KDV indirimi devam etsin

EKONOMİ 23.09.2021 - 11:04, Güncelleme: 23.09.2021 - 11:04
 

KDV indirimi devam etsin

Pandemi döneminde 1 yıldan fazla süre kapalı kalan yiyecek ve içecek işletmecileri, normalleşme süreci ile birlikte yeniden açıldı. Ancak 50 günlük bu süre, işletmelerin yaralarını sarmaya yetmedi. Antalya Börekçiler, Etli Pideciler, Yufkacılar, Kafeteryalar ve Kafe-Barlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, 30 Eylül'de sona erecek olan KDV indiriminin uzatılmasını istedi.

haberimizvar.net- Dünyayı saran Covid-19 salgını nedeniyle 2019 yılının Mart ayında başlayıp 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam eden kısıtlamalarda bir yıldan fazla süre boyunca dükkanlarına kilit vurmak zorunda kalan börekçi, yufkacı, etli pideci, gözlemeci ve kafeterya   işletmeleri,  yaklaşık 4 aydır pandemi önlemleri kapsamında hizmet veriyor. Bu işletmelerin ayakta kalmasına yardımcı olmak için sattıkları ürünlerdeki KDV oranları yüzde 8’den yüzde 1'e düşürülmüştü. Bu indirim 30 Eylül'de sona eriyor. Antalya Börekçiler, Etli Pideciler, Yufkacılar, Kafeteryalar ve Kafe-Barlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, yaralarını saramadıklarını belirterek hükümetten KDV indirimini uzatmasını talep etti. BİRAZ NEFES ALALIM KDV indiriminin uzatılması konusunda oda üyelerinden yoğun talep geldiğini bildiren Şimşek, "Pandemi sürecinde İşletmelerin kapatılması esnafların borca sürüklenmesi gibi bu istenmeyen durumlar karşısında hepimiz üzüldük,  derin yaralar aldık. Esnaf ve sanatkarlarımıza uygulanan %8’den %1’e düşürülen ve 1 yıldır uygulanan KDV indirimi bizlere bir nebze de olsa nefes alabilme fırsatı verdi. En azından işletmelerin varlığının devamlılığını sağlaması için katkıda bulundu. 30 Eylül 2021 tarihinde sona erecek olan bu indirim, esnaf ve sanatkarlarımızdan gelen yoğun talep üzerine uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın da esnafına sahip çıkmasını rica ediyorum.” İfadelerine yer verdi.  
Pandemi döneminde 1 yıldan fazla süre kapalı kalan yiyecek ve içecek işletmecileri, normalleşme süreci ile birlikte yeniden açıldı. Ancak 50 günlük bu süre, işletmelerin yaralarını sarmaya yetmedi. Antalya Börekçiler, Etli Pideciler, Yufkacılar, Kafeteryalar ve Kafe-Barlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, 30 Eylül'de sona erecek olan KDV indiriminin uzatılmasını istedi.

haberimizvar.net- Dünyayı saran Covid-19 salgını nedeniyle 2019 yılının Mart ayında başlayıp 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam eden kısıtlamalarda bir yıldan fazla süre boyunca dükkanlarına kilit vurmak zorunda kalan börekçi, yufkacı, etli pideci, gözlemeci ve kafeterya   işletmeleri,  yaklaşık 4 aydır pandemi önlemleri kapsamında hizmet veriyor. Bu işletmelerin ayakta kalmasına yardımcı olmak için sattıkları ürünlerdeki KDV oranları yüzde 8’den yüzde 1'e düşürülmüştü. Bu indirim 30 Eylül'de sona eriyor. Antalya Börekçiler, Etli Pideciler, Yufkacılar, Kafeteryalar ve Kafe-Barlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, yaralarını saramadıklarını belirterek hükümetten KDV indirimini uzatmasını talep etti.

BİRAZ NEFES ALALIM
KDV indiriminin uzatılması konusunda oda üyelerinden yoğun talep geldiğini bildiren Şimşek, " Pandemi sürecinde İşletmelerin kapatılması esnafların borca sürüklenmesi gibi bu istenmeyen durumlar karşısında hepimiz üzüldük,  derin yaralar aldık. Esnaf ve sanatkarlarımıza uygulanan %8’den %1’e düşürülen ve 1 yıldır uygulanan KDV indirimi bizlere bir nebze de olsa nefes alabilme fırsatı verdi. En azından işletmelerin varlığının devamlılığını sağlaması için katkıda bulundu. 30 Eylül 2021 tarihinde sona erecek olan bu indirim, esnaf ve sanatkarlarımızdan gelen yoğun talep üzerine uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın da esnafına sahip çıkmasını rica ediyorum.” İfadelerine yer verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.