Taliban’ı Atatürk’e benzetti

GÜNDEM 18.08.2021 - 10:18, Güncelleme: 18.08.2021 - 10:18
 

Taliban’ı Atatürk’e benzetti

Doğu Perinçek katıldığı programda “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” dedi.

haberimizvar.net- Cumhur İttifakı’nın fiili bileşenlerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, şeriatçı örgüt Taliban’ı Mustafa Kemal Atatürk’e benzeterek, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” dedi. Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında konuşan Perinçek, Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirdi.  AFGANİSTAN’IN KURTULUŞ SAVAŞI  Doğu Perinçek şöyle konuştu: “20 yıldır Afgan milleti Taliban’ın önderliğinde ABD’ye karşı savaştı. ABD emperyalizmini Taliban yendi. Amerika Afganistan’dan kaçtı. Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı. Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika’ya karşı savaştı. 20 yıl. halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerika’yla. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok”.   ABD’YE GÜVENENLER KAYBEDİYOR  “ABD’ye güvenenler kaybediyor, dünyadan siliniyor. ABD yakın zamanda hiç başarı kazanamadı. Mısır’da kaybetti, Suriye’de Beşar Esad’ı deviremedi, İran’a diş geçiremedi, Türkiye’yi bölemedi, Irak’ı işgal etti, ama şimdi Irak’ta ABD’ye karşı bir hükümet var. Yani ABD her yerde kaybetti”.  TALİBAN ÜLKEYİ ÖZGÜRLEŞTİRECEK  Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Taliban’ın Kabil’e girişi hakkında “Süreç, Afganistan’ı özgürleştirecek ve bağımsızlığını sağlayacak bir hükümetin kurulması yönündedir” demişti. Bursalı yaptığı açıklamada, Taliban’ın Kabil’e girişi ve Afganistan yönetimini ele geçirmesi konusunda “Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir” diye konuşmuştu. Söz konusu ifadeler, kamuoyundan büyük tepki almıştı.  
Doğu Perinçek katıldığı programda “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” dedi.

haberimizvar.net- Cumhur İttifakı’nın fiili bileşenlerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, şeriatçı örgüt Taliban’ı Mustafa Kemal Atatürk’e benzeterek, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” dedi. Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında konuşan Perinçek, Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirdi.

 AFGANİSTAN’IN KURTULUŞ SAVAŞI

  Doğu Perinçek şöyle konuştu: “20 yıldır Afgan milleti Taliban’ın önderliğinde ABD’ye karşı savaştı. ABD emperyalizmini Taliban yendi. Amerika Afganistan’dan kaçtı. Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı. Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika’ya karşı savaştı. 20 yıl. halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerika’yla. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok”.

  ABD’YE GÜVENENLER KAYBEDİYOR

 “ABD’ye güvenenler kaybediyor, dünyadan siliniyor. ABD yakın zamanda hiç başarı kazanamadı. Mısır’da kaybetti, Suriye’de Beşar Esad’ı deviremedi, İran’a diş geçiremedi, Türkiye’yi bölemedi, Irak’ı işgal etti, ama şimdi Irak’ta ABD’ye karşı bir hükümet var. Yani ABD her yerde kaybetti”.

 TALİBAN ÜLKEYİ ÖZGÜRLEŞTİRECEK

  Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Taliban’ın Kabil’e girişi hakkında “Süreç, Afganistan’ı özgürleştirecek ve bağımsızlığını sağlayacak bir hükümetin kurulması yönündedir” demişti. Bursalı yaptığı açıklamada, Taliban’ın Kabil’e girişi ve Afganistan yönetimini ele geçirmesi konusunda “Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir” diye konuşmuştu. Söz konusu ifadeler, kamuoyundan büyük tepki almıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.