Kırcami sil baştan

YEREL 22.11.2021 - 19:16, Güncelleme: 22.11.2021 - 19:17
 

Kırcami sil baştan

Antalya'nın 30 yıldır çözülemeyen Kırcami planları mahkeme tarafından reddedilmişti. Konya İstinaf Mahkemesi, Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı itirazı da reddetti

haberimizvar.net-Antalya'nın 30 yıldır çözülemeyen Kırcami planları mahkeme tarafından reddedilmişti. Konya İstinaf Mahkemesi, Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı itirazı da reddetti. Konuyla ilgili Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Bilindiği üzere seçildiğimiz ilk günden beri 30 yıldır fiziki sosyal ve hukuki bir drama dönüşen Kırcami İmar Planı’nın gerçekleşmesi için büyük bir mücadele vermekteyiz.  Bu mücadelemizin sonucunda her türlü aşama katedilerek uygulama noktasına gelinmiş ancak uygulamanın başlamasından iki yıl sonra bilirkişi raporu lehimize olmasına rağmen mahkemelerce planımız iptal edilmiştir. Seçim kaybetmiş bazı siyasetçilerin planlar aleyhine faaliyetleri konusunda kamuoyu çok muzdariptir.  GERİ ATIM ATMAYACAĞIZ Tamamen haklı bulunduğumuz davada Konya İstinaf Mahkemesi’nce aleyhimize hüküm verilerek, bize göre yanlış ve hukuka aykırı olan mahkeme kararı onanmıştır.  İstinaf Mahkeme kararında özetle “iptal kararının gerekçeleri hukuka uygun değilse de iptal kararı hukuka uygundur” denilmiştir. Bu ifade yaşanan bu sürecin özeti gibidir. Bu durumda yapacağımız iş ve işlem bir aylık hazırlıktan sonra Ocak ayı meclislerinde bütün planları yeniden geçirmektir.  Çalışma ziyareti için Kıbrıs’ta bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek ile telefonla görüşerek bu konudaki düşünce ve irade birliğimizi teyit ettik.  Bütün planlar bir aylık etüt ve hazırlıktan sonra Ocak ayı meclisinde geçirilecektir.  Bir adım dahi geri atmamız söz konusu değildir.    
Antalya'nın 30 yıldır çözülemeyen Kırcami planları mahkeme tarafından reddedilmişti. Konya İstinaf Mahkemesi, Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı itirazı da reddetti

haberimizvar.net-Antalya'nın 30 yıldır çözülemeyen Kırcami planları mahkeme tarafından reddedilmişti. Konya İstinaf Mahkemesi, Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı itirazı da reddetti. Konuyla ilgili Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Bilindiği üzere seçildiğimiz ilk günden beri 30 yıldır fiziki sosyal ve hukuki bir drama dönüşen Kırcami İmar Planı’nın gerçekleşmesi için büyük bir mücadele vermekteyiz.  Bu mücadelemizin sonucunda her türlü aşama katedilerek uygulama noktasına gelinmiş ancak uygulamanın başlamasından iki yıl sonra bilirkişi raporu lehimize olmasına rağmen mahkemelerce planımız iptal edilmiştir. Seçim kaybetmiş bazı siyasetçilerin planlar aleyhine faaliyetleri konusunda kamuoyu çok muzdariptir. 

GERİ ATIM ATMAYACAĞIZ

Tamamen haklı bulunduğumuz davada Konya İstinaf Mahkemesi’nce aleyhimize hüküm verilerek, bize göre yanlış ve hukuka aykırı olan mahkeme kararı onanmıştır.  İstinaf Mahkeme kararında özetle “iptal kararının gerekçeleri hukuka uygun değilse de iptal kararı hukuka uygundur” denilmiştir. Bu ifade yaşanan bu sürecin özeti gibidir. Bu durumda yapacağımız iş ve işlem bir aylık hazırlıktan sonra Ocak ayı meclislerinde bütün planları yeniden geçirmektir.  Çalışma ziyareti için Kıbrıs’ta bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek ile telefonla görüşerek bu konudaki düşünce ve irade birliğimizi teyit ettik.  Bütün planlar bir aylık etüt ve hazırlıktan sonra Ocak ayı meclisinde geçirilecektir.  Bir adım dahi geri atmamız söz konusu değildir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.