Che anıldı

YEREL 10.10.2021 - 18:39, Güncelleme: 10.10.2021 - 18:39
 

Che anıldı

Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) Antalya Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda Antalyalı Küba dostu, Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez'in de katılımıyla Che'yi andı.

Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Antalya'daki küba dostlarının derneği olarak bilinen JMKDD Antalya Şubesi'nin çağrısıyla Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde toplanan Antalyalılar ile dikkat çekici bir buluşma gerçekleştirdi. Ülkenin özellikle ABD ambargosunun yoğunlaştığı Covid-19 döneminde içeirisinden geçmekte olduğu sürece ilişkin detaylı bilgiler paylaşan Büyükelçi Nunez, "Dünya halkları için Küba sosyalizminin öneminin farkındayız, Fidel'in çocukları olarak daha iyisini yapmak için mücadele ediyoruz" dedi. Etkinliğe Konyaaltı Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri, önceki dönem CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP Antalya İl Yöneticisi İbrahim Utku Nar, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üye ve yöneticileri de katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan JMKDD Antalya Temsilcisi Cem Taylan Erden, Antalyalı Küba dostlarının daha fazla çaba göstererek Küba devrimi yalnız bırakmaması ve yeni nesillerin Ernesto Che Guevara gibi yetiştirilmesinin dünyanın geleceği açısından kritik önemde olduğunu ifade etti.  Etkinlikte Küba devrimi ve Che Guevara'nın tarihi konuşmalarından kesitlerin yer aldığı bir belgesel izlendi. Belgesel sonrasında Kübalı Büyükelçi Luis Alberto Amoros Nunez, ülkesine ve Küba sosyalizmine ilişkin katılımcıların sorduğu sorulara yanıt verdi.  
Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) Antalya Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda Antalyalı Küba dostu, Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez'in de katılımıyla Che'yi andı.

Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Antalya'daki küba dostlarının derneği olarak bilinen JMKDD Antalya Şubesi'nin çağrısıyla Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde toplanan Antalyalılar ile dikkat çekici bir buluşma gerçekleştirdi. Ülkenin özellikle ABD ambargosunun yoğunlaştığı Covid-19 döneminde içeirisinden geçmekte olduğu sürece ilişkin detaylı bilgiler paylaşan Büyükelçi Nunez, "Dünya halkları için Küba sosyalizminin öneminin farkındayız, Fidel'in çocukları olarak daha iyisini yapmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Etkinliğe Konyaaltı Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri, önceki dönem CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP Antalya İl Yöneticisi İbrahim Utku Nar, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üye ve yöneticileri de katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan JMKDD Antalya Temsilcisi Cem Taylan Erden, Antalyalı Küba dostlarının daha fazla çaba göstererek Küba devrimi yalnız bırakmaması ve yeni nesillerin Ernesto Che Guevara gibi yetiştirilmesinin dünyanın geleceği açısından kritik önemde olduğunu ifade etti. 

Etkinlikte Küba devrimi ve Che Guevara'nın tarihi konuşmalarından kesitlerin yer aldığı bir belgesel izlendi. Belgesel sonrasında Kübalı Büyükelçi Luis Alberto Amoros Nunez, ülkesine ve Küba sosyalizmine ilişkin katılımcıların sorduğu sorulara yanıt verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.