Maraş'ta yangın söndürme uçağı düştü: 8 ölü

GÜNDEM 14.08.2021 - 18:07, Güncelleme: 14.08.2021 - 19:06
 

Maraş'ta yangın söndürme uçağı düştü: 8 ölü

Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rus 3'ü Türk toplam 8 personelin öldüğünü duyurdu.

haberimizvar.net-  Kahramanmaraş'ta yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale eden ve Rusya'dan kiralanan uçak düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rus 3'ü Türk toplam 8 personelin öldüğünü duyurdu. Beriev-200 tipi uçağın Adana yangın söndürme birimine bağlı çalıştığı öğrenildi. MSB'DEN AÇIKLAMA  Milli Savunma Bakanlığı da, "Kahramanmaraş'taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana'dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik´ten bir helikopter ile Konya´dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir" açıklamasında bulundu.  VALİDEN AÇIKLAMA Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını belirtti. Orman yangınına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini ifade eden Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik." dedi. 
Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rus 3'ü Türk toplam 8 personelin öldüğünü duyurdu.

haberimizvar.net-  Kahramanmaraş'ta yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale eden ve Rusya'dan kiralanan uçak düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rus 3'ü Türk toplam 8 personelin öldüğünü duyurdu.

Beriev-200 tipi uçağın Adana yangın söndürme birimine bağlı çalıştığı öğrenildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

 Milli Savunma Bakanlığı da, "Kahramanmaraş'taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana'dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik´ten bir helikopter ile Konya´dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir" açıklamasında bulundu.

 VALİDEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını belirtti.

Orman yangınına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini ifade eden Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.