Merkez Bankası'nda 3 isim görevden alındı

GÜNDEM 14.10.2021 - 10:21, Güncelleme: 14.10.2021 - 10:21
 

Merkez Bankası'nda 3 isim görevden alındı

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası'nda iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

haberimizvar.net- AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'yla görüşmesinin üzerinden saatler geçmişken, TCMB'de iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.  Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre TCMB Başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alındı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atandı. Görevden alınan başkan yardımcılarından Semih Tümen'in mevcut başkan Kavcıoğlu yerine geçebileceği ileri sürülüyordu. Para Politikası Kurulu Üyesi olarak atanan Yusuf Tuna ise faizsiz bankacılık üzerine çalışmaları ile biliniyor. FAİZ KARARI 21 EKİM'DE Atama kararının ardından dolar/TL 9.17 ile yeni tarihi zirveyi gördü. Para Politikası Kurulu yeni üyeleriyle faiz kararı için 21 Ekim'de toplanacak. 28 Ekim'de ise TCMB Başkanı Kavcıoğlu, enflasyon raporunu açıklayacak.
Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası'nda iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

haberimizvar.net- AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'yla görüşmesinin üzerinden saatler geçmişken, TCMB'de iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

 Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre TCMB Başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alındı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atandı.

Görevden alınan başkan yardımcılarından Semih Tümen'in mevcut başkan Kavcıoğlu yerine geçebileceği ileri sürülüyordu.

Para Politikası Kurulu Üyesi olarak atanan Yusuf Tuna ise faizsiz bankacılık üzerine çalışmaları ile biliniyor.

FAİZ KARARI 21 EKİM'DE

Atama kararının ardından dolar/TL 9.17 ile yeni tarihi zirveyi gördü.

Para Politikası Kurulu yeni üyeleriyle faiz kararı için 21 Ekim'de toplanacak. 28 Ekim'de ise TCMB Başkanı Kavcıoğlu, enflasyon raporunu açıklayacak.

merkez-bankasi-nda-gece-yarisi-gorevden-almalar-931927-1.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.