Yunanistan’a 2 uçak göndereceiz

GÜNDEM 09.08.2021 - 22:13, Güncelleme: 09.08.2021 - 22:13
 

Yunanistan’a 2 uçak göndereceiz

270 orman yangınından 267’sinin kontrol altına alındığını bildiren Pakdemirli, Yunanistan’a gönderilmek üzere 40 tonluk iki uçağın hazırlandığını açıkladı.

HABERİMİZVAR – Türkiye’de 270 orman yangınından 267’sinin kontrol altına alındığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’da Köyceğiz ve Milas ile Aydın’da Bozdoğan yangınlarının devam ettiği bilgisini paylaştı. Yunanistan’ın yangın uçağı talebi olduğunu ve olumlu baktıklarını söyleyen Pakdemirli, “Orman Genel Müdürlüğünün kullanmış olduğu iki 40 tonluk uçak hazırlanmış olup ilgili ülke Dışişleri Bakanlığından işlemleri tamamlanması halinde yola çıkacak” açıklamasında bulundu.   GÖNÜLLÜLER E-DEVLETTEN BAŞVURSUN   Pakdemirli şu açıklamaları yaptı: “270 orman yangınıyla uğraştık, 267’si kontrol altında. Muğla’da Köyceğiz ve Milas, Aydın’da Bozdoğan yangını devam ediyor. Köyceğiz’de yangın vadiye hapsolmuş şekilde devam ediyor ama kontrol altında diyemiyoruz. Kontrol altına alınan yerlerde dıştan içe doğru soğutma işlemi uyguluyoruz. Arazözler en ufak duman kalmayacak şeklide çalışıyor Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak bulunmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapsın”.   
270 orman yangınından 267’sinin kontrol altına alındığını bildiren Pakdemirli, Yunanistan’a gönderilmek üzere 40 tonluk iki uçağın hazırlandığını açıkladı.

HABERİMİZVAR – Türkiye’de 270 orman yangınından 267’sinin kontrol altına alındığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’da Köyceğiz ve Milas ile Aydın’da Bozdoğan yangınlarının devam ettiği bilgisini paylaştı. Yunanistan’ın yangın uçağı talebi olduğunu ve olumlu baktıklarını söyleyen Pakdemirli, “Orman Genel Müdürlüğünün kullanmış olduğu iki 40 tonluk uçak hazırlanmış olup ilgili ülke Dışişleri Bakanlığından işlemleri tamamlanması halinde yola çıkacak” açıklamasında bulundu.

 

GÖNÜLLÜLER E-DEVLETTEN BAŞVURSUN

 

Pakdemirli şu açıklamaları yaptı: “270 orman yangınıyla uğraştık, 267’si kontrol altında. Muğla’da Köyceğiz ve Milas, Aydın’da Bozdoğan yangını devam ediyor. Köyceğiz’de yangın vadiye hapsolmuş şekilde devam ediyor ama kontrol altında diyemiyoruz. Kontrol altına alınan yerlerde dıştan içe doğru soğutma işlemi uyguluyoruz. Arazözler en ufak duman kalmayacak şeklide çalışıyor Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak bulunmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapsın”. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.