Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesi: Gündemde Abdullah Gül yok

GÜNDEM 10.09.2021 - 17:56, Güncelleme: 10.09.2021 - 17:56
 

Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesi: Gündemde Abdullah Gül yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında hafta sonu gerçekleştirilen görüşme ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

haberimizvar.net-  Siyasetin en önemli gündemlerinden biri haline gelen ‘muhalefetin cumhurbaşkanı adayı’ konusunda yeni iddialar medyaya yansıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hafta sonu buluşmasına değinen Hürriyet yazarı Hande Fırat, “Masada Abdullah Gül ismi yok” bilgisini verdi. İki partinin müşterek konularda birlikte hareket etmeye devam edeceğini yazan Fırat, “Ancak iki partinin yetkili isimleri ‘CHP ve İYİ Parti iki ayrı siyasi partidir. AK Parti ile MHP gibi. Müşterek alan dışındaki konularda siyasi partiler özgürdür’ ifadesini kullanıyor” dedi.  ÜZERİNDE ANLAŞILAN KONULAR  Pazar akşamı yapılan görüşmenin sıcak ve samimi geçtiği belirten Fırat, Kılıçdaroğlu-Akşener’in görüşmesinin içeriğini oluşturan maddeleri ise şöyle sıraladı: “İki lider seçimleri kazanmaları durumunda parlamenter sisteme geçileceği konusunda hemfikir. Seçimler her ne kadar zamanında yapılacak denilse de, her an seçim olacakmış gibi ittifakla ilgili bir yol haritası hazırlanmasına karar verildi. Yol haritasında seçimler için milletin karşısına çıkılacak model konusunda hazırlık yapılacak. Olası bir erken seçim senaryosuna karşı aday belirleme süreci ve yönetiminin nasıl olması gerektiği konuşulacak. İYİ Partili bir üst düzey yetkili; ‘Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı terminolojisi ile Millet İttifakı’nınki bir değil. Millet İttifakı parlamenter sisteme geçerek, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini sınırlayacak. Yürütmenin başı Başbakan olacak’ hatırlatmasında bulundu”.  PAÇACI’NIN SÖZLERİ KENDİ FİKRİ  Hande Fırat ayrıca İYİ Partili üst düzey bir yetkilinin Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı tarafından yapılan, “Kemal Bey son dönemde sürekli tekil konuşuyor, madem birlikte bir hükümet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?” açıklaması için, “Cihan Paçacı’nın açıklamalarının Genel Merkez ve partinin yetkili üst düzey organlarında karşılığı yok. İstişare sonucu yapılmış bir açıklama değil. Kendi fikirleridir” dediğini aktardı.  
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında hafta sonu gerçekleştirilen görüşme ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

haberimizvar.net-  Siyasetin en önemli gündemlerinden biri haline gelen ‘muhalefetin cumhurbaşkanı adayı’ konusunda yeni iddialar medyaya yansıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hafta sonu buluşmasına değinen Hürriyet yazarı Hande Fırat, “Masada Abdullah Gül ismi yok” bilgisini verdi. İki partinin müşterek konularda birlikte hareket etmeye devam edeceğini yazan Fırat, “Ancak iki partinin yetkili isimleri ‘ CHP ve İYİ Parti iki ayrı siyasi partidir. AK Parti ile MHP gibi. Müşterek alan dışındaki konularda siyasi partiler özgürdür’ ifadesini kullanıyor” dedi.

 ÜZERİNDE ANLAŞILAN KONULAR

 Pazar akşamı yapılan görüşmenin sıcak ve samimi geçtiği belirten Fırat, Kılıçdaroğlu-Akşener’in görüşmesinin içeriğini oluşturan maddeleri ise şöyle sıraladı: “İki lider seçimleri kazanmaları durumunda parlamenter sisteme geçileceği konusunda hemfikir. Seçimler her ne kadar zamanında yapılacak denilse de, her an seçim olacakmış gibi ittifakla ilgili bir yol haritası hazırlanmasına karar verildi. Yol haritasında seçimler için milletin karşısına çıkılacak model konusunda hazırlık yapılacak. Olası bir erken seçim senaryosuna karşı aday belirleme süreci ve yönetiminin nasıl olması gerektiği konuşulacak. İYİ Partili bir üst düzey yetkili; ‘Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı terminolojisi ile Millet İttifakı’nınki bir değil. Millet İttifakı parlamenter sisteme geçerek, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini sınırlayacak. Yürütmenin başı Başbakan olacak’ hatırlatmasında bulundu”.

 PAÇACI’NIN SÖZLERİ KENDİ FİKRİ

 Hande Fırat ayrıca İYİ Partili üst düzey bir yetkilinin Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı tarafından yapılan, “Kemal Bey son dönemde sürekli tekil konuşuyor, madem birlikte bir hükümet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?” açıklaması için, “Cihan Paçacı’nın açıklamalarının Genel Merkez ve partinin yetkili üst düzey organlarında karşılığı yok. İstişare sonucu yapılmış bir açıklama değil. Kendi fikirleridir” dediğini aktardı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.