Köyceğiz ve Yatağan’da yangın

GÜNDEM 07.08.2021 - 22:39, Güncelleme: 07.08.2021 - 22:39
 

Köyceğiz ve Yatağan’da yangın

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, 10 gün önce makilik alanda başlayıp, ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yatağan ilçesinde sarp arazide başlayan orman yangını sonrası da Hacıveliler ve Yava Mahallesi tedbir amacıyla geçici olarak boşaltıldı.

haberimizvar.net-  Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki Yangı Mahallesi’nde makilik alanda 29 Temmuz’da yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye orman işçileri ile itfaiye sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları, 10’uncu günde devam etti. 3 uçak, 5 helikopter ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye erinin karadan müdahale ettiği yangında, alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahalleleri tedbir amacıyla boşaltıldı. BAKAN HELİKOPTERLE İNCELEDİ Antalya’nın Manavgat ilçesinden ayrılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Karaismailoğlu, Muğla’ya geldi. Uçakla Dalaman Havalimanı’na iniş yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, daha sonra helikoptere binerek, Köyceğiz ilçesinin Çövenli Yaylası’nda yangın söndürme çalışmalarını havadan inceledi. Bakan Karaismailoğlu’nun içinde bulunduğu helikopter daha sonra Zeytinalanı Mahallesi’ndeki orman ekip binasına iniş yaptı. Karaismailoğlu, karayolu ile yangından zarar gören mahallelerde incelemelerini sürdürdü. GÖKBEL DAĞLARI ALEVLER İÇİNDE Yatağan ilçesinde sarp arazide başlayan orman yangını sonrası Hacıveliler ve Yava Mahallesi tedbir amacıyla geçici olarak boşaltıldı. Bugün sabah saatlerinde helikopterler ve uçak havadan, arozöz ve çok sayıda iş makinesi ile diğer unsurlar karadan yangına karşı sürdürdükleri mücadeleye rağmen akşam saatlerinde şiddetini arttıran rüzgar sonrası alevler Gökbel Dağları’nı esir aldı. Boşaltılan mahalle sakinleri yeşil çam ağaçlarının yanmasını endişe ile izlerken, güvenli bölgede bekliyor. 
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, 10 gün önce makilik alanda başlayıp, ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yatağan ilçesinde sarp arazide başlayan orman yangını sonrası da Hacıveliler ve Yava Mahallesi tedbir amacıyla geçici olarak boşaltıldı.

haberimizvar.net-  Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki Yangı Mahallesi’nde makilik alanda 29 Temmuz’da yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye orman işçileri ile itfaiye sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları, 10’uncu günde devam etti. 3 uçak, 5 helikopter ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye erinin karadan müdahale ettiği yangında, alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahalleleri tedbir amacıyla boşaltıldı.

BAKAN HELİKOPTERLE İNCELEDİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinden ayrılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Karaismailoğlu, Muğla’ya geldi. Uçakla Dalaman Havalimanı’na iniş yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, daha sonra helikoptere binerek, Köyceğiz ilçesinin Çövenli Yaylası’nda yangın söndürme çalışmalarını havadan inceledi. Bakan Karaismailoğlu’nun içinde bulunduğu helikopter daha sonra Zeytinalanı Mahallesi’ndeki orman ekip binasına iniş yaptı. Karaismailoğlu, karayolu ile yangından zarar gören mahallelerde incelemelerini sürdürdü.

GÖKBEL DAĞLARI ALEVLER İÇİNDE

Yatağan ilçesinde sarp arazide başlayan orman yangını sonrası Hacıveliler ve Yava Mahallesi tedbir amacıyla geçici olarak boşaltıldı. Bugün sabah saatlerinde helikopterler ve uçak havadan, arozöz ve çok sayıda iş makinesi ile diğer unsurlar karadan yangına karşı sürdürdükleri mücadeleye rağmen akşam saatlerinde şiddetini arttıran rüzgar sonrası alevler Gökbel Dağları’nı esir aldı. Boşaltılan mahalle sakinleri yeşil çam ağaçlarının yanmasını endişe ile izlerken, güvenli bölgede bekliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.