Altın Koza Film Festivali başladı

KÜLTÜR 14.09.2021 - 09:43, Güncelleme: 14.09.2021 - 09:43
 

Altın Koza Film Festivali başladı

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı. Açılış töreninde Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinema yazarı Sevin Okyay ile görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay’a verildi. Festival, çeşitli etkinliklerle 19 Eylül’e kadar sürecek.

haberimizvar.net-  Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenen 28’inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bugün başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Genel Koordinatörü İsmail Timuçin ve Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 28’inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 19 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.    FESTİVALİN ANA TEMASI ‘DOĞA’   Festival kapsamında gün içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, akşam saatlerinde Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada Yılmaz Güney, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’i anarak sözlerine başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kültür ve sanat barış, aydınlık ve uygarlık demektir. Sinema gibi böyle önemli bir sanat dalına Adana’mızın katkısı aşikardır. Ülkemizde çekilen filmlerde konu, mekan ve insan kaynağı ve ev sahipliğiyle adeta muhteşem bir platodur Adana. Bu yıl festivalimizin teması ‘doğa.’ Ülkemizde ve tüm dünyamızda yaşanan yangın ve sel felaketleri ortada. İnsanlık olarak doğaya haşin davranmanın bedelini ödemeye başladık. İklim değişikliğiyle ilgili mücadelede hepimize önemli görevler düştüğünü hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.   ORHAN KEMAL EMEK ÖDÜLLERİ   Konuşmaların ardından, festival yarışmalarına katılan filmlerin ve Ferhan Şensoy belgeselinin gösterimi yapıldı. Daha sonra Orhan Kemal Emek Ödülleri verildi. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Görüntü Yönetmeni Ertunç Şenkay’un ödülünü, oyuncular Menderes Samancılar ile Güven Kıraç aldı. Sinema Yazarı Sevin Okyay’a ödülünü Adana Valisi Süleyman Elban verdi. Törenin ardından ünlü sanatçı Birsen Tezer konser verdi.  
28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı. Açılış töreninde Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinema yazarı Sevin Okyay ile görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay’a verildi. Festival, çeşitli etkinliklerle 19 Eylül’e kadar sürecek.

haberimizvar.net-   Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenen 28’inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bugün başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Genel Koordinatörü İsmail Timuçin ve Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 28’inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 19 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. 

 

FESTİVALİN ANA TEMASI ‘DOĞA’

 

Festival kapsamında gün içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, akşam saatlerinde Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada Yılmaz Güney, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’i anarak sözlerine başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kültür ve sanat barış, aydınlık ve uygarlık demektir. Sinema gibi böyle önemli bir sanat dalına Adana’mızın katkısı aşikardır. Ülkemizde çekilen filmlerde konu, mekan ve insan kaynağı ve ev sahipliğiyle adeta muhteşem bir platodur Adana. Bu yıl festivalimizin teması ‘doğa.’ Ülkemizde ve tüm dünyamızda yaşanan yangın ve sel felaketleri ortada. İnsanlık olarak doğaya haşin davranmanın bedelini ödemeye başladık. İklim değişikliğiyle ilgili mücadelede hepimize önemli görevler düştüğünü hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

 

ORHAN KEMAL EMEK ÖDÜLLERİ

 

Konuşmaların ardından, festival yarışmalarına katılan filmlerin ve Ferhan Şensoy belgeselinin gösterimi yapıldı. Daha sonra Orhan Kemal Emek Ödülleri verildi. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Görüntü Yönetmeni Ertunç Şenkay’un ödülünü, oyuncular Menderes Samancılar ile Güven Kıraç aldı. Sinema Yazarı Sevin Okyay’a ödülünü Adana Valisi Süleyman Elban verdi. Törenin ardından ünlü sanatçı Birsen Tezer konser verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.