AYM’den Antalya kararı: Ulus tehlikede olsa bile işkence yapılamaz

GÜNDEM 21.09.2021 - 18:09, Güncelleme: 21.09.2021 - 18:09
 

AYM’den Antalya kararı: Ulus tehlikede olsa bile işkence yapılamaz

15 Temmuz’da gözaltına alınıp işkence gören öğretmenin başvurusunda hak ihlali tespiti yapan Anayasa Mahkemesi, “Kötü muamele yasağı ulusun varlığını tehdit eden bir tehlike durumunda bile askıya alınamamaktadır” kararı verdi.

haberimizvar.net- Anayasa Mahkemesi (AYM), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sıkça gündeme gelen, gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddiaları konusunda kritik bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme, Antalya’da gözaltına alınan ve işkence nedeniyle hastaneye kaldırılarak bağırsağından ameliyat olmak zorunda kalan öğretmenin şikayeti üzerine başlatılan, takipsizlikle sonuçlanan soruşturmanın “hak ihlali” oluşturduğuna karar verdi. KÖTÜ MUAMELE MUTLAK YASAKTIR T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre kararda, “Kötü muamele yasağı mutlak bir yasak olup ulusun varlığını tehdit eden genel bir tehlike durumunda bile askıya alınamamaktadır. Terör ve örgütlü suçlarla mücadele gibi en zor koşullarda bile kötü muamele kesin olarak yasaklanmıştır” denildi. AYM, savcılığın, Adli Tıp raporuna rağmen, polisin, “merdivenden düştü” tespitini esas alarak takipsizlik vermesini ihlal nedeni saydı. AYM kararına göre soruşturma yeniden başlatılacak ve öğretmene 40 bin lira tazminat ödenecek. 
15 Temmuz’da gözaltına alınıp işkence gören öğretmenin başvurusunda hak ihlali tespiti yapan Anayasa Mahkemesi, “Kötü muamele yasağı ulusun varlığını tehdit eden bir tehlike durumunda bile askıya alınamamaktadır” kararı verdi.

haberimizvar.net-  Anayasa Mahkemesi (AYM), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sıkça gündeme gelen, gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddiaları konusunda kritik bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme, Antalya’da gözaltına alınan ve işkence nedeniyle hastaneye kaldırılarak bağırsağından ameliyat olmak zorunda kalan öğretmenin şikayeti üzerine başlatılan, takipsizlikle sonuçlanan soruşturmanın “hak ihlali” oluşturduğuna karar verdi.

KÖTÜ MUAMELE MUTLAK YASAKTIR

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre kararda, “Kötü muamele yasağı mutlak bir yasak olup ulusun varlığını tehdit eden genel bir tehlike durumunda bile askıya alınamamaktadır. Terör ve örgütlü suçlarla mücadele gibi en zor koşullarda bile kötü muamele kesin olarak yasaklanmıştır” denildi. AYM, savcılığın, Adli Tıp raporuna rağmen, polisin, “merdivenden düştü” tespitini esas alarak takipsizlik vermesini ihlal nedeni saydı. AYM kararına göre soruşturma yeniden başlatılacak ve öğretmene 40 bin lira tazminat ödenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.