Kılıçdaroğlu ABD’ye seslendi 1 milyon Afgan için anlaşma

GÜNDEM 04.08.2021 - 10:19, Güncelleme: 04.08.2021 - 10:19
 

Kılıçdaroğlu ABD’ye seslendi 1 milyon Afgan için anlaşma

Erdoğan’ın Biden’la 1 milyon Afgan mülteci için anlaştığını söyleyen CHP Kılıçdaroğlu, “ABD’ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz” dedi.

hbaerimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı İngilizce mesajlarda ABD’nin Türkiye’yle anlaşarak 1 milyon Afgan mülteciyi İran üzerinden ülkemize yönlendirdiğini ileri sürdü. ABD’ye seslenen Kılıçdaroğlu, “ABD’ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylediyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlamaz” dedi. BİDEN GÖRÜŞMESİNDE PAZARLIK CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “ABD Afganistan’da kendisine hizmet etmiş, Taliban’ın düşman olarak gördüğü 19 bin Afgan’ı ve aile üyelerini (toplamda 53 bin kişi) ülkesine almaya karar verdi. 1 milyona yakın destekçisine de hedef ülke olarak İran üzerinden Türkiye’yi gösterdi. Bunlar Taliban’dan kaçan gençler. Öncelikle şu aşikardır ki; Erdoğan son yaptığı görüşmede ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir. Toplantıya devlet mekanizmalarının dışından, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın sebebi de belli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır”.  
Erdoğan’ın Biden’la 1 milyon Afgan mülteci için anlaştığını söyleyen CHP Kılıçdaroğlu, “ABD’ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz” dedi.

hbaerimizvar.net-   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı İngilizce mesajlarda ABD’nin Türkiye’yle anlaşarak 1 milyon Afgan mülteciyi İran üzerinden ülkemize yönlendirdiğini ileri sürdü. ABD’ye seslenen Kılıçdaroğlu, “ABD’ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylediyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlamaz” dedi.

BİDEN GÖRÜŞMESİNDE PAZARLIK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “ABD Afganistan’da kendisine hizmet etmiş, Taliban’ın düşman olarak gördüğü 19 bin Afgan’ı ve aile üyelerini (toplamda 53 bin kişi) ülkesine almaya karar verdi. 1 milyona yakın destekçisine de hedef ülke olarak İran üzerinden Türkiye’yi gösterdi. Bunlar Taliban’dan kaçan gençler. Öncelikle şu aşikardır ki; Erdoğan son yaptığı görüşmede ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir. Toplantıya devlet mekanizmalarının dışından, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın sebebi de belli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.