59 köy yandı

GÜNDEM 09.08.2021 - 13:31, Güncelleme: 09.08.2021 - 13:31
 

59 köy yandı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya’da yangından 59 mahallenin, 3 bin 231 bina ve 6 bin 359 bağımsız bölümün etkilendiğini açıkladı. Çavuşoğlu, “Ağır hasarlı binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek. Az hasarlı binaların tamiri için destek verilecek” dedi.

haberimizvar.net-  Antalya’nın Manavgat ilçesinde 220 saatte söndürülen ve soğutma çalışmalarının devam ettiği orman yangınıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulualan Yangın Yönetim Merkezi’nde bilgi verdi. Yangının söndürüldüğünü ve zaman zaman tüten yerlere ekiplerin müdahalesinin devam ettiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, helikopterle artık havadan tarama işlemlerinin sürdüğünü söyledi. HASARLI BİNALARA DESTEK Bakan Çavuşoğlu Antalya’daki yangınlara ilişkin, “Yangından etkilenen mahalle sayısı 59, bina sayısı 3 bin 231, bağımsız bölüm ise 6 bin 359 olarak tespit edilmiştir” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Ağır hasarlı binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek. Az hasarlı binaların tamiri için destek verilecek” diye konuştu. BUGÜN ÖDEME YAPILACAK Bakan Çavuşoğlu, “AFAD, 400 yaşam konteynerini bölgemize getirdi. 207’si kuruldu, bugün 31’i daha değişik mahallelere kurulacak” diye bilgi verdi. Antalya’da zarar gören 45 iş yerinin önemli bir kısmına bugün ödeme yapılacağını duyuran Bakan Çavuşoğlu, “Antalya’daki yangınlarda 1238 hanede eşya zararı var. Toplam 34 milyon 596 bin liralık zarar tespiti yapıldı. Antalya’da 45 iş yeri bu yangında zarar gördü. Önemli bir kısmına Valilik tarafından bugün ödeme yapılacak. 93 araç hasar gördü, bunun 16’sı traktör, 4’ü teslim edildi, diğerleri de teslim edilecek. Hayvancılıkla uğraşılan 43 mahallede 11 milyon lira zarar tespit edildi. Ayni ya da nakdi olarak birebir bu zararları karşılayacağız” açıklamasında bulundu. 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya’da yangından 59 mahallenin, 3 bin 231 bina ve 6 bin 359 bağımsız bölümün etkilendiğini açıkladı. Çavuşoğlu, “Ağır hasarlı binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek. Az hasarlı binaların tamiri için destek verilecek” dedi.

haberimizvar.net-  Antalya’nın Manavgat ilçesinde 220 saatte söndürülen ve soğutma çalışmalarının devam ettiği orman yangınıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulualan Yangın Yönetim Merkezi’nde bilgi verdi. Yangının söndürüldüğünü ve zaman zaman tüten yerlere ekiplerin müdahalesinin devam ettiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, helikopterle artık havadan tarama işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

HASARLI BİNALARA DESTEK

Bakan Çavuşoğlu Antalya’daki yangınlara ilişkin, “Yangından etkilenen mahalle sayısı 59, bina sayısı 3 bin 231, bağımsız bölüm ise 6 bin 359 olarak tespit edilmiştir” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Ağır hasarlı binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek. Az hasarlı binaların tamiri için destek verilecek” diye konuştu.

BUGÜN ÖDEME YAPILACAK

Bakan Çavuşoğlu, “AFAD, 400 yaşam konteynerini bölgemize getirdi. 207’si kuruldu, bugün 31’i daha değişik mahallelere kurulacak” diye bilgi verdi. Antalya’da zarar gören 45 iş yerinin önemli bir kısmına bugün ödeme yapılacağını duyuran Bakan Çavuşoğlu, “Antalya’daki yangınlarda 1238 hanede eşya zararı var. Toplam 34 milyon 596 bin liralık zarar tespiti yapıldı. Antalya’da 45 iş yeri bu yangında zarar gördü. Önemli bir kısmına Valilik tarafından bugün ödeme yapılacak. 93 araç hasar gördü, bunun 16’sı traktör, 4’ü teslim edildi, diğerleri de teslim edilecek. Hayvancılıkla uğraşılan 43 mahallede 11 milyon lira zarar tespit edildi. Ayni ya da nakdi olarak birebir bu zararları karşılayacağız” açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.