönderdiğini de hatırlatan Başaran, “Cumhurbaşkanlığı’na 13 özel uçak almayı akıl eden zihniyet, her yıl yaz aylarında yangınlarla mücadele eden ülkemize yangın uçağı almayı nasıl akıl edemez? Türkiye ‘Muz Cumhuriyeti’ değildir. Geçmiş yıllarda İsrail’e yangı uçağı gönderirken şimdi Rusya’dan yangın uçağı kiralıyoruz. Ayrıca yarısı ormanlarla çevrili bir ülkenin Allah aşkına sadece 2 tane yangın uçağı mı olur? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin yangın uçağı alacak parası mı yok?” diye konuştu.
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manavgat’ta yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla izlediklerini belirterek, “İnanılır gibi değil. Sayın Cumhurbaşkanı sanki başka bir ülkede yaşıyormuş gibi açıklamalar yapıyor. Adeta aklımızla dalga geçiyor. Cumhurbaşkanlığı’na 13 özel uçak almayı akıl eden zihniyet, her yıl yaz aylarında yangınlarla mücadele eden ülkemize yangın uçağı almayı nasıl akıl edemez? Türkiye ‘Muz Cumhuriyeti’ değildir” dedi

HABERİMİZVAR.NET- İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manavgat ilçesi ve çevresinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı, "Uçak konusundaki sıkıntıların nedeni THK'nın teknolojisini yenileyememiş olmasıdır. Ayrıca son yangınlarda çok işimize yarayan anfibik uçaklar ile gelişmiş helikopterlerimiz sayesinde yangınla mücadelede filomuzdaki zaafiyeti ortadan kaldırmaya çalıştık” açıklamasına çok sert tepki gösterdi. 

CUMHURBAŞKANI SORUMLUDUR
Mehmet Başaran, Erdoğan’ın açıklamaları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirterek, “İnanılır gibi değil. Sayın Cumhurbaşkanı sanki başka bir ülkede yaşıyormuş gibi açıklamalar yapıyor. Adeta aklımızla dalga geçiyor. 19 yıldır ülkeyi yöneten zihniyet, utanmasa yangınların sorumluluğunu da Türk Hava Kurumu’na yükleyecek. Türk Hava Kurumu’na kayyum atayan sizsiniz. Yangın uçaklarının bakımını yapmayan ve pilotların işlerine son veren de sizin atadığınız kayyum. O zaman sorumlu da siz oluyorsunuz. Her zaman haklı olmak zorunda değilsiniz. En azından bu konuda sorumluğunuzu kabul edin” dedi.

NASIL AKIL EDEMEZLER? 
Türk Hava Kurumu’nun 5 yıl önce İsrail’de meydana gelen yangına 3 yangın söndürme uçağı gönderdiğini de hatırlatan Başaran, “Cumhurbaşkanlığı’na 13 özel uçak almayı akıl eden zihniyet, her yıl yaz aylarında yangınlarla mücadele eden ülkemize yangın uçağı almayı nasıl akıl edemez? Türkiye ‘Muz Cumhuriyeti’ değildir. Geçmiş yıllarda İsrail’e yangı uçağı gönderirken şimdi Rusya’dan yangın uçağı kiralıyoruz. Ayrıca yarısı ormanlarla çevrili bir ülkenin Allah aşkına sadece 2 tane yangın uçağı mı olur? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin yangın uçağı alacak parası mı yok?” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.