Kamu emekçileri mitinge gidiyor

GÜNDEM 08.10.2021 - 11:12, Güncelleme: 08.10.2021 - 11:12
 

Kamu emekçileri mitinge gidiyor

Kurumlar ile kamu emekçileri arasında yapılan çalışanları memnun etmeyen toplu sözleşmelere karşı sendikalar Pazar günü Ankara’da miting yapacak

haberimizvar.net- Kurumlar ile kamu emekçileri arasında yapılan çalışanları memnun etmeyen toplu sözleşmelere karşı sendikalar Pazar günü Ankara’da miting yapacak. Konfederasyonların  bir araya getirerek oluşturduğu Kamu Konfederasyonları Platformu Sözcüsü Mehmet Balık, “ Kamu emekçileri geçmiş dönemlerde toplu sözleşmelerden kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Kamu emekçilerinin bu seferki yenilgisi maddi kayıpların yanında örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, sendikal tekelleşmenin önünü açan düzenlemeler içermektedir” dedi.   “Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte AKP iktidarının ve yandaş konfederasyonunun “satış sözleşmesine ve yüzde 1’lik baraj hukuksuzluğuna” karşı 17.10.2021 Pazar günü Saat 11.00’da Ankara Anadolu Meydanı’nda miting yapacaklardır” diyen Balık, “Kamu emekçilerinin alım gücünü artırmayan, sahadaki gerçek enflasyon altında ezdiren, kayıplarımızın karşılanmadığı ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engele karşı Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte yapacağı mitinge tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil inisiyatifleri, emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri, emeklileri, çiftçileri, öğrencileri, kadınları, işçileri, işsiz ve ümitsizleri ve haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızı Anadolu Meydanı’nda toplanmaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. 
Kurumlar ile kamu emekçileri arasında yapılan çalışanları memnun etmeyen toplu sözleşmelere karşı sendikalar Pazar günü Ankara’da miting yapacak

haberimizvar.net- Kurumlar ile kamu emekçileri arasında yapılan çalışanları memnun etmeyen toplu sözleşmelere karşı sendikalar Pazar günü Ankara’da miting yapacak. Konfederasyonların  bir araya getirerek oluşturduğu Kamu Konfederasyonları Platformu Sözcüsü Mehmet Balık, “ Kamu emekçileri geçmiş dönemlerde toplu sözleşmelerden kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Kamu emekçilerinin bu seferki yenilgisi maddi kayıpların yanında örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, sendikal tekelleşmenin önünü açan düzenlemeler içermektedir” dedi.

 
“Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte AKP iktidarının ve yandaş konfederasyonunun “satış sözleşmesine ve yüzde 1’lik baraj hukuksuzluğuna” karşı 17.10.2021 Pazar günü Saat 11.00’da Ankara Anadolu Meydanı’nda miting yapacaklardır” diyen Balık, “Kamu emekçilerinin alım gücünü artırmayan, sahadaki gerçek enflasyon altında ezdiren, kayıplarımızın karşılanmadığı ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engele karşı Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte yapacağı mitinge tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil inisiyatifleri, emek ve meslek örgütlerini, siyasi partileri, emeklileri, çiftçileri, öğrencileri, kadınları, işçileri, işsiz ve ümitsizleri ve haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızı Anadolu Meydanı’nda toplanmaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.