Ülkeyi borç batağına sürüklediler

GÜNDEM 16.08.2021 - 12:42, Güncelleme: 16.08.2021 - 12:42
 

Ülkeyi borç batağına sürüklediler

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilen 2018 yılından itibaren gidilen borçlanmanın, önceki 95 seneden daha fazla olduğunu belirterek, “Ülkeyi yönetemedikleri gibi, borç batağına da sürüklediler. Vatandaşımız bunlara en güzel cevabı sandıkta verecektir” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın AKP’nin ülkeyi yönetemediğine dair eleştirileri her geçen gün sertleşirken ekonomik verilerde adeta bu açıklamaları destekler vaziyette. Türkiye ekonomisinin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen 2018 yılı itibarıyla yaşadığı dış borçlanma krizinin, devasa boyutlara ulaştığı ortaya çıktı. “TEK ADAM”LA OLMUYOR Mehmet Başaran, ekonomi uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre son 3 yılda ki toplam borç stokunun 969.9 milyar liraya ulaştığını hatırlatarak, “2018 yılının haziran ayında 969.9 milyar lira olan borç stokuna 1 trilyon 57 milyar liralık borç daha eklenmiş ve toplam stok, 2 trilyon 27 milyar liraya ulaşmış. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ilk 95 yılında 969.9 milyar lira borç biriktirirken, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilen son 3 yılda 95 yıldakinden daha fazla, 1 trilyon 57 milyar lira daha borçlanılmış. Bunlar inanılmaz rakamlar. Net bir şekilde görüldüğü gibi ‘Tek Adam’ yönetimi ülkeyi borç batağına sürüklüyor” dedi ÜLKEMİZ KÖTÜ YÖNETİLİYOR Ülkenin yaşanan felaketler nedeniyle zor günler geçirdiğini ancak bazılarının hala bunu çok fazla umursamadığını düşündüğünü vurgulayan Başaran, “Ülkemiz son dönemde büyük sıkıntılarla boğuşuyor. Bir yandan pandemi ve ardından yaşanan ekonomik kriz. Daha sonra hepimizi üzüntüye boğan orman yangınları, sel felaketleri ve bunlarla gelen ölümler. İnsanlarımız zor durumda, evlerini barklarını kaybetmişler, senin valin 3.5 milyon liralık son model makam aracına biniyor. Sonra devleti yönetenler İban numarası verip vatandaşından yardım istiyor. Böyle bir zihniyet nerede görülmüş? Türkiye böyle yönetilmeyi kesinlikle hak etmiyor. Vatandaşımız bunlara en güzel cevabı sandıkta verecektir” diye konuştu.
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilen 2018 yılından itibaren gidilen borçlanmanın, önceki 95 seneden daha fazla olduğunu belirterek, “Ülkeyi yönetemedikleri gibi, borç batağına da sürüklediler. Vatandaşımız bunlara en güzel cevabı sandıkta verecektir” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın AKP’nin ülkeyi yönetemediğine dair eleştirileri her geçen gün sertleşirken ekonomik verilerde adeta bu açıklamaları destekler vaziyette. Türkiye ekonomisinin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen 2018 yılı itibarıyla yaşadığı dış borçlanma krizinin, devasa boyutlara ulaştığı ortaya çıktı.

“TEK ADAM”LA OLMUYOR

Mehmet Başaran, ekonomi uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre son 3 yılda ki toplam borç stokunun 969.9 milyar liraya ulaştığını hatırlatarak, “2018 yılının haziran ayında 969.9 milyar lira olan borç stokuna 1 trilyon 57 milyar liralık borç daha eklenmiş ve toplam stok, 2 trilyon 27 milyar liraya ulaşmış. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ilk 95 yılında 969.9 milyar lira borç biriktirirken, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilen son 3 yılda 95 yıldakinden daha fazla, 1 trilyon 57 milyar lira daha borçlanılmış. Bunlar inanılmaz rakamlar. Net bir şekilde görüldüğü gibi ‘Tek Adam’ yönetimi ülkeyi borç batağına sürüklüyor” dedi

ÜLKEMİZ KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Ülkenin yaşanan felaketler nedeniyle zor günler geçirdiğini ancak bazılarının hala bunu çok fazla umursamadığını düşündüğünü vurgulayan Başaran, “Ülkemiz son dönemde büyük sıkıntılarla boğuşuyor. Bir yandan pandemi ve ardından yaşanan ekonomik kriz. Daha sonra hepimizi üzüntüye boğan orman yangınları, sel felaketleri ve bunlarla gelen ölümler. İnsanlarımız zor durumda, evlerini barklarını kaybetmişler, senin valin 3.5 milyon liralık son model makam aracına biniyor. Sonra devleti yönetenler İban numarası verip vatandaşından yardım istiyor. Böyle bir zihniyet nerede görülmüş? Türkiye böyle yönetilmeyi kesinlikle hak etmiyor. Vatandaşımız bunlara en güzel cevabı sandıkta verecektir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.