‘Barınamıyoruz’ diyen 9 öğrenciye gözaltı

GÜNDEM 21.09.2021 - 12:22, Güncelleme: 21.09.2021 - 12:22
 

‘Barınamıyoruz’ diyen 9 öğrenciye gözaltı

Fahiş ev kiraları ve yurt ücretlerini protesto için parklarda sabahlayan ve sosyal medyadan ‘barınamıyoruz’ etiketi ile örgütlenen 9 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

haberimizvar.net- Artan yurt ve kira fiyatları nedeniyle mağdur olan ve ‘Barınamıyoruz Hareketi’ni başlatan gençler, sorunları çözülene kadar sokaklarda uyuma kararı aldı. Sakarya’da başlatılan parkta sabahlama eylemi yurt geneline yayılırken Ankara’da 9 öğrencinin gözaltına alındığı açıklandı. ANKARA’DA ÖĞRENCİLERE GÖZALTI     Barınma sorunlarının çözülmesini talep eden öğrenciler, sabahlamak için Ankara’da 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’na çadır kurdu. Ancak polis parka giderek öğrencilerin çadırları kaldırmalarını istedi. Çadırların kaldırılmasına karşı çıkan dokuz üniversiteli bu sırada gözaltına alındı. Olaya ilişkin görüntüleri kurdukları ‘Yurtsuzlar’ isimli sosyal medya hesaplarından paylaşan öğrenciler, “Ankara’da üniversitelileri gözaltına alanlar bilsin ki, evsiz yurtsuz kalanlar sizin gözaltılarınızı da aşacak. Milyonlarca üniversiteliyi gözaltına alamazsınız” dedi. İSTANBUL’DA PARKTA SABAHLADILAR İstanbul’da da benzer bir eylem vardı. Kadıköy Moda Parkı’nda bir araya gelen öğrenciler barınma sorununun çözülmesini talep etti, Ankara’da gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.  
Fahiş ev kiraları ve yurt ücretlerini protesto için parklarda sabahlayan ve sosyal medyadan ‘barınamıyoruz’ etiketi ile örgütlenen 9 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

haberimizvar.net- Artan yurt ve kira fiyatları nedeniyle mağdur olan ve ‘ Barınamıyoruz Hareketi’ni başlatan gençler, sorunları çözülene kadar sokaklarda uyuma kararı aldı. Sakarya’da başlatılan parkta sabahlama eylemi yurt geneline yayılırken Ankara’da 9 öğrencinin gözaltına alındığı açıklandı.

ANKARA’DA ÖĞRENCİLERE GÖZALTI
   
Barınma sorunlarının çözülmesini talep eden öğrenciler, sabahlamak için Ankara’da 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’na çadır kurdu. Ancak polis parka giderek öğrencilerin çadırları kaldırmalarını istedi. Çadırların kaldırılmasına karşı çıkan dokuz üniversiteli bu sırada gözaltına alındı. Olaya ilişkin görüntüleri kurdukları ‘Yurtsuzlar’ isimli sosyal medya hesaplarından paylaşan öğrenciler, “Ankara’da üniversitelileri gözaltına alanlar bilsin ki, evsiz yurtsuz kalanlar sizin gözaltılarınızı da aşacak. Milyonlarca üniversiteliyi gözaltına alamazsınız” dedi.

İSTANBUL’DA PARKTA SABAHLADILAR

İstanbul’da da benzer bir eylem vardı. Kadıköy Moda Parkı’nda bir araya gelen öğrenciler barınma sorununun çözülmesini talep etti, Ankara’da gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.