Yaraları birlikte sararız

GÜNDEM 27.08.2021 - 16:10, Güncelleme: 27.08.2021 - 16:10
 

Yaraları birlikte sararız

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği ‘Orman Yangınları Çalıştayı’na katılmak için Muğla’ya giden Kılıçdaroğlu yangın bölgesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya, sarmaya çaba harcayacağız” dedi.

HABERİMİZVAR – Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Orman Yangınları Çalıştayı’na katılmak için Muğla’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 büyükşehir belediye başkanı ile yangından etkilenen köyleri ziyaret etti. Köylülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş eşlik etti. 20 BİN 750 ZEYTİN AĞACI KAYBETTİK Bodrum Belediye Başkanı Aras, Mazı’da yangın ve etkilediği alanlarla ilgili heyete kısa bir sunum yaptı. 8 bin 656 hektar alanın yangından etkilendiğini belirten Aras, “Yangınların başlamasıyla beraber de kriz yönetimi masamızı, hemen yönetim merkezimizi teşkil ettik ve çalışmalara başladık. Yaklaşık on iki mahallemiz, bu yangından etkilendi. Bu bölgedeki bütün orman varlığı zeytin varlığı ve diğer bütün bitki örtüsü şu anda tahrip olmuş durumda. Hasar tespit çalışmaları en önemlisiydi. Yangından etkilenen 352 konutu tek tek ziyaret ettik. Burada 780 vatandaşla ve 28 işletmeyle de birebir görüştük ve onların hasarlarını tespit ettik. Daha sonra yangınla ilgili taleplerini aldık. 20 bin 750 zeytin ağacımızı maalesef kaybettik bölgede. Zeytin varlığı yüzde 95 oranında yok oldu” diye konuştu. FELAKETİ EL BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ Muhtarlardan köylerdeki durum hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, “Tekrar sizlere geçmiş olsun diyoruz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ormanlar bizim akciğerlerimiz. Onların sayesinde nefes alıyoruz. Doğaya bakınca, yeşilliğe bakınca manevi bir huzur yaşıyoruz. O nedenle Türkiye, büyük bir felaket yaşadı. Felaketi el birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah aşarız. Dolayısıyla yaşadığınız sıkıntılar, sadece sizin sıkıntılarınız olmanın ötesinde Türkiye’de yaşayan 83 milyonun sıkıntısı oldu. Hepimizin gözü buradaydı, yüreği buradaydı, kalbi buradaydı. İnşallah daha fazla büyümez diye hepimiz dualar ediyorduk. Elimizden gelen çabaları gösteriyorduk. Dolayısıyla tekrar size geçmiş olsun diyoruz. Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya, sarmaya da çaba harcayacağız” dedi. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyetin bir sonraki adresleri Yukarı Mazı, Gökbelen, Bozalan ve Milas Türkevleri mahalleleri oldu. 
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği ‘Orman Yangınları Çalıştayı’na katılmak için Muğla’ya giden Kılıçdaroğlu yangın bölgesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya, sarmaya çaba harcayacağız” dedi.

HABERİMİZVAR – Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Orman Yangınları Çalıştayı’na katılmak için Muğla’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 büyükşehir belediye başkanı ile yangından etkilenen köyleri ziyaret etti. Köylülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş eşlik etti.

20 BİN 750 ZEYTİN AĞACI KAYBETTİK

Bodrum Belediye Başkanı Aras, Mazı’da yangın ve etkilediği alanlarla ilgili heyete kısa bir sunum yaptı. 8 bin 656 hektar alanın yangından etkilendiğini belirten Aras, “Yangınların başlamasıyla beraber de kriz yönetimi masamızı, hemen yönetim merkezimizi teşkil ettik ve çalışmalara başladık. Yaklaşık on iki mahallemiz, bu yangından etkilendi. Bu bölgedeki bütün orman varlığı zeytin varlığı ve diğer bütün bitki örtüsü şu anda tahrip olmuş durumda. Hasar tespit çalışmaları en önemlisiydi. Yangından etkilenen 352 konutu tek tek ziyaret ettik. Burada 780 vatandaşla ve 28 işletmeyle de birebir görüştük ve onların hasarlarını tespit ettik. Daha sonra yangınla ilgili taleplerini aldık. 20 bin 750 zeytin ağacımızı maalesef kaybettik bölgede. Zeytin varlığı yüzde 95 oranında yok oldu” diye konuştu.

FELAKETİ EL BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ

Muhtarlardan köylerdeki durum hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, “Tekrar sizlere geçmiş olsun diyoruz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ormanlar bizim akciğerlerimiz. Onların sayesinde nefes alıyoruz. Doğaya bakınca, yeşilliğe bakınca manevi bir huzur yaşıyoruz. O nedenle Türkiye, büyük bir felaket yaşadı. Felaketi el birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah aşarız. Dolayısıyla yaşadığınız sıkıntılar, sadece sizin sıkıntılarınız olmanın ötesinde Türkiye’de yaşayan 83 milyonun sıkıntısı oldu. Hepimizin gözü buradaydı, yüreği buradaydı, kalbi buradaydı. İnşallah daha fazla büyümez diye hepimiz dualar ediyorduk. Elimizden gelen çabaları gösteriyorduk. Dolayısıyla tekrar size geçmiş olsun diyoruz. Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya, sarmaya da çaba harcayacağız” dedi. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyetin bir sonraki adresleri Yukarı Mazı, Gökbelen, Bozalan ve Milas Türkevleri mahalleleri oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.