Burhan Kuzu beni de aradı

GÜNDEM 13.08.2021 - 19:12, Güncelleme: 13.08.2021 - 19:12
 

Burhan Kuzu beni de aradı

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin Burhan Kuzu’nun kendisini de ATYA Enerji sahibi Metin Yıldız’ın isteğiyle aradığını söyledi. Çinçin’i arayan Kuzu, ATSO’nun katı atık depolama tesisine karşı çıkmaktan vazgeçmesini istemiş.

HABERİMİZVAR – Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin Burhan Kuzu’nun kendisini arayarak ATSO’nun Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait katı atık bertaraf tesisi alanıyla ilgili yaptığı itirazlardan vazgeçmesi yönünde telkinde bulunduğunu ifade etti.  Çinçin’in iddiasına göre Hatay’ın Antakya ilçesi Gökçegöz Mahallesi’nde bulunan katı atık bertaraf tesisi kapasite artışı yapmak istedi. ATSO bu alan içerisinde vahşi depolama yapıldığı gerekçesiyle buna karşı çıktı.  Çinçin’in iddiasına göre tesis içerisinde bulunan ATYA Enerji santrali sahibi Metin Yıldız Burhan Kuzu’yla görüşerek ATSO’nun kapasite artışına karşı çıkmaması için konuya müdahil olmasını söyledi. Bunun ardından Burhan Kuzu ATSO Başkanı Çinçin’i arayarak bu yönde telkinde bulundu. İKTİDARA YAKIN BİRİYİM NETİCEDE Hatay’ın yerel haber sitesi Karşı Pencere’de yer alan habere göre, iddiaların odağındaki ATYA Enerji sahibi Metin Yıldız yaptığı açıklamada, “Burhan Kuzu’yu hayatımda iki defa gördüm. Bu meseleyle ilgili de hukuki destek almak için kendisini aradım. Fakat bunun ardından Burhan Hoca birilerini aramış mıdır bilemem” ifadelerini kullandı. Metin Yıldız’a neden hukuki destek almak için Hatay’dan herhangi bir avukata ulaşmadığı sorulduğunda ise, “Ben kendisiyle siyaseten de tanışırım. İktidara yakın biriyim neticede” dedi. DEPOLAMA ALANINA KARŞI ÇIKTIK ATSO Başkanı Çinçin de şunları söyledi: “Ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyım. Hatay Büyükşehir Belediyesi katı atık düzenli depolama alanında kapasite artışı yapmak istedi. Bizler de o alanda vahşi depolama yapıldığını ve ekosisteme ciddi zarar verildiğini söyledik. Bu nedenle birçok yetkili kurumla yazışmalar yaptık. Kapasitenin artmaması ve başka bir alana çöplerin dökülmesi için. Ayrıca bu çöp tesisinin hemen yanı başında Ortadoğu’nun en büyük entegre damızlık tavuk tesisi bulunmakta”. BURHAN KUZU BEŞTEPE’DEN ARADI “Kapasite artışı olursa bu tesis bundan olumsuz etkilenecekti. Düşünebiliyor musunuz bir tavuk üretim tesisinin yanında katı atık tesisi var ve bu tesis alanı daha da genişletmek istiyor. Bu tesisin içerisinde ATYA Enerji şirketine ait bir de enerji santrali bulunuyor. Bu şirket metan gazından elektrik üretiyor. Biz tüm yazışmalara devam ederken bir gün Beştepe’den bir telefon geldi. Arayan kişi Burhan Kuzu’ydu. Süreci uzatmamamı istedi. Atık tesisinin içinde enerji santrali bulunduğunu ifade ederek bu işten vazgeçmem yönünde telkinde bulundu. Burhan Kuzu’yu aratan kişinin Metin Yıldız olduğunu düşünüyorum. Fakat biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmedik. Bu alanda vahşi depolama yapılıyor. Tüm görüntüler elimizde mevcut”.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin Burhan Kuzu’nun kendisini de ATYA Enerji sahibi Metin Yıldız’ın isteğiyle aradığını söyledi. Çinçin’i arayan Kuzu, ATSO’nun katı atık depolama tesisine karşı çıkmaktan vazgeçmesini istemiş.

HABERİMİZVAR – Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin Burhan Kuzu’nun kendisini arayarak ATSO’nun Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait katı atık bertaraf tesisi alanıyla ilgili yaptığı itirazlardan vazgeçmesi yönünde telkinde bulunduğunu ifade etti.  Çinçin’in iddiasına göre Hatay’ın Antakya ilçesi Gökçegöz Mahallesi’nde bulunan katı atık bertaraf tesisi kapasite artışı yapmak istedi. ATSO bu alan içerisinde vahşi depolama yapıldığı gerekçesiyle buna karşı çıktı.  Çinçin’in iddiasına göre tesis içerisinde bulunan ATYA Enerji santrali sahibi Metin Yıldız Burhan Kuzu’yla görüşerek ATSO’nun kapasite artışına karşı çıkmaması için konuya müdahil olmasını söyledi. Bunun ardından Burhan Kuzu ATSO Başkanı Çinçin’i arayarak bu yönde telkinde bulundu.

İKTİDARA YAKIN BİRİYİM NETİCEDE

Hatay’ın yerel haber sitesi Karşı Pencere’de yer alan habere göre, iddiaların odağındaki ATYA Enerji sahibi Metin Yıldız yaptığı açıklamada, “Burhan Kuzu’yu hayatımda iki defa gördüm. Bu meseleyle ilgili de hukuki destek almak için kendisini aradım. Fakat bunun ardından Burhan Hoca birilerini aramış mıdır bilemem” ifadelerini kullandı. Metin Yıldız’a neden hukuki destek almak için Hatay’dan herhangi bir avukata ulaşmadığı sorulduğunda ise, “Ben kendisiyle siyaseten de tanışırım. İktidara yakın biriyim neticede” dedi.

DEPOLAMA ALANINA KARŞI ÇIKTIK

ATSO Başkanı Çinçin de şunları söyledi: “Ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyım. Hatay Büyükşehir Belediyesi katı atık düzenli depolama alanında kapasite artışı yapmak istedi. Bizler de o alanda vahşi depolama yapıldığını ve ekosisteme ciddi zarar verildiğini söyledik. Bu nedenle birçok yetkili kurumla yazışmalar yaptık. Kapasitenin artmaması ve başka bir alana çöplerin dökülmesi için. Ayrıca bu çöp tesisinin hemen yanı başında Ortadoğu’nun en büyük entegre damızlık tavuk tesisi bulunmakta”.

BURHAN KUZU BEŞTEPE’DEN ARADI

“Kapasite artışı olursa bu tesis bundan olumsuz etkilenecekti. Düşünebiliyor musunuz bir tavuk üretim tesisinin yanında katı atık tesisi var ve bu tesis alanı daha da genişletmek istiyor. Bu tesisin içerisinde ATYA Enerji şirketine ait bir de enerji santrali bulunuyor. Bu şirket metan gazından elektrik üretiyor. Biz tüm yazışmalara devam ederken bir gün Beştepe’den bir telefon geldi. Arayan kişi Burhan Kuzu’ydu. Süreci uzatmamamı istedi. Atık tesisinin içinde enerji santrali bulunduğunu ifade ederek bu işten vazgeçmem yönünde telkinde bulundu. Burhan Kuzu’yu aratan kişinin Metin Yıldız olduğunu düşünüyorum. Fakat biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmedik. Bu alanda vahşi depolama yapılıyor. Tüm görüntüler elimizde mevcut”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.