Can kaybı 38’e çıktı

GÜNDEM 13.08.2021 - 21:50, Güncelleme: 13.08.2021 - 21:50
 

Can kaybı 38’e çıktı

Batı Karadeniz’deki sel felaketinde can kayıpları giderek artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kastamonu’da 32, Sinop’ta 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bartın’da ise kayıp olan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

HABERİMİZVAR – Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta kuvvetli sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketiyle ilgili son durum açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kastamonu’da 32, Sinop’ta 6 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. AFAD ise “Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir” açıklamasını yaptı. Önceki gün Kastamonu, Bartın, Sinop ve Karabük’te sağanak felakete yol açtı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde dere yatağında bulunan bazı binalar çöktü, bazılarında hasar meydana geldi. Enkaz altında kalan ve sele sürüklenen 32 kişi yaşamını yitirdi. Sinop’ta da 6 kişi ölürken, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Akören Söküler köyünde ikamet eden 85 yaşındaki Arife Ünal ise sele kapıldı. Yaşlı kadını arama çalışmaları sürerken il genelinde 700’den fazla kişi evlerinden tahliye edildi. Bunun yanı sıra köprüler çöktü, yollar kapandı. BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından sel felaketindeki son durumu açıkladı. Koca, “Kastamonu’da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor. 32 adet ambulans, 24 adet UMKE timi, 1 set çadır, 1 hastane donanımı ve 1 adet unimog ile toplam 215 sağlık personeli görev başında” dedi. Sinop’ta 6 can olduğunu duyuran Koca, “Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’i Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. 18 hasta evlerine nakledildi. 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev başında” ifadelerini kullandı. 353 KİŞİ HAVADAN KURTARILDI Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK’ya ait helikopterlerle başta Kastamonu ve Sinop olmak üzere sel bölgesinde mahsur kalan 353 vatandaşı güvenli yerlere ulaştırdı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyoruz. TSK’ya ait helikopterler, bölgede gerçekleştirdikleri aralıksız arama kurtarma çalışmalarıyla mahsur kalan toplam 353 vatandaşımızı güvenli yerlere tahliye etti” ifadelerine yer verildi. Helikopterler, Ayancık Devlet Hastanesi’nde yatan hastaların tahliyesinde de görev aldı. Bölgedeki hastanelerde ihtiyaç duyulan oksijen tüpleri de yine bu helikopterlerle taşındı. 30 BİN EV ELEKTRİKSİZ DURUMDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop’taki sel yüzünde elektrik dağıtım hatlarında arıza meydana geldiğini bildirdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Bölgede gerek afet kaynaklı gerekse de can güvenliği sebebiyle bazı bölgelere elektrik verilmiyor. Kesintiden etkilenen toplam trafo sayısı 895, abone sayısı da 29 bin 674. Bunlardan 101 trafo ve 9 bin 261 aboneye güvenlik amaçlı enerji verilemiyor. 
Batı Karadeniz’deki sel felaketinde can kayıpları giderek artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kastamonu’da 32, Sinop’ta 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bartın’da ise kayıp olan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

HABERİMİZVAR – Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta kuvvetli sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketiyle ilgili son durum açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kastamonu’da 32, Sinop’ta 6 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. AFAD ise “Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir” açıklamasını yaptı. Önceki gün Kastamonu, Bartın, Sinop ve Karabük’te sağanak felakete yol açtı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde dere yatağında bulunan bazı binalar çöktü, bazılarında hasar meydana geldi. Enkaz altında kalan ve sele sürüklenen 32 kişi yaşamını yitirdi. Sinop’ta da 6 kişi ölürken, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Akören Söküler köyünde ikamet eden 85 yaşındaki Arife Ünal ise sele kapıldı. Yaşlı kadını arama çalışmaları sürerken il genelinde 700’den fazla kişi evlerinden tahliye edildi. Bunun yanı sıra köprüler çöktü, yollar kapandı.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından sel felaketindeki son durumu açıkladı. Koca, “Kastamonu’da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor. 32 adet ambulans, 24 adet UMKE timi, 1 set çadır, 1 hastane donanımı ve 1 adet unimog ile toplam 215 sağlık personeli görev başında” dedi. Sinop’ta 6 can olduğunu duyuran Koca, “Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’i Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. 18 hasta evlerine nakledildi. 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev başında” ifadelerini kullandı.

353 KİŞİ HAVADAN KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK’ya ait helikopterlerle başta Kastamonu ve Sinop olmak üzere sel bölgesinde mahsur kalan 353 vatandaşı güvenli yerlere ulaştırdı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “ Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyoruz. TSK’ya ait helikopterler, bölgede gerçekleştirdikleri aralıksız arama kurtarma çalışmalarıyla mahsur kalan toplam 353 vatandaşımızı güvenli yerlere tahliye etti” ifadelerine yer verildi. Helikopterler, Ayancık Devlet Hastanesi’nde yatan hastaların tahliyesinde de görev aldı. Bölgedeki hastanelerde ihtiyaç duyulan oksijen tüpleri de yine bu helikopterlerle taşındı.

30 BİN EV ELEKTRİKSİZ DURUMDA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop’taki sel yüzünde elektrik dağıtım hatlarında arıza meydana geldiğini bildirdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Bölgede gerek afet kaynaklı gerekse de can güvenliği sebebiyle bazı bölgelere elektrik verilmiyor. Kesintiden etkilenen toplam trafo sayısı 895, abone sayısı da 29 bin 674. Bunlardan 101 trafo ve 9 bin 261 aboneye güvenlik amaçlı enerji verilemiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.