Kitap okumaya vakit bulamayan Erdoğan 216 sayfalık kitap yazdı

GÜNDEM 05.09.2021 - 17:31, Güncelleme: 05.09.2021 - 17:31
 

Kitap okumaya vakit bulamayan Erdoğan 216 sayfalık kitap yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ adlı kitabı piyasaya çıkmadan sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 216 sayfalık "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabının 6 Eylül’de piyasaya sürüleceği açıklandı. Kitapçılarda 40 TL’den, internet üzerinden ise 32 TL’den satılacağı açıklanan kitabın ön kapağında Erdoğan’ın portre fotoğrafı bulunuyor. Turkuvaz Kitap’tan çıkan ve İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca gibi dünya dillerine de çevrilmekte olan kitaptan elde edilen tüm gelirin, AFAD’a bağışlanacağı açıklandı.   ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN  Arka kapakta ise şu satırlara yer verildi:  “Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür. Adil ve daha sürdürülebilir bir küresel barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM’ye ihtiyaç vardır. Dünya ne tek kutuplu ne de iki kutupludur, ne hâkim bir kültürün ne de birkaç imtiyaz sahibi aktörün kültürel hegemonyası altındadır. Çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür. Böylesi bir dünya için ilk adres BM’dir. Barışın, istikrarın, adaletin ve etkin küresel yönetişimin yolu, BM’nin reforma tabi tutulmasından geçmektedir. BM reformu ve özellikle Güvenlik Konseyi’nin yapısının yeniden oluşturulması, elbette tüm dünya ülkelerinin uzlaşmasıyla hayata geçecektir”.  DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR  “Biz Türkiye olarak, bu çerçevedeki teklifimizi uzun zamandır ifade ediyor ve tüm ülkelerin tartışmasına açıyoruz. Çözüm önerimiz ise ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesinde kendini bulan, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesini merkeze alan bir perspektifin hâkim kılınmasıdır. Konsey’in kıtaları, inançları, kökenleri ve kültürleri mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturulacak şekilde yeniden yapılandırılması çözüm ve küresel barışın tesisi için devrimsel bir adım olacaktır”.  DİLİPAK BİLE ELEŞTİRDİ  Kitap, duyurusuyla birlikte sosyal medyada ‘prompter’ etiketiyle gündem oldu.  Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak kitapla ilgili, “Bu kitapta yazılanlar yola çıkarken ki fikirler, peki ya bugünkü gerçekler? Peki bugünkü icraatları kim yap(tır)ıyor? ‘Bu ifritten sualin kılını çekmez akıl’. Ah Sakarya” eleştirisinde bulundu. CHP’li Erdal Aksünger de, “Kitap okumaya vaktim yok. O yüzden arkadaşlar özetini getiriyor diyen bir kişi kitap yazmaya nasıl vakit bulmuş acaba?” diye sordu.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ adlı kitabı piyasaya çıkmadan sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 216 sayfalık "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabının 6 Eylül’de piyasaya sürüleceği açıklandı. Kitapçılarda 40 TL’den, internet üzerinden ise 32 TL’den satılacağı açıklanan kitabın ön kapağında Erdoğan’ın portre fotoğrafı bulunuyor. Turkuvaz Kitap’tan çıkan ve İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca gibi dünya dillerine de çevrilmekte olan kitaptan elde edilen tüm gelirin, AFAD’a bağışlanacağı açıklandı.

  ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN

 Arka kapakta ise şu satırlara yer verildi:  “Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür. Adil ve daha sürdürülebilir bir küresel barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM’ye ihtiyaç vardır. Dünya ne tek kutuplu ne de iki kutupludur, ne hâkim bir kültürün ne de birkaç imtiyaz sahibi aktörün kültürel hegemonyası altındadır. Çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür. Böylesi bir dünya için ilk adres BM’dir. Barışın, istikrarın, adaletin ve etkin küresel yönetişimin yolu, BM’nin reforma tabi tutulmasından geçmektedir. BM reformu ve özellikle Güvenlik Konseyi’nin yapısının yeniden oluşturulması, elbette tüm dünya ülkelerinin uzlaşmasıyla hayata geçecektir”.

 DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR

 “Biz Türkiye olarak, bu çerçevedeki teklifimizi uzun zamandır ifade ediyor ve tüm ülkelerin tartışmasına açıyoruz. Çözüm önerimiz ise ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesinde kendini bulan, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesini merkeze alan bir perspektifin hâkim kılınmasıdır. Konsey’in kıtaları, inançları, kökenleri ve kültürleri mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturulacak şekilde yeniden yapılandırılması çözüm ve küresel barışın tesisi için devrimsel bir adım olacaktır”.

 DİLİPAK BİLE ELEŞTİRDİ

 Kitap, duyurusuyla birlikte sosyal medyada ‘prompter’ etiketiyle gündem oldu.  Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak kitapla ilgili, “Bu kitapta yazılanlar yola çıkarken ki fikirler, peki ya bugünkü gerçekler? Peki bugünkü icraatları kim yap(tır)ıyor? ‘Bu ifritten sualin kılını çekmez akıl’. Ah Sakarya” eleştirisinde bulundu. CHP’li Erdal Aksünger de, “ Kitap okumaya vaktim yok. O yüzden arkadaşlar özetini getiriyor diyen bir kişi kitap yazmaya nasıl vakit bulmuş acaba?” diye sordu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.