SGK’da milyarlık yolsuzluk operasyonu

GÜNDEM 09.09.2021 - 13:06, Güncelleme: 09.09.2021 - 13:06
 

SGK’da milyarlık yolsuzluk operasyonu

SGK’da milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına ilişkin soruşturma başlatıldı. Çok sayıda yönetici görevden alındı, 3 hastaneye para cezası kesildi.

haberimizvar.net-  Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki (SGK) yolsuzlukları soruşturmak üzere 7 kişilik bir teftiş ekibi oluşturuldu. Yolsuzluğun boyutunun milyarlarca lirayı bulduğu belirtilirken, kurumun geçen yılı nasıl 67,5 milyar lira açıkla kapattığı da ortaya çıkıyor. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre Sağlık Bakanlığı’nın, bir medikal şirketin kamuyu 1 milyar lira zarara uğrattığı bilgisini SGK’nın bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirdiği, bunun üzerine SGK’da geniş çaplı bir soruşturma ve inceleme operasyonu başlatıldığı belirtildi.    BAKANIN YAKIN AKRABASI ORTAK   Halen görevde olan bir bakanın yakın akrabasının, kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla inceleme başlatılan şirketin ortağı olduğu ifade ediliyor. SGK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli 7 müfettişin Tıbbi Cihaz Dairesi başta olmak üzere ilaç ve genel sağlık alanlarındaki ilgili dairelerde soruşturmalarına devam ettiği, Sağlık Bakanlığı’nın yolsuzluk iddialarıyla ilgili belge desteği sağladığı belirtildi.   GÖREVDEN ALINAN BÜROKRATLAR   SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ile SGK Tıbbı Cihaz Dairesi Başkanı Mehmet Akif Erdem’in görevden alınmasının soruşturmayla ilgili olabileceği ifade edildi. Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’in yeğeni olan Mehmet Akif Erdem Mevzuat Takip Dairesi Başkanlığı’na kaydırıldı, yerine Dr. Cihan Ergün getirildi. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fethiye İnce, İlaç Daire Başkanı Dr. Dilek Yılmaz ve Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ecz. Veysel Yıldız da görevinden alındı.   3 BÜYÜK HASTANEYE PARA CEZASI   SGK’DA milyarlık tıbbi cihaz ve ilaç soruşturmalarının dışında Ankara, İstanbul ve Malatya’daki 3 büyük hastanede usulsüz işlem yapılarak kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü de öğrenildi. Ankara’daki hastanenin göz alanında uzmanlaştığı, İstanbul merkezli hastanenin 20’ye yakın ilde sağlık hizmeti verdiği, Malatya’daki hastanenin de ilin en büyüklerinden biri olduğunu belirttiler. Müfettişlerin soruşturma sonucunda raporlarını tamamlayıp 3 hastaneye de yüklü miktarlarda ceza kestiği belirtilirken, hastanelerin bu cezalara itiraz etmeye hazırlandığı ifade ediliyor.  
SGK’da milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına ilişkin soruşturma başlatıldı. Çok sayıda yönetici görevden alındı, 3 hastaneye para cezası kesildi.

haberimizvar.net-  Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki (SGK) yolsuzlukları soruşturmak üzere 7 kişilik bir teftiş ekibi oluşturuldu. Yolsuzluğun boyutunun milyarlarca lirayı bulduğu belirtilirken, kurumun geçen yılı nasıl 67,5 milyar lira açıkla kapattığı da ortaya çıkıyor. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre Sağlık Bakanlığı’nın, bir medikal şirketin kamuyu 1 milyar lira zarara uğrattığı bilgisini SGK’nın bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirdiği, bunun üzerine SGK’da geniş çaplı bir soruşturma ve inceleme operasyonu başlatıldığı belirtildi. 

 

BAKANIN YAKIN AKRABASI ORTAK

 

Halen görevde olan bir bakanın yakın akrabasının, kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla inceleme başlatılan şirketin ortağı olduğu ifade ediliyor. SGK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli 7 müfettişin Tıbbi Cihaz Dairesi başta olmak üzere ilaç ve genel sağlık alanlarındaki ilgili dairelerde soruşturmalarına devam ettiği, Sağlık Bakanlığı’nın yolsuzluk iddialarıyla ilgili belge desteği sağladığı belirtildi.

 

GÖREVDEN ALINAN BÜROKRATLAR

 

SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ile SGK Tıbbı Cihaz Dairesi Başkanı Mehmet Akif Erdem’in görevden alınmasının soruşturmayla ilgili olabileceği ifade edildi. Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’in yeğeni olan Mehmet Akif Erdem Mevzuat Takip Dairesi Başkanlığı’na kaydırıldı, yerine Dr. Cihan Ergün getirildi. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fethiye İnce, İlaç Daire Başkanı Dr. Dilek Yılmaz ve Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ecz. Veysel Yıldız da görevinden alındı.

 

3 BÜYÜK HASTANEYE PARA CEZASI

 

SGK’DA milyarlık tıbbi cihaz ve ilaç soruşturmalarının dışında Ankara, İstanbul ve Malatya’daki 3 büyük hastanede usulsüz işlem yapılarak kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü de öğrenildi. Ankara’daki hastanenin göz alanında uzmanlaştığı, İstanbul merkezli hastanenin 20’ye yakın ilde sağlık hizmeti verdiği, Malatya’daki hastanenin de ilin en büyüklerinden biri olduğunu belirttiler. Müfettişlerin soruşturma sonucunda raporlarını tamamlayıp 3 hastaneye de yüklü miktarlarda ceza kestiği belirtilirken, hastanelerin bu cezalara itiraz etmeye hazırlandığı ifade ediliyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.