Muhteşem ayı izlediler

YEREL 23.08.2021 - 13:49, Güncelleme: 23.08.2021 - 13:49
 

Muhteşem ayı izlediler

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali'nin 6'ncısı, Antalya'nın tarihi Olimpos Antik Kenti'nde düzenlendi. Festivale katılan 200 katılımcı 3 gün boyunca teleskoplarla gezegenleri ve galaksileri gözlemlerken, bilim insanlarının gökyüzü hakkındaki söyleşilerine katıldı.

haberimizvar.net- Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil gökyüzü etkinliği olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali'nin 6'ncısı Kozmik Anafor Astronomi Platformu tarafından Kumluca ilçesine bağlı Olimpos Antik Kenti'nde düzenlendi. 3 gün süren festivale katılan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gözlemevi Sorumlusu Prof. Dr. Osman Demircan, İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel ve Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu tarafından söyleşiler ve sunumlar gerçekleştirdi. Gün boyu gözlemlerin ve söyleşilerin yapıldığı etkinlikte katılımcılar uzman astrofotoğrafçılar Okan Doğu, Tuncay Kaçar, Metin Altundemir ve Ahmet Kahraman'ın verdiği eğitimlerle uzay fotoğrafları çekme fırsatı da buldu. Işık kirliliğinin az olması nedeniyle tercih edilen antik kentte çekilen uzay fotoğrafları ise görenleri büyüledi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “Biz sadece akademisyenlerimizin değil, Türkiye'deki bilime gökyüzüne kendisini adamış 7'den 77'ye her büyüğümüzün, arkadaşımızın, dostumuzun 'burada ben de varım ben de bu işe katkı koyacağım' diyenler için toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada geleceğe bir adımda biz koyacağız. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Festivali düzenleyen Kozmik Anafor Astronomi Platformu kurucusu amatör astronom Zafer Emecan, "Bu ekinliğin yapılmasında Kumluca Belediyemiz ve Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu yanımızda. Kısıtlı imkanlarla bu etkinliği yapmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz bu festivallerle ülkemizde çok daha geniş bir kitleye erişmeye ve gençlerimizi astronomi ile tanıştırmaya gayret ediyoruz" diye konuştu. Festivalin katılımcılarından Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu, "Bu sene pandeminin etkileri biraz azaldığı için fiziksel olarak gökyüzü şenlikleri yapılmaya başlandı. 20 gün önce Konya Bilim Merkezi'nin şenliğine katıldım. İki gün önce de Türkiye Uzay Ajansı'nın toplantısı için Antalya Saklıkent'teydik. Şimdi de buradayız. Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. İnşallah gençlerimize bilimi ve astronomiyi sevdireceğiz" dedi.
Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali'nin 6'ncısı, Antalya'nın tarihi Olimpos Antik Kenti'nde düzenlendi. Festivale katılan 200 katılımcı 3 gün boyunca teleskoplarla gezegenleri ve galaksileri gözlemlerken, bilim insanlarının gökyüzü hakkındaki söyleşilerine katıldı.

haberimizvar.net- Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil gökyüzü etkinliği olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali'nin 6'ncısı Kozmik Anafor Astronomi Platformu tarafından Kumluca ilçesine bağlı Olimpos Antik Kenti'nde düzenlendi. 3 gün süren festivale katılan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gözlemevi Sorumlusu Prof. Dr. Osman Demircan, İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uz ay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel ve Türkiye Uz ay Ajansı yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu tarafından söyleşiler ve sunumlar gerçekleştirdi.


Gün boyu gözlemlerin ve söyleşilerin yapıldığı etkinlikte katılımcılar uzman astrofotoğrafçılar Okan Doğu, Tunc ay Kaçar, Metin Altundemir ve Ahmet Kahraman'ın verdiği eğitimlerle uz ay fotoğrafları çekme fırsatı da buldu. Işık kirliliğinin az olması nedeniyle tercih edilen antik kentte çekilen uz ay fotoğrafları ise görenleri büyüledi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “Biz sadece akademisyenlerimizin değil, Türkiye'deki bilime gökyüzüne kendisini adamış 7'den 77'ye her büyüğümüzün, arkadaşımızın, dostumuzun 'burada ben de varım ben de bu işe katkı koyacağım' diyenler için toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada geleceğe bir adımda biz koyacağız. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Festivali düzenleyen Kozmik Anafor Astronomi Platformu kurucusu amatör astronom Zafer Emecan, "Bu ekinliğin yapılmasında Kumluca Belediyemiz ve Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu yanımızda. Kısıtlı imkanlarla bu etkinliği yapmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz bu festivallerle ülkemizde çok daha geniş bir kitleye erişmeye ve gençlerimizi astronomi ile tanıştırmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Festivalin katılımcılarından Türkiye Uz ay Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu, "Bu sene pandeminin etkileri biraz azaldığı için fiziksel olarak gökyüzü şenlikleri yapılmaya başlandı. 20 gün önce Konya Bilim Merkezi'nin şenliğine katıldım. İki gün önce de Türkiye Uz ay Ajansı'nın toplantısı için Antalya Saklıkent'teydik. Şimdi de buradayız. Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. İnşallah gençlerimize bilimi ve astronomiyi sevdireceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.