Yanan alanlara dikilecek betonları yıkacağız

GÜNDEM 01.08.2021 - 17:23, Güncelleme: 01.08.2021 - 17:23
 

Yanan alanlara dikilecek betonları yıkacağız

Adana, Osmaniye ve Antalya’nın ardından Marmaris’te orman yangın bölgesini ziyaret eden Akşener, “Cumhurbaşkanı’nın verdiği sözlerin takibini şahsen yapacağım. Yanan alanlara dikilecek bütün betonları yıkacağız” dedi.

haberimizvar.net-  Adana, Osmaniye ve Antalya’daki yangın bölgesi ziyaretlerinin ardından Muğla’nın Marmaris ilçesine geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, “Yanan alanlara dikilecek bütün betonları yıkacağız” dedi. SÖZLERİ ŞAHSEN TAKİP EDECEĞİM Akşener, Marmaris’te yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Doğa kendisini onarıyor, ama verilen sözlerin yerine getirilmesi lazım. Şimdi tüm Marmaris’te görevli bulunan herkesin ve basının huzurunda şunu söyleyeyim: Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından ve diğer yöneten insanların ağzından verilen bütün sözlerin takibini şahsen yapacağım. Bu ormanların yangınına yönelik birçok söylenti var. Kundaklama mıdır, nedir, ne değildir, bunun çok acilen Türkiye’nin birliği bütünlüğü açısından çok önemli ortaya çıkarılması lazım”.  BETONA KARŞI KARAR ALALIM “Kundaklama ile ilgili bir sonuca varılırsa, bunu yapanların, kundaklayanların terör suçlusu sayılması için kanun çıkarılmalı.  Buralara eğer beton yapılırsa bunların yıkılmasına ve yanan ağaçların yerine ağaç dikilmesi dair bir kesin kararın olması gerekiyor. Bu millet diker ağacını, merkezi bütçeye yük olmayız. Bunların takipçisi olacağız. Buradan ders çıkarmak, bilgi çıkarmak ve onun gereğini yapmak lazım. Başlangıçta verilen sözlerin şahsen takipçisi olacağım. Her aşamada vatandaşımızı bilgilendireceğiz. AYM’YE PARMAK SALLAMIYORUZ “Turizm yasası ya da torba yasada çıkan konuyla ilgili herhangi bir şüpheli durum vardıysa ana muhalefet partisi CHP bildiğim kadarıyla maddeler üzerinde çalışıyor. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürüleceğini biliyorum. Anayasa Mahkemesi nasıl bir karar verir, onu bilemem. Biz Anayasa Mahkemesine parmak sallamıyoruz. Duruma göre bakılacak, ama verilen sözlerini takibini yapacağız, buralarda beton görmeyeceğiz”. 
Adana, Osmaniye ve Antalya’nın ardından Marmaris’te orman yangın bölgesini ziyaret eden Akşener, “Cumhurbaşkanı’nın verdiği sözlerin takibini şahsen yapacağım. Yanan alanlara dikilecek bütün betonları yıkacağız” dedi.

haberimizvar.net-  Adana, Osmaniye ve Antalya’daki yangın bölgesi ziyaretlerinin ardından Muğla’nın Marmaris ilçesine geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, “Yanan alanlara dikilecek bütün betonları yıkacağız” dedi.

SÖZLERİ ŞAHSEN TAKİP EDECEĞİM

Akşener, Marmaris’te yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Doğa kendisini onarıyor, ama verilen sözlerin yerine getirilmesi lazım. Şimdi tüm Marmaris’te görevli bulunan herkesin ve basının huzurunda şunu söyleyeyim: Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından ve diğer yöneten insanların ağzından verilen bütün sözlerin takibini şahsen yapacağım. Bu ormanların yangınına yönelik birçok söylenti var. Kundaklama mıdır, nedir, ne değildir, bunun çok acilen Türkiye’nin birliği bütünlüğü açısından çok önemli ortaya çıkarılması lazım”. 

BETONA KARŞI KARAR ALALIM

“Kundaklama ile ilgili bir sonuca varılırsa, bunu yapanların, kundaklayanların terör suçlusu sayılması için kanun çıkarılmalı.  Buralara eğer beton yapılırsa bunların yıkılmasına ve yanan ağaçların yerine ağaç dikilmesi dair bir kesin kararın olması gerekiyor. Bu millet diker ağacını, merkezi bütçeye yük olmayız. Bunların takipçisi olacağız. Buradan ders çıkarmak, bilgi çıkarmak ve onun gereğini yapmak lazım. Başlangıçta verilen sözlerin şahsen takipçisi olacağım. Her aşamada vatandaşımızı bilgilendireceğiz.

AYM’YE PARMAK SALLAMIYORUZ

“Turizm yasası ya da torba yasada çıkan konuyla ilgili herhangi bir şüpheli durum vardıysa ana muhalefet partisi CHP bildiğim kadarıyla maddeler üzerinde çalışıyor. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürüleceğini biliyorum. Anayasa Mahkemesi nasıl bir karar verir, onu bilemem. Biz Anayasa Mahkemesine parmak sallamıyoruz. Duruma göre bakılacak, ama verilen sözlerini takibini yapacağız, buralarda beton görmeyeceğiz”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.