Yanan evler yenileniyor

YEREL 08.10.2021 - 12:56, Güncelleme: 08.10.2021 - 12:56
 

Yanan evler yenileniyor

Manavgat ilçesindeki büyük orman yangınının yaraları hızla sarılıyor. Yanan, az hasarlı evler gönüllülerin bağışlarıyla yeniden yapılıyor. Bağışlarla az hasarlı 400 evden 161'inin inşası tamamlandı.

haberimizvar.net- Manavgat'ta 28 Temmuz tarihinde başlayarak İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçelerindeki ormanlık alanlarla bazı yerleşim yerlerinde etkili olan yangında 7 kişi yaşamını yitirdi, 70 bin dönüm orman zarar gördü. 10'uncu gününde kontrol altına alınan yangında, 2 binin üzerinde ev kullanılamaz hale geldi. YARALAR SARILIYOR Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen Manavgat orman yangını sonrası hasar gören ev, ahır ve dükkanlar için inşaat çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Manavgat Belediyesi ve STK'lar, Manavgat'taki ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmak için bir araya geldi. Az hasarlı olduğu tespit edilen 400 konutun gönüllülerden gelen bağışlarla onarımına karar verildi. Nef Vakfı, ihtiyaç sahiplerine harcanması için gelen bağışları, bölgeye gönderdiği ekipleriyle binaların güçlendirilmesi ve yenilenmesi için harcamaya başladı. 400 konuttan 161'i, ahşap doğramalarından boyasına, sıvadan ıslak zeminine kadar baştan yapıldı. Yenilenen binaların en büyük özelliği ise betonarme olmaları. BELEDİYE İLE VAKIF İŞBİRLİĞİ Gelen yardımların dışında ihtiyaç sahiplerinden hiçbir bedel alınmadığını belirten Nef Vakfı mimarı Sibel Türkmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği listeye göre hareket ettiklerini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Manavgat Belediyesi ve vakıf iş birliği ile 400 evden 161'inin tamamlandığını ifade eden Türkmen, “Evlerin tamamını elden geçirdik. Çatlak olan duvarlar yıkıldı ve onları da onardık. Evlerin boyasını, ahşap doğramalarını, elektrik tesisatlarını tespit edilen ihtiyaç neyse ona göre işlemi yürütüyoruz. Nef Vakfı İhtiyaç Haritası iş birliği ile yürütülen 'Bir destek bir yuva' projesi kapsamında çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği listeye göre çalışıyoruz. 161 evin işlemlerini tamamladık. Evlerin içini görünce çok etkilendim. Hem içi hem dışı simsiyahtı" dedi.Türkmen, binaların tadilat maliyetinin gönüllüler tarafından karşılandığını, Manavgat Belediyesi ve Nef Vakfı İhtiyaç Haritası'na yapılan bağışlardan kaynak oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
Manavgat ilçesindeki büyük orman yangınının yaraları hızla sarılıyor. Yanan, az hasarlı evler gönüllülerin bağışlarıyla yeniden yapılıyor. Bağışlarla az hasarlı 400 evden 161'inin inşası tamamlandı.

haberimizvar.net- Manavgat'ta 28 Temmuz tarihinde başlayarak İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçelerindeki ormanlık alanlarla bazı yerleşim yerlerinde etkili olan yangında 7 kişi yaşamını yitirdi, 70 bin dönüm orman zarar gördü. 10'uncu gününde kontrol altına alınan yangında, 2 binin üzerinde ev kullanılamaz hale geldi.

YARALAR SARILIYOR
Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen Manavgat orman yangını sonrası hasar gören ev, ahır ve dükkanlar için inşaat çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Manavgat Belediyesi ve STK'lar, Manavgat'taki ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmak için bir araya geldi. Az hasarlı olduğu tespit edilen 400 konutun gönüllülerden gelen bağışlarla onarımına karar verildi. Nef Vakfı, ihtiyaç sahiplerine harcanması için gelen bağışları, bölgeye gönderdiği ekipleriyle binaların güçlendirilmesi ve yenilenmesi için harcamaya başladı. 400 konuttan 161'i, ahşap doğramalarından boyasına, sıvadan ıslak zeminine kadar baştan yapıldı. Yenilenen binaların en büyük özelliği ise betonarme olmaları.
BELEDİYE İLE VAKIF İŞBİRLİĞİ
Gelen yardımların dışında ihtiyaç sahiplerinden hiçbir bedel alınmadığını belirten Nef Vakfı mimarı Sibel Türkmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği listeye göre hareket ettiklerini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Manavgat Belediyesi ve vakıf iş birliği ile 400 evden 161'inin tamamlandığını ifade eden Türkmen, “Evlerin tamamını elden geçirdik. Çatlak olan duvarlar yıkıldı ve onları da onardık. Evlerin boyasını, ahşap doğramalarını, elektrik tesisatlarını tespit edilen ihtiyaç neyse ona göre işlemi yürütüyoruz. Nef Vakfı İhtiyaç Haritası iş birliği ile yürütülen 'Bir destek bir yuva' projesi kapsamında çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği listeye göre çalışıyoruz. 161 evin işlemlerini tamamladık. Evlerin içini görünce çok etkilendim. Hem içi hem dışı simsiyahtı" dedi.Türkmen, binaların tadilat maliyetinin gönüllüler tarafından karşılandığını, Manavgat Belediyesi ve Nef Vakfı İhtiyaç Haritası'na yapılan bağışlardan kaynak oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.