Zengin olduğumuz için geliyorlar

GÜNDEM 25.08.2021 - 23:28, Güncelleme: 25.08.2021 - 23:28
 

Zengin olduğumuz için geliyorlar

Türkiye’de 182 bin kayıtlı Afgan göçmen olduğunu, kaçaklarla birlikte bu sayıyı 300 bin diye tahmin ettiklerini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye’ye göçmen akınını, “İnsanlar zengin olan bölgeye gelmek isterler” diye açıkladı.

HABERİMİZVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afganistan’dan gelen mülteciler gündemini ‘sudaki bileşik kaplar modeli’ ile açıkladı. El Cezire kanalına verdiği röportajda Türkiye’de 182 bin kayıtlı Afgan göçmen olduğunu söyleyen Soylu, “Kaçaklarla birlikte toplam 300 bin Afgan olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Soylu, “İnsanlar zengin olan bölgeye gelmek isterler. Akdeniz böyle, Anadolu böyle. 2016’dan itibaren yaklaşık 1 milyon 300 bin düzensiz göçmen geldi, Afganistan dahil. Pakistan, Suriye, Afrika, Orta Asya, Orta Doğu… 2016 yılından itibaren yükselmeye başladı” şeklinde konuştu.   400 BİN NET AFGAN GÖÇMEN YAKALADIK   Soylu şu ifadeleri kullandı: “Yakaladıklarımızın yüzde 15’i mükerrer, yani bir kere yakalanmıştı, bir kez daha yakaladık. 400 bin net Afgan göçmen yakaladık, 151 binini Afganistan’a uçaklarla gönderdik. Dünyanın birçok ülkesiyle geri gönderme konusunda anlaşmalarımız var. Geriye kalan 250 bini 80 binini uluslararası koruma kapsamında almışız, Türkiye’de kalmış. 20 binine de ikamet vermişiz. Geriye kaldı 150 bin. 2016’tan itibaren 150 binden civarında Afgan, yurt dışına düzensiz göçmen olarak kaçmış. Bunların bir bölümü uluslararası rakamlarda var. Karadan kaçanlar uluslararası rakamlarda daha az var”.   MUHALEFETİN İŞİ MUHALEFET YAPMAK   Soylu sığınmacılar konusunda iktidara yüklenen muhalefeti eleştirerek, “Muhalefetin işi muhalefet yapmak. Doğru muhalefet yapmasını isteriz. Dezenformasyon, yalanlarla yapılan muhalefet kutuplaştırır. Göç dalgaları ırkçılık oluşturmaya, yabancı düşmanlığı oluşturmaya meyil eden bir süreci vardır” şeklinde konuştu.   YIL SONUNA KADAR DUVARLAR BİTECEK   Yurt dışından gelen göçü önlemek için duvarlar örüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Soylu, şu bilgileri paylaştı: “Son 3 yılda 1 milyon 250 bin sınırlarımızdan Türkiye’ye girmeye çalışan kaçak göçmen engelledik. ABD bunu başaramadı, insanlık dışı uygulamalar ortaya koydu. Bütün mücadeleyi kolluk güçlerimizle, sınır birliklerimizle yürütüyoruz. Biz güney sınırımızda bütün duvarlarımızı yaptık. Doğu sınırımızda 150 kilometre yaptık, 250 kilometreyi de bitiriyoruz, 250 kilometreye de önümüzdeki ay başlıyoruz. O coğrafyada sınır duvarı yapmak çok zor bir şey. Bir taraftan termal kameralar yapıyoruz, sensörlü sistemler yapıyoruz, kuleler yapıyoruz. Bu yıl sonunda itibariyle hepsini tamamlayacağız”.   
Türkiye’de 182 bin kayıtlı Afgan göçmen olduğunu, kaçaklarla birlikte bu sayıyı 300 bin diye tahmin ettiklerini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye’ye göçmen akınını, “İnsanlar zengin olan bölgeye gelmek isterler” diye açıkladı.

HABERİMİZVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afganistan’dan gelen mülteciler gündemini ‘sudaki bileşik kaplar modeli’ ile açıkladı. El Cezire kanalına verdiği röportajda Türkiye’de 182 bin kayıtlı Afgan göçmen olduğunu söyleyen Soylu, “Kaçaklarla birlikte toplam 300 bin Afgan olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Soylu, “İnsanlar zengin olan bölgeye gelmek isterler. Akdeniz böyle, Anadolu böyle. 2016’dan itibaren yaklaşık 1 milyon 300 bin düzensiz göçmen geldi, Afganistan dahil. Pakistan, Suriye, Afrika, Orta Asya, Orta Doğu… 2016 yılından itibaren yükselmeye başladı” şeklinde konuştu.

 

400 BİN NET AFGAN GÖÇMEN YAKALADIK

 

Soylu şu ifadeleri kullandı: “Yakaladıklarımızın yüzde 15’i mükerrer, yani bir kere yakalanmıştı, bir kez daha yakaladık. 400 bin net Afgan göçmen yakaladık, 151 binini Afganistan’a uçaklarla gönderdik. Dünyanın birçok ülkesiyle geri gönderme konusunda anlaşmalarımız var. Geriye kalan 250 bini 80 binini uluslararası koruma kapsamında almışız, Türkiye’de kalmış. 20 binine de ikamet vermişiz. Geriye kaldı 150 bin. 2016’tan itibaren 150 binden civarında Afgan, yurt dışına düzensiz göçmen olarak kaçmış. Bunların bir bölümü uluslararası rakamlarda var. Karadan kaçanlar uluslararası rakamlarda daha az var”.

 

MUHALEFETİN İŞİ MUHALEFET YAPMAK

 

Soylu sığınmacılar konusunda iktidara yüklenen muhalefeti eleştirerek, “Muhalefetin işi muhalefet yapmak. Doğru muhalefet yapmasını isteriz. Dezenformasyon, yalanlarla yapılan muhalefet kutuplaştırır. Göç dalgaları ırkçılık oluşturmaya, yabancı düşmanlığı oluşturmaya meyil eden bir süreci vardır” şeklinde konuştu.

 

YIL SONUNA KADAR DUVARLAR BİTECEK

 

Yurt dışından gelen göçü önlemek için duvarlar örüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Soylu, şu bilgileri paylaştı: “Son 3 yılda 1 milyon 250 bin sınırlarımızdan Türkiye’ye girmeye çalışan kaçak göçmen engelledik. ABD bunu başaramadı, insanlık dışı uygulamalar ortaya koydu. Bütün mücadeleyi kolluk güçlerimizle, sınır birliklerimizle yürütüyoruz. Biz güney sınırımızda bütün duvarlarımızı yaptık. Doğu sınırımızda 150 kilometre yaptık, 250 kilometreyi de bitiriyoruz, 250 kilometreye de önümüzdeki ay başlıyoruz. O coğrafyada sınır duvarı yapmak çok zor bir şey. Bir taraftan termal kameralar yapıyoruz, sensörlü sistemler yapıyoruz, kuleler yapıyoruz. Bu yıl sonunda itibariyle hepsini tamamlayacağız”. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.