Akşener Akbelen nöbetinde

GÜNDEM 19.08.2021 - 13:26, Güncelleme: 19.08.2021 - 13:26
 

Akşener Akbelen nöbetinde

Akbelen Ormanı’nı korumak için mücadele eden bölge halkını ziyaret eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bu tür mücadelelerde bedel ödenir, ama çok hayırlı ve mübarek mücadeledir” dedi.

haberimizvar.net-  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy yakınlarındaki Akbelen Ormanı’nın kesimine karşı nöbet eylemi başlatan bölge halkını ziyaret etti. Akşener ve beraberindekileri karşılayan bölge halkı, 2 yıldır termik santral nedeniyle yaşanan talana karşı nasıl mücadele verdiklerini anlattı. Nöbetteki köylülerden biri, “Ne evimiz kaldı, ne yerimiz kaldı, hiçbir şeyimiz kalmadı. Her tarafı talan etmişler. Tazecik çamları maf etmişler. Ciğerlerim parçalandı. Onlar yetmezmiş gibi bir de yerimizi almaya çalışıyorlar şimdi. Bizim çoluğumuza çocuğumuza verecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Yetti artık” diye konuştu.  TEK İSTEĞİMİZ BU ORMANI KURTARMAK  İkizköy Çevre Komitesi’nden Necla Işık ise son olarak yangın bahanesiyle 105 ağacın kesildiğini belirtti. Akbelen Ormanı’nı vermemek için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Işık, “İkizköylü olarak sizlerden tek isteğim şu ormanı kurtaralım” dedi. Işık ayrıca geçtiğimiz günlerde jandarmanın nöbetteki bölge halkını darp etmesini de dile getirdi.  HAYIRLI VE MÜBAREK BİR MÜCADELEDİR  Yaşanan sorunları dinleyen Akşener ise özellikle kadınların Akbelen Ormanı’ndaki mücadelesine dikkat çekti. Akşener, “Burada da doğa, çevre, orman, toprak, su gibi konularda kadınlar, özellikle de köylü kadınlar organize oldu. Allah bin kere razı olsun. Dikkat çektiğiniz için buraya el sürülememiş. O sesi çıkarmasanız, bu orman çoktan gitmişti. Bu tür mücadelelerde bedel ödenir, biliyorum. Ama çok hayırlı ve mübarek mücadeledir” dedi. 
Akbelen Ormanı’nı korumak için mücadele eden bölge halkını ziyaret eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bu tür mücadelelerde bedel ödenir, ama çok hayırlı ve mübarek mücadeledir” dedi.

haberimizvar.net-   İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy yakınlarındaki Akbelen Ormanı’nın kesimine karşı nöbet eylemi başlatan bölge halkını ziyaret etti. Akşener ve beraberindekileri karşılayan bölge halkı, 2 yıldır termik santral nedeniyle yaşanan talana karşı nasıl mücadele verdiklerini anlattı. Nöbetteki köylülerden biri, “Ne evimiz kaldı, ne yerimiz kaldı, hiçbir şeyimiz kalmadı. Her tarafı talan etmişler. Tazecik çamları maf etmişler. Ciğerlerim parçalandı. Onlar yetmezmiş gibi bir de yerimizi almaya çalışıyorlar şimdi. Bizim çoluğumuza çocuğumuza verecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Yetti artık” diye konuştu.

 TEK İSTEĞİMİZ BU ORMANI KURTARMAK

 İkizköy Çevre Komitesi’nden Necla Işık ise son olarak yangın bahanesiyle 105 ağacın kesildiğini belirtti. Akbelen Ormanı’nı vermemek için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Işık, “İkizköylü olarak sizlerden tek isteğim şu ormanı kurtaralım” dedi. Işık ayrıca geçtiğimiz günlerde jandarmanın nöbetteki bölge halkını darp etmesini de dile getirdi.

 HAYIRLI VE MÜBAREK BİR MÜCADELEDİR

 Yaşanan sorunları dinleyen Akşener ise özellikle kadınların Akbelen Ormanı’ndaki mücadelesine dikkat çekti. Akşener, “Burada da doğa, çevre, orman, toprak, su gibi konularda kadınlar, özellikle de köylü kadınlar organize oldu. Allah bin kere razı olsun. Dikkat çektiğiniz için buraya el sürülememiş. O sesi çıkarmasanız, bu orman çoktan gitmişti. Bu tür mücadelelerde bedel ödenir, biliyorum. Ama çok hayırlı ve mübarek mücadeledir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.