Belediye başkanlarına yurt çağrısı

GÜNDEM 21.09.2021 - 11:42, Güncelleme: 21.09.2021 - 11:42
 

Belediye başkanlarına yurt çağrısı

Üniversite öğrencilerinin yurt sorununun geldiği vahim duruma dikkat çeken İYİ Parti Antalya eski İl Başkanı Ahmet Aydın, belediye başkanlarına barınma anlamında daha fazla girişimde bulunmalara çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma ve yurt krizine İYİ Parti Antalya eski İl Başkanı Ahmet Aydın’dan da ses geldi. Valilere ve belediye başkanlarına çağrı yapan Aydın, “Üniversitelere açılan kontenjan ile barınmayı sağlayacak yurt kontenjan sayısı yarı yarıya bile örtüşse başarı sayılır. Ev kiraları derseniz fırsatçılar her yeri sarmış, vicdanlarını da kenara bırakmışlar; aileye 2+1 verilecek fiyattan öğrenciye 1+0 daire kiralıyorlar. Şehirlerin Valileri,  Belediye Başkanları şehrine gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgilenmek zorundadır. 81 ilin belediye başkanları illerine barınma anlamında daha fazla girişimde bulunmalıdır” dedi. BU KRİZİN YAŞANACAĞI BELLİYDİ Ahmet Aydın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Televizyon kanallarının tek gündemi var. O da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu.  Kıymetli yorumcular, değerli gazeteciler üç maymunu oynamayı bırakıp ülkenin gerçek gündemlerine bakalım. İl dışında öğrenimini devam ettirecek öğrencilerimiz büyük bir barınma sorunu ile karşı karşıya. Birilerinin yeni farkına vardığı fahiş fiyat durumu kiralarda da hakim. Üniversite tercihlerinin açıklanması ile birlikte kiralar tekrar artışa geçti. Halbuki bu durumun böyle olacağı pandemi başlangıcında belliydi. Tedbir alması gereken kişi ve kurumların maalesef akılları başlarına yeni geldi”.  BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI “Üzerimde siyasetçi kimliği olduğu için Türkiye’nin dört bir yanından almış olduğum telefonlar neticesinde, ülkemizde yeteri kadar yurt olmadığını, hali hazırdakilerinde niteliksiz olduğunu bir kez daha anladım. Üniversitelere açılan kontenjan ile barınmayı sağlayacak yurt kontenjan sayısı yarı yarıya bile örtüşse başarı sayılır. Ev kiraları derseniz fırsatçılar her yeri sarmış, vicdanlarını da kenara bırakmışlar; aileye 2+1 verilecek fiyattan öğrenciye 1+0 daire kiralıyorlar. Şehirlerin valileri,  belediye Başkanları şehrine gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgilenmek zorundadır. 81 ilin belediye başkanları illerine barınma anlamında daha fazla girişimde bulunmalıdır”.  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AÇMAZDA “Bugün bir üniversite öğrencisi kardeşim ile görüşme şansım oldu. Kendisi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrenimini sürdürüyor. Geçenlerde ev, apart tutmak için Erzurum’a gitmiş fakat 2 bin TL’den başlayan fiyatlardan ötürü tutamadan geri gelmiş. Anne ve babası asgari ücretle çalışan bu gencimizin ekstra bir gelir sağlayacak iş bulmadan okuması mümkün gözükmüyor. Ve biliyorum ki üniversite öğrencisi gençlerimizin birçoğu maalesef bu çıkmazda. Yakın zamanda çözülmesi zor olan bu durum; ülkemizin ne denli bir ekonomik krizin içinde olduğunun da göstergesidir.  İhmal edilen her gencimiz, geleceğimizden bir tuğla çekmektir. Pırıl pırıl beyinleri kendi yaşam alanlarında kaderine terk etmek, genç filizlerimizin başını kesmek ve Türkiye’nin muasır devletler seviyesine erişmesine ket vurmaktır”.  
Üniversite öğrencilerinin yurt sorununun geldiği vahim duruma dikkat çeken İYİ Parti Antalya eski İl Başkanı Ahmet Aydın, belediye başkanlarına barınma anlamında daha fazla girişimde bulunmalara çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma ve yurt krizine İYİ Parti Antalya eski İl Başkanı Ahmet Aydın’dan da ses geldi. Valilere ve belediye başkanlarına çağrı yapan Aydın, “Üniversitelere açılan kontenjan ile barınmayı sağlayacak yurt kontenjan sayısı yarı yarıya bile örtüşse başarı sayılır. Ev kiraları derseniz fırsatçılar her yeri sarmış, vicdanlarını da kenara bırakmışlar; aileye 2+1 verilecek fiyattan öğrenciye 1+0 daire kiralıyorlar. Şehirlerin Valileri,  Belediye Başkanları şehrine gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgilenmek zorundadır. 81 ilin belediye başkanları illerine barınma anlamında daha fazla girişimde bulunmalıdır” dedi.

BU KRİZİN YAŞANACAĞI BELLİYDİ

Ahmet Aydın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Televizyon kanallarının tek gündemi var. O da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu.  Kıymetli yorumcular, değerli gazeteciler üç maymunu oynamayı bırakıp ülkenin gerçek gündemlerine bakalım. İl dışında öğrenimini devam ettirecek öğrencilerimiz büyük bir barınma sorunu ile karşı karşıya. Birilerinin yeni farkına vardığı fahiş fiyat durumu kiralarda da hakim. Üniversite tercihlerinin açıklanması ile birlikte kiralar tekrar artışa geçti. Halbuki bu durumun böyle olacağı pandemi başlangıcında belliydi. Tedbir alması gereken kişi ve kurumların maalesef akılları başlarına yeni geldi”. 

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

“Üzerimde siyasetçi kimliği olduğu için Türkiye’nin dört bir yanından almış olduğum telefonlar neticesinde, ülkemizde yeteri kadar yurt olmadığını, hali hazırdakilerinde niteliksiz olduğunu bir kez daha anladım. Üniversitelere açılan kontenjan ile barınmayı sağlayacak yurt kontenjan sayısı yarı yarıya bile örtüşse başarı sayılır. Ev kiraları derseniz fırsatçılar her yeri sarmış, vicdanlarını da kenara bırakmışlar; aileye 2+1 verilecek fiyattan öğrenciye 1+0 daire kiralıyorlar. Şehirlerin valileri,  belediye Başkanları şehrine gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgilenmek zorundadır. 81 ilin belediye başkanları illerine barınma anlamında daha fazla girişimde bulunmalıdır”. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AÇMAZDA

“Bugün bir üniversite öğrencisi kardeşim ile görüşme şansım oldu. Kendisi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrenimini sürdürüyor. Geçenlerde ev, apart tutmak için Erzurum’a gitmiş fakat 2 bin TL’den başlayan fiyatlardan ötürü tutamadan geri gelmiş. Anne ve babası asgari ücretle çalışan bu gencimizin ekstra bir gelir sağlayacak iş bulmadan okuması mümkün gözükmüyor. Ve biliyorum ki üniversite öğrencisi gençlerimizin birçoğu maalesef bu çıkmazda. Yakın zamanda çözülmesi zor olan bu durum; ülkemizin ne denli bir ekonomik krizin içinde olduğunun da göstergesidir.  İhmal edilen her gencimiz, geleceğimizden bir tuğla çekmektir. Pırıl pırıl beyinleri kendi yaşam alanlarında kaderine terk etmek, genç filizlerimizin başını kesmek ve Türkiye’nin muasır devletler seviyesine erişmesine ket vurmaktır”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.