Afgan kadınlarla dayanışma çağrısı

GÜNDEM 18.08.2021 - 12:13, Güncelleme: 18.08.2021 - 12:13
 

Afgan kadınlarla dayanışma çağrısı

Afganistan yönetiminin Taliban’a geçmesiyle birlikte kadınların durumunu gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Afgan kadınlarıyla dayanışmaya çağırdı.

haberimizvar.net- Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesiyle birlikte kadınların bundan sonraki yaşamına dair endişeler artıyor. Taliban yumuşak tonda açıklamalar yaparak kadınların çalışmakta oldukları işlerine devam etmeleri yönünde çağrılarda bulunsa da daha önceki pratikleri kadınlara güven vermiyor. Afganistan’daki duruma ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Taliban barbarlığına terk edilen Afgan kadınlarla dayanışmaya çağırıyorum” dedi.  AFGAN KADINI TEHDİT ALTINDA  İlgezdi yaptığı yazılı açıklamada, “Taliban yüzünden milletvekilleri, gazeteciler, yerel yöneticiler, doktorlar, hemşireler, öğretmenler ve kamu yöneticileri gibi kamusal hayattaki tüm Afgan kadınlar şu anda büyük bir tehdit altında yaşıyor” ifadelerine yer verdi.  İNTİHARLAR İÇİMİZİ PARÇALIYOR  İlgezdi şunları dile getirdi: “Kadınlar olarak, dünyanın erkek yöneticilerinin ‘Taliban’ın artık değiştiğine’ ilişkin vaazlarını dinlemek istemiyoruz, Afgan kadınların sosyal medya üzerinden tüm dünyaya ilettikleri kaygı ve korkuları yürekten paylaşıyoruz, Taliban’dan önce kendi hayatlarına son veren kadınlara ilişkin haberleri içimiz parçalanarak okuyoruz”.  İÇ SORUN OLARAK GÖREMEYİZ  “Kadınlar ve kız çocukları açısından bakıldığında Afganistan’da yaşananları bir iç sorun ya da bölgesel mesele olarak görmek mümkün değildir. İnsan haklarından yana, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan, demokratik tüm dünya ülkelerinin Afgan kadınlarıyla dayanışmak ve onların sesi olmak gibi bir mecburiyeti vardır”.  
Afganistan yönetiminin Taliban’a geçmesiyle birlikte kadınların durumunu gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Afgan kadınlarıyla dayanışmaya çağırdı.

haberimizvar.net- Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesiyle birlikte kadınların bundan sonraki yaşamına dair endişeler artıyor. Taliban yumuşak tonda açıklamalar yaparak kadınların çalışmakta oldukları işlerine devam etmeleri yönünde çağrılarda bulunsa da daha önceki pratikleri kadınlara güven vermiyor. Afganistan’daki duruma ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Taliban barbarlığına terk edilen Afgan kadınlarla dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

  AFGAN KADINI TEHDİT ALTINDA

 İlgezdi yaptığı yazılı açıklamada, “Taliban yüzünden milletvekilleri, gazeteciler, yerel yöneticiler, doktorlar, hemşireler, öğretmenler ve kamu yöneticileri gibi kamusal hayattaki tüm Afgan kadınlar şu anda büyük bir tehdit altında yaşıyor” ifadelerine yer verdi.

 İNTİHARLAR İÇİMİZİ PARÇALIYOR

 İlgezdi şunları dile getirdi: “Kadınlar olarak, dünyanın erkek yöneticilerinin ‘Taliban’ın artık değiştiğine’ ilişkin vaazlarını dinlemek istemiyoruz, Afgan kadınların sosyal medya üzerinden tüm dünyaya ilettikleri kaygı ve korkuları yürekten paylaşıyoruz, Taliban’dan önce kendi hayatlarına son veren kadınlara ilişkin haberleri içimiz parçalanarak okuyoruz”.

 İÇ SORUN OLARAK GÖREMEYİZ

 “Kadınlar ve kız çocukları açısından bakıldığında Afganistan’da yaşananları bir iç sorun ya da bölgesel mesele olarak görmek mümkün değildir. İnsan haklarından yana, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan, demokratik tüm dünya ülkelerinin Afgan kadınlarıyla dayanışmak ve onların sesi olmak gibi bir mecburiyeti vardır”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.