Ekmeği 6-7 liradan almaya hazır olun

GÜNDEM 04.11.2021 - 16:06, Güncelleme: 04.11.2021 - 16:06
 

Ekmeği 6-7 liradan almaya hazır olun

İYİ Parti lideri Meral Akşener, üreticinin kuraklık ve yüksek maliyet dolayısıyla bu yıl buğday ekemediğini vurguladı. Akşener, Siirt ziyareti sırasında çiftçilerin kendisine ‘yakın zamanda ekmeği 6-7 liradan satılabileceği' uyarısında bulunduğunu aktardı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında çiftçilerin sorunlarını da gündeme getirdi. Çiftçilerin yüksek maaliyetlerinden, borçlarından ve kuraklıktan dolayı iktidardan yeterli destek göremediğini belirterek ekmek fiyatların daha da artacağını söyledi. Akşener, “Kışlık ekim dönemindeyiz. Çiftçimizin, üreticimizin desteğe ihtiyacı var. Rekoltelerin doğru açıklanması, kuraklık etkisinin doğru ölçülmesi gerekiyor diye, bu kürsüden taa yazın başında, Haziran ayında söyledik. Tarım Bakanı, Temmuz-Ağustos ayında, kuraklığa dayalı mecburi açıkları, hesaplamayı beceremedi. Bu yüzden de, Temmuz ayında, 260 dolara düşen buğdayı, 353 dolardan, 240 dolara düşen arpayı da, 330 dolardan ithal etmek zorunda kaldık. Hep söyledim, tekrar söylüyorum; Eğer bu kafayla giderseniz, bu başarısız politikayla devam ederseniz; Yakın zamanda ekmeği de, 4 liradan satın almaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı. ÇİFTÇİLER UYARIYOR: EKMEK 6-7 LİRA OLABİLİR Akşener sözlerine “Siirt’te, Tarım Ürünleri Ofisi işleten bir kardeşim de, aynı şeyi söylüyor. Diyor ki; “Bu sene kimse buğday ekemiyor. Çiftçiler kuraklık ve yüksek maliyetlerden dolayı, hep mercimek ekti. Allah korusun, gelecek sene biz ekmeği, belki tanesi 6-7 liradan yiyeceğiz.” diyerek devam etti. ÇİFTÇİNİN HİÇBİR DEĞERİ KALMADI Üreticinin artan girdi maliyetlerine dayanamaz hale geldiğini belirten Akşener, "Borçları nedeniyle çiftçinin traktörü, evi hatta tarlası elinden alındı. Dolar 10 liraya, mazot 8 liraya dayandı. İktidarın gözünde çiftçinin, üreticinin hiçbir değeri yok" dedi. YOKSULLUĞA MAHKÛM EDİLDİK AKP iktidarının üreticileri 'yokluk içinde' tutmak istediğini vurgulayan Meral Akşener, "Siz yoksul ve muhtaç kaldıkça, oylarınızı almayı kendilerine hak görüyorlar. Onlar sefalarını sürerken, sizi yoksulluğa mahkûm ediyorlar" diye konuştu. 'KİRALIK ALTIN' DEVRİ BAŞLATTILAR Akşener, şöyle konuştu: Geçinmek için, alyansını satanları duymuştuk, Çocuğuna bayram yaşatmak için küpesini satan anneyi duymuştuk. Şimdi de 'kiralık altın' öğrendik. İşe bakar mısınız? Milletimize bunları layık görene yazıklar olsun.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, üreticinin kuraklık ve yüksek maliyet dolayısıyla bu yıl buğday ekemediğini vurguladı. Akşener, Siirt ziyareti sırasında çiftçilerin kendisine ‘yakın zamanda ekmeği 6-7 liradan satılabileceği' uyarısında bulunduğunu aktardı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında çiftçilerin sorunlarını da gündeme getirdi. Çiftçilerin yüksek maaliyetlerinden, borçlarından ve kuraklıktan dolayı iktidardan yeterli destek göremediğini belirterek ekmek fiyatların daha da artacağını söyledi.

Akşener, “Kışlık ekim dönemindeyiz. Çiftçimizin, üreticimizin desteğe ihtiyacı var. Rekoltelerin doğru açıklanması, kuraklık etkisinin doğru ölçülmesi gerekiyor diye, bu kürsüden taa yazın başında, Haziran ayında söyledik. Tarım Bakanı, Temmuz-Ağustos ayında, kuraklığa dayalı mecburi açıkları, hesaplamayı beceremedi. Bu yüzden de, Temmuz ayında, 260 dolara düşen buğdayı, 353 dolardan, 240 dolara düşen arpayı da, 330 dolardan ithal etmek zorunda kaldık.

Hep söyledim, tekrar söylüyorum; Eğer bu kafayla giderseniz, bu başarısız politikayla devam ederseniz; Yakın zamanda ekmeği de, 4 liradan satın almaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLER UYARIYOR: EKMEK 6-7 LİRA OLABİLİR
Akşener sözlerine “Siirt’te, Tarım Ürünleri Ofisi işleten bir kardeşim de, aynı şeyi söylüyor. Diyor ki; “Bu sene kimse buğday ekemiyor. Çiftçiler kuraklık ve yüksek maliyetlerden dolayı, hep mercimek ekti. Allah korusun, gelecek sene biz ekmeği, belki tanesi 6-7 liradan yiyeceğiz.” diyerek devam etti.

ÇİFTÇİNİN HİÇBİR DEĞERİ KALMADI
Üreticinin artan girdi maliyetlerine dayanamaz hale geldiğini belirten Akşener, "Borçları nedeniyle çiftçinin traktörü, evi hatta tarlası elinden alındı. Dolar 10 liraya, mazot 8 liraya dayandı. İktidarın gözünde çiftçinin, üreticinin hiçbir değeri yok" dedi.

YOKSULLUĞA MAHKÛM EDİLDİK
AKP iktidarının üreticileri 'yokluk içinde' tutmak istediğini vurgulayan Meral Akşener, "Siz yoksul ve muhtaç kaldıkça, oylarınızı almayı kendilerine hak görüyorlar. Onlar sefalarını sürerken, sizi yoksulluğa mahkûm ediyorlar" diye konuştu.

'KİRALIK ALTIN' DEVRİ BAŞLATTILAR
Akşener, şöyle konuştu: Geçinmek için, alyansını satanları duymuştuk, Çocuğuna bayram yaşatmak için küpesini satan anneyi duymuştuk. Şimdi de 'kiralık altın' öğrendik. İşe bakar mısınız? Milletimize bunları layık görene yazıklar olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.