Cumhurbaşkanı değil, başbakan adayıyım

SİYASET 24.09.2021 - 22:57, Güncelleme: 24.09.2021 - 22:59
 

Cumhurbaşkanı değil, başbakan adayıyım

İYİ Parti lideri Akşener, “Seçeceğimiz cumhurbaşkanı yeni bir Erdoğan olmayacak. Bu seçimden sonra parlamenter sisteme döneceğiz. Cumhurbaşkanı sembolik yetkililerle göreve devam edecek. Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan olacağım” dedi.

HABERİMİZVAR – Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan olacağım” diye konuştu. Akşener, “Seçeceğimiz cumhurbaşkanı yeni bir Erdoğan olmayacak. Bu seçimden sonra parlamenter sisteme döneceğiz. Seçilen cumhurbaşkanı sembolik yetkililerle göreve devam edecek. Sistem parlamento üzerinden devam edecek” dedi.   TEK ADAYLA SEÇİME GİTMELİYİZ   Fazla aday olursa cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını söyleyen Akşener, “Ama yine biz alırız. Tek adayla seçime gitmeliyiz. Ben Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş ismine karşı değilim. Kim kazanacaksa onunla gideceğiz seçime. Ekrem Bey veya Mansur Bey şunu bilecek, Tayyip Bey’in yerine seçilmeyecekler. Seçilecek kişi cumhurbaşkanı olacak. Yani sembolik yetkileri olacak” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)    
İYİ Parti lideri Akşener, “Seçeceğimiz cumhurbaşkanı yeni bir Erdoğan olmayacak. Bu seçimden sonra parlamenter sisteme döneceğiz. Cumhurbaşkanı sembolik yetkililerle göreve devam edecek. Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan olacağım” dedi.

HABERİMİZVAR – Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan olacağım” diye konuştu. Akşener, “Seçeceğimiz cumhurbaşkanı yeni bir Erdoğan olmayacak. Bu seçimden sonra parlamenter sisteme döneceğiz. Seçilen cumhurbaşkanı sembolik yetkililerle göreve devam edecek. Sistem parlamento üzerinden devam edecek” dedi.

 

TEK ADAYLA SEÇİME GİTMELİYİZ

 

Fazla aday olursa cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını söyleyen Akşener, “Ama yine biz alırız. Tek adayla seçime gitmeliyiz. Ben Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş ismine karşı değilim. Kim kazanacaksa onunla gideceğiz seçime. Ekrem Bey veya Mansur Bey şunu bilecek, Tayyip Bey’in yerine seçilmeyecekler. Seçilecek kişi cumhurbaşkanı olacak. Yani sembolik yetkileri olacak” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.