Arslan’dan sıra dışı 12 Eylül paylaşımı

YAŞAM 13.09.2021 - 22:00, Güncelleme: 13.09.2021 - 22:00
 

Arslan’dan sıra dışı 12 Eylül paylaşımı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İyi Partili Arslan, 12 Eylül darbesiyle ilgili sıra dışı paylaşım yaptı. Arslan,12 Eylül’den sonra göreve gelen tüm hükümetlerin bugünkü durumdan sorumlu olduğunu savundu

HABERİMİZ VAR - Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İyi Partili Durmuş Ali Arslan, 12 Eylül darbesiyle ilgili sıra dışı paylaşım yaptı. Arslan, 12 Eylül’den sonra göreve gelen tüm hükümetlerin bugünkü durumdan sorumlu olduğunu savundu .“12 Eylül darbesini yerden yere vuran arkadaşlarımızın, darbeden sonra sıralı olarak günümüze kadar iktidara gelen neoliberal hükümetlere söyleyeceği bir söz yok mudur” diyen Arslan, paylaşımında şunları söyledi: DEVLETİ DEVLET YAPAN HERŞEYİ SATTILAR “O iktidarlardır ki, devleti küçültme, verimliliği artırma gibi söylemlerle, milletin ne kadar birikimi varsa babalar gibi satmadılar mı? O iktidarlar ki, Sosyal devletin kazananımları olan ücretsiz eğitimi, sağlığı, adaleti, parası olanın ulaşabildiği bir hizmet hâline getirmediler mi? Devleti devlet yapan herşeyi, serbest piyasa diye diye tasfiye etmediler mi?Ulus Devleti çökertip, anayasa ve yasaları bizzat çiğneyip çoklu hukuk sistemine dönüştürmediler  mi? ACILAR ÜZERİNDEN YORUMLAMAK YETMEZ Çok uluslu küresel kapitalist şirketlere alan açmak için, üniter Ulus devletin yasalarının üzerinde ulus üstü yasaları, tahkimleri kabul etmediler mi? Hülasa 12 Eylül'ün sıralı iktidara getirdiği hükümetler acaba ihtilalin amacı hakkında bir fikir vermiyor mu? Çok yazık! Hadiseler arasında sebep sonuç ilişkisi kurabilmekten, analitik yorumlamaktan öte 12 Eylül'ü sadece yaşanılan acılar üzerinden yorumlamak en iyimser haliyle, akıl tutulması, sloganist, şovenist bir yaklaşımdır. Tarihi, medeniyeti, dünya'yı okuyamama halidir. Aksi halde bu acıları milletimize yaşatanlarla aynı saflarda olunmazdı. Üzülerek görüyorum ki 12 Eylül'ü okuyamama en çok da Türk Milliyetçilerinin bir sorunudur.”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İyi Partili Arslan, 12 Eylül darbesiyle ilgili sıra dışı paylaşım yaptı. Arslan,12 Eylül’den sonra göreve gelen tüm hükümetlerin bugünkü durumdan sorumlu olduğunu savundu

HABERİMİZ VAR - Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İyi Partili Durmuş Ali Arslan, 12 Eylül darbesiyle ilgili sıra dışı paylaşım yaptı. Arslan, 12 Eylül’den sonra göreve gelen tüm hükümetlerin bugünkü durumdan sorumlu olduğunu savundu .“ 12 Eylül darbesini yerden yere vuran arkadaşlarımızın, darbeden sonra sıralı olarak günümüze kadar iktidara gelen neoliberal hükümetlere söyleyeceği bir söz yok mudur” diyen Arslan, paylaşımında şunları söyledi:

DEVLETİ DEVLET YAPAN HERŞEYİ SATTILAR

“O iktidarlardır ki, devleti küçültme, verimliliği artırma gibi söylemlerle, milletin ne kadar birikimi varsa babalar gibi satmadılar mı? O iktidarlar ki, Sosyal devletin kazananımları olan ücretsiz eğitimi, sağlığı, adaleti, parası olanın ulaşabildiği bir hizmet hâline getirmediler mi? Devleti devlet yapan herşeyi, serbest piyasa diye diye tasfiye etmediler mi?Ulus Devleti çökertip, anayasa ve yasaları bizzat çiğneyip çoklu hukuk sistemine dönüştürmediler  mi?

ACILAR ÜZERİNDEN YORUMLAMAK YETMEZ

Çok uluslu küresel kapitalist şirketlere alan açmak için, üniter Ulus devletin yasalarının üzerinde ulus üstü yasaları, tahkimleri kabul etmediler mi? Hülasa 12 Eylül'ün sıralı iktidara getirdiği hükümetler acaba ihtilalin amacı hakkında bir fikir vermiyor mu? Çok yazık! Hadiseler arasında sebep sonuç ilişkisi kurabilmekten, analitik yorumlamaktan öte 12 Eylül'ü sadece yaşanılan acılar üzerinden yorumlamak en iyimser haliyle, akıl tutulması, sloganist, şovenist bir yaklaşımdır. Tarihi, medeniyeti, dünya'yı okuyamama halidir. Aksi halde bu acıları milletimize yaşatanlarla aynı saflarda olunmazdı. Üzülerek görüyorum ki 12 Eylül'ü okuyamama en çok da Türk Milliyetçilerinin bir sorunudur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.