ÇMO: Termik santrali tahliye etmeyenler suçludur

GÜNDEM 06.08.2021 - 12:10, Güncelleme: 06.08.2021 - 12:10
 

ÇMO: Termik santrali tahliye etmeyenler suçludur

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kahraman Kemerköy Termik santralindeki kömür stoğunu zamanında tahliye etmeyerek suç işlendiğini belirtti.

haberimizvar.net-  Dün büyük bir felaketin eşeğinden dönülen Kemerköy Termik santralinde ihmaller konuşuluyor. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kahraman Limak tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali yetkililerinin günlerdir süren yangına rağmen kömür stoklarını ortadan kaldırmayarak suç işlediklerini, buna göz yuman siyasi iradenin de bu suça ortak olduğunu belirtti. Bu durum nedeniyle büyük bir felaketin eşeğine gelinirken, stokları eritmek için kontrolsüzce kömür yakılmasının çevreye büyük zarar verdiği belirtildi.  Kahraman'ın açıklaması şu şekilde:  "Büyük Endüstriyel Kaza mevzuatına göre Kemerköy Termik Santrali’nin yanıyor olması “büyük endüstriyel kaza” olarak adlandırılır. Yurdun en yoğun orman alanında faaliyet gösteren Kemerköy Termik Santrali’nin ve yakıtının sağlandığı kömür depo alanının olası yangına karşı acil eylem planına sahip olmadığı, santralde ve kömür depo alanının yanması ile ortaya çıkmıştır. Yıllardır mevzuata aykırı izin ve lisanslarla halkı zehirleyen Kemerköy Termik santrali ve kömür stok sahasında kontrolsüzce yanan kömürün çevreye zararı yeni bir faciadır. Limak tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali yetkilileri günlerdir süren yangına rağmen kömür stoklarını ortadan kaldırmayarak, suç işlemişlerdir. Buna göz yuman siyasi irade de bu suça ortak olmuştur. Kontrolsüzce yanan kömürün çevresel zararları ile ilgili sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Limak yetkilileri halka açıklama yapmakla yükümlüdürler." 
Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kahraman Kemerköy Termik santralindeki kömür stoğunu zamanında tahliye etmeyerek suç işlendiğini belirtti.

haberimizvar.net-  Dün büyük bir felaketin eşeğinden dönülen Kemerköy Termik santralinde ihmaller konuşuluyor. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kahraman Limak tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali yetkililerinin günlerdir süren yangına rağmen kömür stoklarını ortadan kaldırmayarak suç işlediklerini, buna göz yuman siyasi iradenin de bu suça ortak olduğunu belirtti. Bu durum nedeniyle büyük bir felaketin eşeğine gelinirken, stokları eritmek için kontrolsüzce kömür yakılmasının çevreye büyük zarar verdiği belirtildi.

 Kahraman'ın açıklaması şu şekilde:

 "Büyük Endüstriyel Kaza mevzuatına göre Kemerköy Termik Santrali’nin yanıyor olması “büyük endüstriyel kaza” olarak adlandırılır. Yurdun en yoğun orman alanında faaliyet gösteren Kemerköy Termik Santrali’nin ve yakıtının sağlandığı kömür depo alanının olası yangına karşı acil eylem planına sahip olmadığı, santralde ve kömür depo alanının yanması ile ortaya çıkmıştır. Yıllardır mevzuata aykırı izin ve lisanslarla halkı zehirleyen Kemerköy Termik santrali ve kömür stok sahasında kontrolsüzce yanan kömürün çevreye zararı yeni bir faciadır. Limak tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali yetkilileri günlerdir süren yangına rağmen kömür stoklarını ortadan kaldırmayarak, suç işlemişlerdir. Buna göz yuman siyasi irade de bu suça ortak olmuştur. Kontrolsüzce yanan kömürün çevresel zararları ile ilgili sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Limak yetkilileri halka açıklama yapmakla yükümlüdürler." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.